Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, londýnský muslimský policista, se musí potýkat jak s obviňováním ze zrady svých souvěrců, tak s rasovými a náboženskými předsudky kolegů z policejního sboru. V oddělení mu nedůvěřují, protože je muslim, ale nedůvěřují mu ani v mešitě, protože je policista. (ČSFD)

Recenze (18)

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracované drama na celkem originální téma, i když příběh samotný působí jako klišé...Což vlastně je, ale nic podobného tu takhle není, takže snímek je slušně originální. Zpracování i hereckým výkonům není co vytknout, a tak musím dát velmi solidních 75% a **** za snímek, jehož zhlédnutí skutečně neurazí, ba naopak. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Letmý pohled na IMDb napoví, že režisér Jag Mundhra točí hlavně z existenčních důvodů a má tak na kontě hromadu laciných braků, ovšem Shoot on Sight se mu docela povedlo. Tedy, akceptujete-li, že celkovým zpracováním a přístupem k tématu je tohle snímek určený spíše pro televizi a že vám nevadí pár replik tak klišovitých, že by měly být postavené mimo zákon ("Otázka nezní, jestli je každý muslim terorista, ale jestli je každý terorista muslim"). Neměl by to být takový problém, když dojde i na dialogy zdařilé a osvědčená indická dvojka Nasseruddin Shah a Om Puri předvádí přesvědčivé výkony._______ P.S: A ano, ještě je třeba uvěřit, že by v Londýně opravdu mohl žít muslimksý policista, do jehož okruhu příbuzných a známých patří pokroková manželka, problémová dcera, bodrý "rasistický" kolega, chápavá kolegyně, bombový atentátník, liberální Pákistánec a militantní imám :-) ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Ať žije schéma. Om děsně ztloustnul. Naseeruddin je fajn. A Bawandar je jediný režisérův film, který bez výhrad doporučuju. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film. dotýká se ožehavých témat hlavně co se Velké Británie týče. jenom bych tu potřeboval nějaký výraznější rozvinutí děje a myšlenku a ne jenom aby film na jednu stranu hlásal, že všichni muslimové jsou teroristi a na druhou stranu zase tvrdil, že jsou to vlastně milí usměvaví a sympatičtí lidé... Nebo teda takhle to samozřejmě není, ale použil jsem tu nadsázku abych vyjádřil rozpolcenost filmu a fakt, že to jakým směrem se chce ubírat a jaké, že to poselství chce předávat vlastně neví ani on sám.50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracovaný pohled na současné fóbie (většinou plně oprávněné) z terorismu. Celkem netradičně máme možnost nahlížet na toto téma očima vyšetřujícícho důstojníka londýnské policie, který pochází z Pákistánu a je muslim. Jeho víra je jasná, je muslimem, ale muslim bezbranné nezabíjí. Stojí pevně na straně zákona a vyžaduje jeho dodržování. Proto je v šoku, když nadřízeným ze sboru, kde desítky let tvrdě dřel aby si získal respekt, stačí jedna kampaň vedená tiskem proti jeho osobě jako muslimovi aby jej od případu stáhli... Snímek se tak řadí do postupně narustající řady filmů o muslimských teroristech, kde bodem nula je 11.9. ... V souhrnu se jedná o nadprůměrný snímek, na který se dobře kouká a který se snaží o vysvětlit, že ne každý muslim je terorista. Hlavní hrdina byl velmi charismatický a potěšila mne i letmá účast Briana Coxe. Tři policejní pecky a půl. * * * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetý film tou zpackanou policejní akcí v metru. Ruku na srdce, v situaci toho policisty, reagoval bych jinak ? Podezřelý, MUSLIM S BAŤÚŽKEM, kouká na mou namířenou zbraň, na výzvu nereaguje, a místo toho strčí ruku do kapsy! A to na nástupišti plném nevinných lidí... Solidní dramatický příběh sice po úvodu zvolní tempo, aby zrychlil znovu až v závěru, ale za reálnost příběhu i přesné vykreslení vztahů mezi lidmi (sám jsem v Anglii nedávno pár let žil) přidávám hvězdu navíc. A taky za toho imáma. Ten byl... Hned bych sám konvertoval. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

Londýn - Nedůvěra mezi většinovou britskou společností a tamními muslimy, která zavládla po sérii bombových útoků v Londýně v roce 2005, je hlavním tématem thrilleru Shoot on Sight (Střílej bez výstrahy) indického režiséra Džagmóhana Mundhry. Hlavní hrdina snímku, londýnský muslimský policista, se musí potýkat jak s obviňováním ze zrady svých souvěrců, tak s rasovými a náboženskými předsudky kolegů z policejního sboru. Film bude mít na konci srpna v Británii premiéru, napsala dnes agentura Reuters. "Nedůvěřují mu v oddělení, protože je muslim, a nedůvěřují mu ani v mešitě, protože je policista," popsal režisér Mundhra složitou, schizofrenní situaci hlavní postavy Tárika Alího, kterého hraje indický herec Nasíruddin Šáh. Impulsem pro natočení filmu byla pro Mundhru náhlá proměna přístupu obyvatel Londýna vůči jeho osobě těsně... zdroj: www.ct24.cz ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečných událostí. Takže těžko bude divák překvapen, co se po úvodních minutách těch dalších víc než 100 děje. Líbil se mi Naseeruddin Shah, který je prostě báječný sympaťák a klaďas, no potom je tu řada klišé a trochu napínavý příběh. Problém je už v té podstatě - film o něčem, co se stalo a víme, jak to dopadlo, prostě podle mě nikdy nemůže moc bavit. A nic nového Shoot on sight nepřináší, kromě toho, že ne všichni muslimové jsou teroristi, ale to snad víme.... ()

serioga 

všechny recenze uživatele

Príbeh o moslimskom policajtovi,ktorý ma prešetrit policajný zákrok v metre,pri ktorom bol zastrelený moslim podozrivý z toho,že je samovražedný atentátnik.Pekne natočené,príbeh mal iskru a záver stál tiež za to. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený příběh na pozadí teroristických útoků v Londýně v roce 2005. Jak však upozorňuje titulek hned na začátku, jedná se o příběh smyšlený. To však nemění na faktu, že se zde upozorňuje na nedůvěru k muslimskému obyvatelstvu, čehož vznikají podezření z nekalých skutků každého jednotlivce. Hned úvodní scéna představuje událost, která by se mohla skutečně stát. Příběh sleduje obtížnost jednání policisty, který vyšetřuje ony muslimské hrozby, ale přitom je sám muslim. A tak je kritizován z obojích stran barikády. Snímek je spíše komorního rázu, takže nějakých monstrózních akčních scén, či policejních zásahů se divák nedočká. Vše je vystavěno hlavně na dialozích a tak výsledek vypadá značně televizně. Na kvalitě to však neubírá. Byť je tempo pomalé, je děj zajímavý a vkusný. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Po akčním a dobře mířeném prvním výstřelu v londýnském metru (muslimové - tam walkman radši nepoužívejte!) film vrátí pistole zpátky do pouzder a místo střílení začne pouze pomalu vyprávět. Je to ale jen ticho před bouří, ve vzduchu stále visí hrozba a otravuje lidem život. Nabourává sousedské i pracovní vztahy, o příbuzenských ani nemluvě... Působivé a realistické. O tom, že teroristický útok páchá ty největší škody ještě dlouho po výbuchu. Strach, to je ta nejmocnější zbraň. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film s tématikou muslimů a teroristů, ačkoliv tyto filmy mám ráda, tohle mě jinak nenadchlo, slabší průměr, není k tomu nic víc dodávat ()

monty.cl 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařený teroristický snímek, aneb jak je to jednoduché zfanatizovat pár chudáků natolik, že jsou schopný sebevražedného útoku...60% ()

Reklama

Reklama