Reklama

Reklama

The Three Caballeros

Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečná záležitost. Úvodní příběh s tučňákem (a Donaldem, který to sleduje na domácí promítačce) je takový normální, ovšem brazilský blok je suverénně pětihvězdičková záležitost plná samby, rytmu a úžasných nápadů. Prolínání živých a animovaných herců je skvěle nasnímané a v některých záběrech skoro nelze poznat, kde končí studio a začíná animace... Oproti tomu Mexiko je většinu stopáže dost slabé a nezáživé (na Acapulcu je bohužel až moc poznat, že jde o studio), nakonec má ale finále skoro stejně zběsilé jako předchozí Brazílie. Velmi příjemné překvapení, po Bambim asi nejlepší Disneyovka ze čtyřicátých let (tedy ne že by tu byla nějaká velká konkurence, package films z následujících let jsou o ničem). ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že film hodně zastaral - např. na písničce "We are 3 gay caballeros". Takže je to výlet do minulosti - ale překvapivě hodně ujetý výlet, svým tónem téměř halucinogenní a hlavně experimentální - např. scény, kde Kačer Donald tančí sambu s živými herci apod., jsou první Disneyho pokusy tohoto typu, které nakonec vyvrcholili hraným/animovaným filmem s Králíkem Rogerem. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ááá klasický Caballeros ! Jak je to už dlouho co to dávali naposled? Byli to vlastně tři klasické postavičky kteří tam tenkrát hráli tuším? Vystupoval tam oblíbený kačer Donald který tam hrál snad jako turista, dále tam byl papoušek Joe a kohout Panchito. Vím že to bylo animované a že film byl složen snad z několika jednotlivých, volně na sebe navazujících příběhů, které se snad všechny odehrávali nebo alespoň z valné většiny v Jižní Americe. Pro mě to byl tenkrát i vlastně dnes jeden z prvních Disney příběhů vůbec, a zároveň jeden z nejpestřejších a nejoriginálnějších který do té doby byl vůbec natočen. Kombinoval slavné kreslené figurky s reálnými filmovými scénami. Tímto způsobem vlastně do té doby vznikli nevídané a působivé snímky, a originální kombinované formy. Jedním slovem super.. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu ´Saludos Amigos´ (1942) se Disneyho studio rozhodlo znovu udělat celovečerní hudební animovaný film z Jižní Ameriky. Rámcem sedmého filmu z edice ´animovaných klasik Walta Disneyho´ je oslava narozenin Donalda Ducka. Dostane velkou zásilku z Jižní Ameriky. Po jejím otevření uvnitř nalezne tři balíky. V prvním dárku je filmový projektor, který mu ukáže dokument o ptácích a pak příběh o zmrzlém tučňákovi z Jižního pólu. Druhý dárek je od papouška Josého. Je to kniha o Bahii, což je jeden ze států Brazílie. Ve třetím dárku je Panchito z Mexika, který mu dá speciální dárek piňatu. Donald, José a Panchito vytvoří trio ´The Three Caballeros´. Film se skládá ze sedmi segmentů - 1. ´The Cold-Blooded Penguin´, 2. ´The Flying Gauchito´, 3. ´Baía´, 4. ´Las Posadas´, 5. ´Mexico: Pátzcuaro, Veracruz and Acapulco´, 6. ´You Belong to My Heart´ a 7. ´Donald´s Surreal Reverie´. Spočátku tyto krátké části vypráví příběhy, ke konci je film více poetický a zaměřený na hudbu a tance. S kreslenými postavičkami pak tančí skuteční tanečníci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kačer Donald rozbaluje dárečky – zpočátku krátké vtipné příběhy, posléze hudební estrádní zastavení v Brazílii a Mexiku (u krás tamních zvyků, tanců… či laškovných žen), které lehce edukativně kombinují kreslené postavičky s reálnými tanečníky a muzikanty, respektive (studiovými) prostředími. Chytlavé latinskoamerické rytmy je mocně rozhýbávají, nemluvě samozřejmě o neskutečně pestré, nápadité, hravé (někdy až "haluzní", ale vždy úžasné) ruční animaci. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • V pořadí 9 celovečerní film studia Disney. (formelin)
  • Jedná se o první film, který kombinoval animovavé postavičky s živými herci. (topesto)

Reklama

Reklama