Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Brilantně natočená kostýmní komedie podle jednoho z pro existenci správného mladého muže zcela zásadních děl:) Výrazová dokonalost Ruperta Everetta spojená s úchvatnými morálními rozpaky Cate Blanchett a ďábelskými intrikami Julianne Mooreové převádí navýsost zdařilým způsobem z papíru na stříbrné plátno více či méně sarkastický humor a společenskou satiru, jež byly na Wildeovi tak obdivovány i zatracovány. Ideální komedie, jejímž největším moudrem je, že žádný manžel není ideální. A ta pátá hvězdička je v mém případě za Minnie Driver, od které bych po Povodni a Willu Huntingovi tak roztomilý komediální výkon ani v nejmenším nečekal. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Domnívám se, že tu pátou hvězdičku dávám za Julianne Moore, která je opravdu ďábelská. KDYBYCHOM SI BRALI ŽENY, KTERÉ SI ZASLOUŽÍME, ČEKALY BY NÁS ZLÉ ČASY. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Svěží britská komedie, která těží hlavně s geniální předlohy Oscara Wilda a z přítomnosti a skvělých výkonů zúčastněných herců. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Contradictio in adiecto? :-) Britská herecká smetánka, konverzační humor a ironie ve službách Oscara Wildea. Countess: Aren't you going to congratulate me? Lord Arthur Goring: Congratulations. Countess: Aren't you going to ask what for? Lord Arthur Goring: What for? Countess: I've made a great decision. I've decided to get married. Lord Arthur Goring: My God! Who to? Countess: That part is yet to be decided. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Výborné.Snímek nádherně utíká a scénář je po všech stránkách skvělý.Everett je skvělý komik, Minnie Driver roztomilá a Cate Blanchettová tu odvádí svůj standard.O něco lepší, než naše česká verze! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrá satira plná toho nejlepšího britskýho humoru, ale mně se mnohem víc líbila česká verze divadla ABC v Praze v hlavní roli s Otakarem Brouskem ml. jako Chilternem a Simonou Stašovou jako paní Chiveleyovou. Ten její hlas jako když medu ukrajuje cirkulárkou je jako stvořenej pro vydírání. Divadelní verze byla taky mnohem zábavnější (vtipnější), přestože samozřejmě kulisy se s prostředím tohoto filmu nedaly vůbec srovnat. Oscar Wilde prostě uměl a je škoda, že je to jeho poslední divadelní dílo. V roce 1895, kdy měla tato hra světovou premiéru, žil s lordem Douglasem (jinej Douglas, než kterýho tu znáte ;), jehož otce žaloval pro urážku na cti. Jenže soud nakonec žalobu obrátil zpátky proti němu a odsoudil ho na dva roky nucených prácí. Pak Wilde odešel do Francie, kde 1900 umřel. Tady si můžete o jeho životě přečíst víc. Jinak k filmu. Samozřejmě jde o zábavný snímek, to už je zapříčiněno předlohou a taky režií Olie Parkera, kterej se doslova specializuje na divadelní adaptace. Možná, kdyby hlavní herci nebyli všichni z hollywoodské "smetánky", ale třeba jen nějací neznámí lidé, dali by tomu punc větší hloubky a realističnosti. Ale možná tomuto pocitu u mě přispívá i to, že nemusím ani jednu z hereček. Rupert byl ale fajn. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Oscar Wilde, Cate Blanchett, Rupert Everett, Julianne Moore, Jeremy Northam a Minnie Driver - já nemám co dodat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj drahý otče, když jde člověk na návštěvu, je to proto, aby marnil čas druhých, ne svůj vlastní." Netuším, zda je na vině má neomluvitelně dlouhá divadelní absence či se jedná o příznaky propukající senility, ale já jsem se u tohoto snímku královsky bavil. Hlavním podezřelým z mý skvělý nálady je lord Arthur Goring, kterej jako noblesní povaleč disponoval úchvatně cynickým pohledem na aristokratickou etiketu, ale měl kolem sebe i několik dalších podezřelejch, kteří si svý role rozhodně užili. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná filmová adaptace klasické hry Oscara Wildea s naprosto lahůdkovým obsazením. Těžko rozhodnout, kdo je nejlepší - váhám mezi C. Blanchettovou a R. Everettem. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne ideálny film na ideálne popoludnie, s ideálnymi hercami a ideálnou atmosférou a tou správnou zápletkou. Ako inak, ideálnou. Humorne ladiaci príbeh síce nesrší hurónskymi návalmi smiechu, ale tým správnym anglickým nadhľadom a uštipačnými dialógmi. 80%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krátce po sobě vyšly tři zajímavé záležitosti podle Wildea. Po Manželovi ještě Jak je důležité míti Filipa (2002) a Vějíř lady Windermerové (2004). Je příjemné mít po ruce tyto zdařilé adaptace, lépe se pak pracuje s předlohami, protože ne vždy je možné dojít si do divadla a pouze si číst divadelní hry bývá dosti ošidné. Snad jen to téma Suezského průplavu Manžela dostatečně zpřítomňuje i pro dnešního diváka. Nicméně co naplat, když tato generace nabízí alespoň Julianne Moore jako Cheveleyovou, zatímco rok 1935 měl v téže roli Brigitte Helm a to je věru nesmrtelný top. Jářku herectví nelze nikdy podceňovat. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Filmy takéhoto razenia si človek proste lepšie vychutná v divadle. Na dvd to akosi nebolo ono a vo všetkých tých decentných prekáracích replikách som sa vážne strácal. Taktiež by na svižnosti filmu pomohlo trošku exteriérov. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako u jiných konverzaček, i tady odpovídá výsledek hlavně obsazení. A to je rozhodně lahůdkové. Ze všech zúčastněných si své party nejvíce vychutnali Rupert Everett a Julianne Moore. Ale je třeba říci, že jejich role jsou těmi nejvděčnějšími. Oproti naší televizní verzi je tahle hlavně nepoměrně výpravnější, ale to mi připadá samozřejmé. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ať se choval do té doby než se oženil jak chtěl, ale hlavně, když našel tu pravou! A ta pravá mu odpustí, bude mít pro jeho hříšné mládí pochopení. Je třeba rozebrat i tu pravou, jak se dostala vůbec pod perutě toho skvělého muže, kterému chce cizí ženská nabourávat soukromí? Jak si to může dovolit, plést se do jeho života? když už se tak stalo, tak má jít on po její minulosti a nenechat si nic líbit. Každý má nějakou minulost, každý má nějaké cíle, každý má začít sám u sebe. Ale když už někdo někoho napadne jako první, tak je třeba se bránit, postavit se rázně proti zlu, vměšování se do vlastního žití. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyšňořená záležitost plná rozkošných slovních hříček, vychytralých intrik, matoucích záměn, nešťastných míjení a milostného škádlení - s nadmíru příjemnými herci a těžko uvěřitelným, přesto nadšeně očekávaným typickým koncem. ()

Reklama

Reklama