Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda Apačů zavraždí skupinu vojáků. Brzy je jejich náčelník Nanchez (Rodolfo Acosta) spolu se svým malým synem a jeho bílou matkou, jež byla u indiánů dlouhých 9 let vězněna, dopaden a zatčen seržantem Hookem (Joel McCrea). Ten se snaží přivést ženu s dítětem k jejímu skutečnému manželovi. Během dlouhé cesty dostavníkem se vzájemně sbližují, potkávají různé spolucestující, avšak více či méně poklidné cestování končí ve chvíli, kdy Nanchez uprchne ze zajetí a snaží se se svými válečníky získat zpět svého syna. (cheyene)

(více)

Recenze (2)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Trooper Hook je očividně zapomenutý příspěvek do westernového žánru, neboť jej prozatím nikdo nekomentoval a hodnocen byl pouze sedmi uživateli nepočítajíc sebe. Fanoušci kovbojek by si v tomto počinu jistě přišli na své, protože příběh je sám o sobě zdařilý, na rok vzniku i docela originální, hlavní hrdinové jsou sympatičtí a byť tu nedojde k žádné větší a výraznější akci a o nějakém velikém napětí také nemůže být řeč, své kouzlo si Trooper Hook drží i po letech. Nejvíce tu jde o charaktery postav, problematiku začlenění či přijetí míšence mezi bílé a lidskou intoleranci. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hoci Barbara Stanwyck je u m mna zapisana genialnym dielom ako Sorry, Wrong Number, mozem ju aj v kovbojkach. Joel Mc Crea je herec pre SK a CZ konciny neznamy, ale mimoriadne kvalitny : 77 % ()

Reklama

Reklama