Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem v kině viděl legrační film Záblesk, který byl ovšem úmyslně pojat jako odkaz k naivním vlasteneckým špionážním romancím ze 40.let. Obávám se, že konspiraci Charlotty Grayové zamýšleli tvůrci zcela vážně, včetně scény, v níž vůdce francouzské komunistické odbojové buňky vykřikuje na projíždějící kolonu německých vojáků jména svých zatčených soudruhů. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kam až oko dohlédne lány levandule, smířené dávno s tím, že nějak bylo, je a bude… Estrogenní záležitost z okupované Francie, která přes pomalý rozjezd nabírá neokázalými prostředky na potřebné síle a osudové naléhavosti. A kdo nebude vlákán dokonalou C.Blanchett do Šarlotiny pavučinky, ten může směle obdivovat architektonickou krásu viaduktů Skotska, či francouzských kamenných mostů a venkovských zídek.. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

Netuším,zda šlo o TV film(na DVD je několik TV spotů),ale rozhodně tak působil.Pokud jde o nejdražší Britský film,není mi jasné kam se ty libry poděly.Film není špatný,leč má velmi pomalé tempo a hlavně se v něm nic neděje.Nebyla tam jediná scéna,která by mě zaujala.Zato jsem si užival Cate Blanchett,kterou tu zmiňuje skoro každý a právem,ale také nesmím opomenout skvělého Michaela Gambona,který mohl dostat ještě více prostoru. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název zní tak trochu jako luxusní francouzský parfém, ale tady o ten vůbec nejde. Má jen prostý a výstižný název, který nám občas napoví daleko víc. Je to dojemná romance o lásce v období 2. světové války. Mladá žena ztratila svou milovanou lásku, zbavila se své indentity, pod velkým tlakem se rozhodla pro dráhu špionky a vydávala se na území tehdejší okupované Francie. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett seskakuje coby britská agentka na francouzskou půdu, aby našla svého přítele letce, který se zde ztratil. Zamiluje se ale do odbojáře, se kterým prožívá dobrodružství a zklamání na okupovaném území. Vše probíhá na pozadí odbojové války. Musím se přiznat, že tento příběh mě nenadchnul. Až na nějaké pasáže jsem se celé dvě hodiny jsem se nudil. Celkový dojem zachraňuje jen ústřední dvojice Blanchett a Crudup a jelikož mám rád filmy z druhé světové války, dávám 55%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)
  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)

Reklama

Reklama