Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický podnikatel Ricky Masters (Paul Bettany) se oženil se slušnou a společenskou Madeleine (Olivia Williams), nyní je ale daleko více přitahován její sestrou Dinah (Helena Bonham Carter). V dívce vidí nespoutaný živel, při pohledu na svou chladnou manželku by rád směnil za bohémskou nevázanou malířku. Začne si s ní románek, ale ani poté, co Dinah otěhotní, není schopen opustit svoji manželku a zhrzená žena odjíždí do Francie. Tím ale všechny životní zvraty pro všechny tři rozhodně nekončí. Osud je vždy nakonec svede zase dohromady... Příběh filmu vychází z novely Rosamondy Lehmannové The Echoing Grove. (Morien)

(více)

Recenze (26)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Heart of Me aneb srdce se nedá rozpůlit na dvě poloviny - Rozum a Vášeň. Nejklasičtější z nejklasičtějších milostných trojúhelníků se dočkal už nespočetně variací, ale tento pokus irského režiséra v propadlišti času nezapadne. Sází na herecká esa, přesvědčivé a přitažlivé exteriéry i interiéry 30. let a konečně na nápaditě zfilmovaný triviální příběh. Zdánlivá klišé tu nejsou do počtu pro publikum, ale jsou pevnou součástí celku, nepůsobí ani samoúčelně, ani vypočítavě, ale naléhavě a film drží v kompaktnosti. Celkové vyznění filmu je veskrze pozitivní a tkví v umění odpouštět druhým, kteří nám jakkoli citelně ublížili. A také v umění odolat zapovězeným ženám, z čehož mohou vzejít problémy nejen soukromé:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu z toho slabšího soudku BBC. Nerozhodný slaboch stojí mezi dvěma ženami - krásnou a chladnou manželkou a její temperamentní sestrou. Olivia Williams je skutečně to jediné pozitivum na celém filmu, cenu dostala právem. Ale jak Masters tak Helena značně brnkali na moje nervy. Snad je to tím, že zastávám "staromódní zásady" a nevěru nesnesu - obzvlášť, když podvádí chlap, co svoje činy omlouvá tím, že se cítil nemilovaný. A k tomu se sestrou.. To je vyloženě sobecké, bezostyšné a svým způsobem zvrácené. A přitom jejich vztah nepůsobil jako láska, spíše jen vášeň, posedlost.. Pravděpodobně budu za hrozného moralistu, ale když mi nesednou pohnutky hlavních hrdinů, tak se mi většinou nelíbí celý film. A The Heart of me je na tak krátkou stopáž neskonale nudný a dobově neautentický, měla jsem dojem, jak kdyby se všichni jen vyžívali v tématických večírcích a staromódních hadrech. Už chápu, proč mi film ležel tak dloho v počítači bez povšimnutí. Ale konečně jej alespoň můžu smazat.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi tento milostný trojuholník nepripadal nijako výnimočný až na to, že ide o sestry, čo je podľa jednej z nich trochu zvrátené( ako pre koho, že?). Film je však zaujímavo prestrihaný a medzi postavami v príbehu dochádza k niekoľkým zvratom. Pôsobí trochu komornejšie, ale vďaka hereckým výkonom to vôbec nevadí. Podobné filmy zvyknú mať silný hudobný doprovod. Tu som ho síce nezaznamenal, ale hudba splnila účel. Potešil ma zaujímavý záver s bombardovaním Londýna. 80%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně natočené komorní drama. Herecké výkony byly uvěřitelné, jen Helena B. Carter mi ve své roli trochu neseděla. Oceňuju originální konec. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Osudová, bezohledná láska v rodinném kontextu, s výraznou příchutí beznaděje, nechtěných odloučení, vzájemného ubližování i odpouštění, ve velmi slušném obsazení, podmáznutá oduševnělou hudbou, hodnou klasiky. Není důvod, proč se ještě někdy, v šeru podvečera a při mírné melancholii nenechat přesvědčit, že stojí za další vidění. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chladná sestra, hysterická sestra a na pověsti rodiny lpící matka vytyčily smrtonosný trojúhelník, do kterého se jako do pasti chytil velice slabý muž. Na překážku tomuhle vztahovému retru jsou krkolomné dialogy i krkolomné zvraty ve vztazích a časté zneužívání deus ex machina v podobě náhlé nemoci, války, havárie, nebo různých dalších tragédií . Nejvíc ale filmu ubližuje rozbředlá sentimentalita, která jednoduše nudí. A vzhledem k tomu, že svým charakterem není žádná z postav sympatická a není důvod jí fandit, se pocit nudy ještě prohlubuje. /13. 4. 13./ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka zbožňuju tyhle britský filmy o opravdové lásce, která je silnější než cokoli jiného. Výborná Helena Bonham Carter (scéna, kdy odchází z kavárny a pak jede v autě je pro mě jedna z nejsilnějších), skvělá Olivia Williams a poněkud nesnesitelně zatvrzelý Paul Bettany. Žádný z nich nedokázal být šťastný bez toho druhého. Musím to vidět znovu. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Snímek o životě dvou sester, jedné šťastně vdané, se synkem, chladně krásné, a té druhé, úplném opaku,bezprostřední energické ženě, svobodné a do které se zamiluje právě švagr, to vše lemováno studenou Anglii , jíž už obchází příchod druhé světové války. Drama o vášni, touze, ale také ztrátách, smrti,a smutku, který je bezbřehý jako oceán...jen čas možná smyje rány, které sestry prožily.Vynikající Helena Bonham Carter a Paul Bettany, do kterého bych nikdy neřekla, že se své role takhle zhostí. Skvělý zážitek. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Film je plný pochopení, kompromisů a odpuštění, že já bych teda neodpustila nikomu. Dokonalé zahrané především ze strany Olivie Williams, která tady bodovala na plné čáře a člověk by jí asi věřil cokoli. Sám o sobě pro mě byl námět poněkud zničující a vůbec jsem nebyla ochotná akceptovat, jak nevhodně s jevící trojúhelník to je. Myslím si, že daleko silněji z toho vypadává síla rodinného pouta, lásky k dětem a sebeobětování, milostný trojúhelník to jen pomáhá rozjet. Dobová výprava mě velice mile překvapila a scénář je parádní. Přesto, nějak z toho nevyčnívá překvapivý, zdrcující, šokující a báječný snímek, a to tam hraje kočičák Bettany. Takže zůstaneme v průměru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ten ich mylostny lichobeznik ma nijak neoslovil. Jo je tam laska, ale aj kopa bezohladnosti, ublizovania, alej aj odpustania a kompromisov. Odpustit treba, to jo, len herecky nic moc, sama Helenab. carter to nema sancu utiahnut, Paul Bettany mi nepride moc talentovany herec . 60 % ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Zápletka? Milostný trojúhelník - sestry Dinah, Madeleine a její manžel Rick. Milionkrát omýlaný žánr, ale poutavě a citlivě natočený. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, se skutečně mega tragickým příběhem i závěrem. Škoda jenom, že je to až tak přehnané. Je těžké udržet takový příběh ještě před hranicí lehké trapnosti, protože pokud bolest a tragédie postav nezasáhne diváka tak jak by měla, divák se může cítit atakovaný cizími problémy. A když vezmu do úvahy i fakt, že Bonham Carter (jako jinak vynikající herečka, především komedií) poněkud přehrává, některé scény už jsou pro mne neseriózní, tedy směšné. Taky škoda, že se tu musely obě dvě herečky ukázat nahé, což mi kazí každý film. Ale Olivia Williams hraje výborně, film má výbornou hudbu i scénář, a Paul Bettany je prostě Paul Bettany. Dobře se mi na film koukalo, a nenudil mne, ale měl by mít ještě mnohem silnější působivost, a tu žel nemá. ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Příběh milostného trojúhelníku odehrávající se ve třicátých letech minulého století. Příběh je možná trochu překombinovaný, občas není jasná motivace postav, a morální vyznění filmu působí nejednoznačně. Zajímavý je zde tedy hlavně charakter tohoto trojúhelníku, poněvadž jde o dvě sestry, z nichž jedna se zamiluje do manžela té druhé a charismatický Paul Bettany v mírně zhýralecké roli. V každém případě se mi líbila doba, ve které se film odehrával, což nejvíce podmiňuje mé hodnocení. A pak, ten film mě děsně fascinuje, protože mám pocit, že jsem ho už musela před lety vidět, což je hloupost, protože jsem ho viděla v roce 2003. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Paul Bettany.... tak takhle nějak si představuju nerozhodného mužského jelimana, jenž se nechá vláčet ze strany na stranu svými osudovými ženami s tchýní navrch, přičemž si ani u jedné z nich pořádně nedupne (vlastně jednou ano... a vznikne z toho dcera). Předpokládám, že chlapům se tento film asi moc líbit nebude, ale hodně pravdy na něm pravděpodobně bude. Co se hereckých výkonů týče, oproti mému očekávání to na celé čáře vyhrála Olivia Williams. Její chladná, pragmatická kráska, posléze bolem a životem vůbec polidštěná bytost... ta mě opravdu dostala a dojala. Suma sumárum: ze začátku poněkud zdlouhavý milostný trojúhelník na poli rodinném, s brilantní závěrečnou půlhodinkou. ()

b.fidel 

všechny recenze uživatele

Poměrně nenápadný film s více než zvučným a zručným hereckým obsazením. Milostné drama zasazené do předválečné Anglie s jednoduchou zápletkou učaruje nejen hereckými výkony, ale i nápaditou režií. Jeden z nejlepších kousků Heleny Bonham Carter jako požitkářské Dinah v titulní roli. Je to vášeň jako blázen. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Nebavilo. Nudilo. Vztah podobný křivce EKG, tchyňa Jaruna, pohopskávání v čase a dvě ségry, co mají stejný vkus. Helena Bonham Carter si tradičně zaslouží plus, je to zajímavý děvy kus. Dvě je málo, tři je moc. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

osudová bezohledná vášeň v rodinném milostném trojúhelníku v britských kulisách 30 let. Citlivě zpracované neoriginální téma, které zasáhne. ()

Reklama

Reklama