Reklama

Reklama

The Haunting

  • Česko Strašení (více)

Obsahy(1)

Na zámek barona Victora Fredericka Von Leppe (Boris Karloff) přichátí mladý poručík napoleonské armády Andre Duvalier (Jack Nicholson). Andre se dostal na Von Leppeho sídlo díky tomu, že sem sledoval tajemnou ženu Helenu. Krok za krokem se před Andrem odhaluje děsivá skutečnost, o duši barona Von Leppe usiluje stará čarodějnice rozhodnutá zlikvidovat každého, kdo by jí v tom chtěl bránit. Na tomhle mysteriózním hororu je mimo jiné zajímavé i to, že se zde Jack Nicholson poprvé podílel také na režii snímku. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Recenze (41)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V tomto (už farebnom) filme z roku 1963 sa stretli dve, z pohľadu histórie kinematografie, veľké herecké osobnosti. Horrorový veterán Boris Karloff a práve začínajúci mladý talent Jack Nicholson. Už len spolupráca týchto pánov hercov, a fakt, že sa réžie ujal skúsený Roger Corman, ťahajú tento poetický horror nad dobový priemer. Nie je to žiadne prevratné, kultové dielo, ale tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je úsměvné, jak se tento horor naivně snaží tvářit vážně. A ještě úsměvnější je, kolik velkých jmen je s ním spojeno. Střídání režisérů a psaní scénáře za pochodu se na filmu nesmazatelně podepsalo. Dějově je to velká patlanina, ovšem nemůžu říct, že bych se při tom nepobavil. Je milé si poslechnout, jak v tomto dokumentu tvůrci na natáčení s humerem vzpomínají. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Svou hloupoučkou naivitou mi tento brakový film hodně připoměl původní řady seriálu Star Trek. The Terror je bohužel velice průměrný ve všech směrech. Navíc tu nikdo z herců ani sympaticky nepřehrává. Boris Karloff opět ukázal že je hercem jedné role. Jack Nicholson mající mnohem větší prostor než hororová ikona Karloff se také moc nepředvedl. Plusem filmu jsou hezké kulisy hradu, hřbitova a exteriéry u moře. A také mě na druhou stranu u tak starého filmu překvapilo hned několik gore scén. Celkově to ale nevidá než na ušmudlaných 50%. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Presne takéto staré horory ja môžem! Dej zo začiatku hrozne zložitý, množstvo postáv a stále inak smerujúci. Ale na konci sa z toho vyvinie super pointa, pár krát ešte prekrútená, tak aby diváka úplne zaskočila. Nie som nijaký veľký fanúšik Borisa Karloffa, ale v tomto filme sa mi fakt páčil ako aj všetky postavy a ich herecké výkony. K tomu perfektná hudba a hlavne samotný Zámok. Zámok je fakt miesto predurčené na točenie hororov. No tento film v našej dobe za horor považovať už veľmi nemožno. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle starej horor zrovna moc strasidelnej neni, ale nijak zvlast sem se u nej nenudil. Nevim jesli filmu ucast peti reziseru prospela, nicmene mi neprislo, ze by se u rezie dohadovali a celej film pusobil kompaktne. Samotna zapletka je sice krapet naivni, ale zase uplne nejhorsi neni a v zaveru film umi prekvapit. Co se tyce hercu, tak Karloffa sem fakt nemoh poznat a Nicholson tu je jeste mladickej a ani jeden z nich nepredvadi nic moc. Co se tyce hudby, tak hrala prakticky porad a furt to samy, az mi lezla na nervy. Ale tech 80 minut jsem se u filmu docela bavil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Při natačení filmu se potkali Jack Nicholson a Monte Hellman, kteří společně posléze natočili další 4 po sobě jdoucí filmy. (J.A.K.)
  • Impulsem ke vzniku filmu bylo dokončení předchozího režisérova titulu Havran (1963) o 2 dny dříve, než bylo oficiálně v plánu. Na snímku se tak začalo pracovat bez přípravy. Během oněch 2 dnů byly nafilmovány scény s Borisem Karloffem, zbytek byl poté dotáčen později včetně následného dopisování scénáře. (zorz)
  • Jack Nicholson si ve filmu zahrál se svou tehdejší ženou Sandrou Knight. (zorz)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama