Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eikiči Onizuka, absolvent podřadné university a bývalý vůdce motorkářského gangu, má jen jeden cíl - stát se nejlepším učitelem v Japonsku. Poté, co je přijat zdánlivě excentrickou ředitelkou, splňuje se Onizukovi celoživotní sen a začíná učit netradičním způsobem ve třídě plné výtržníků. I když se setkává s velkým odporem jak ze strany studentů, tak ze strany učitelů, nevzdává se a díky své vášni k učitelskému řemeslu pomůže nejednomu studentovi. (Zíza)

(více)

Recenze (8)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Horší než manga, horší než anime, přesto není špatné dílo, naopak je to docela nadprůměrné dorama. Navíc tohodle Onizuku, jako člověka, jsem měla mnohem raději než toho kresleného. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Podle roku odhaduju, že se jedná o GTO: Live action...neboli hraný GTO. No, ono není žádné tajemství, že tento 12ti dílný seriál měl celkem malý rozpočet, takže se tu setkáváme s televizní kamerou a ne moc oslňujícími hereckými výkony, taky si člověk musí zvyknout na představitele Onizuky. Přiznám se, že po prvním dílu jsem chtěl dát maximálně ***, ale po asi 5.dílu jsem si na všechny ty nízkorozpočtové neduhy tak nějak zvykl, tak samo jako na "hraného" Onizuku. Jedná se vlastně o jakýsi hraný přepis anime....jak jinak, že jo...ale holt to v hrané podobě tak dobře nevypadá jako v té kreslené. Na seriál navazuje hodinu a půl dlouhý film GTO: Drama special, ale jsou to vlastně 2 seriálové epizody v jednom....Onizuka je "převelen" do dívčí školy...takže je to sranda, že jo :) ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti to je mnohem horší. Děsivá záležitost, děsně zahraná, tedy nijak nevybočující ze standardu jdoramat. Slibuji, že se už na žádné nikdy nepodívám. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné, spíš, než na vtip ve kterém excelovala anime adaptace se daleko více hraje na drama. Takashi Sorimachi je výborný jako Onizuka. Uviděl jsem staré známé jako Fujiki Naohito, Shun Oguri. Ukazuje to problémy, které má školství nejen v Japonsku, ale zaručeně i u nás, učitelé vidí, jen co vidět chtějí, a většinou se nestrají o studenty, jde jim jen o to, aby pověst školy vypadal dobře. Sranda je, že hlavní herečka Nanako Matsushima uctívá na plakátě herce jménem Yutaka Takenouchi a rok později si s ním zahrála v sérii Ice World. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Onizuka je mimořádně zajímavý a nevšední hlavní hrdina - uvnitř duševně čistý dobrák, který dokonce sem tam vytáhne z rukávu nějaké to životní moudro, zvenčí však totální gauner a "sukničkář", který neustále šokuje okolí svým ledabylým flegmatismem a vulgaritou. Když se nad tím zamyslím, v dnešní době bychom asi jen těžko narazili ve filmu či seriálu na podobně volnomyšlenkářskou postavu, která by zastávala pozitivní roli učitele. Mám takový pocit, že dnes se to zkrátka "nenosí" a překračuje to určité hranice. A tak přestože je vlastně Onizuka velký sympaťák a v seriálu neustále poukazuje na to, co je na školství špatně a co je v životě skutečně důležité, dnes by bylo asi jednání této postavy do určité míry cenzurované. Jak tato postava, tak atmosféra seriálu celkově, jsou zkrátka veskrze devadesátkové. Devadesátky z toho doslova čišely. A právě tím si mě seriál získal nejvíc. Bylo to vlastně přímo osvěžující, vidět všechny ty necenzurované narážky na sex a poměrně otevřenou vulgaritu. Ne že by to seriál přímo propagoval, ale zkrátka dává najevo, že to všechno je přirozenou součástí života. Člověka to proto donutí přemýšlet, zda v dnešní době nejsme až příliš svázání množstvím pravidel a omezení (často jen proto, aby se za každou cenu nikdo necítil diskriminovaný či pohoršený). Je zkrátka fajn vidět, že v devadesátkách se všechno tak přehnaně neřešilo a že to proto byla do určité míry svobodnější doba. Great Teacher Onizuka tohle všechno jako seriál ztělesňuje. A za mě to byla opravdu příjemná podívaná s dobrými hereckými výkony. Můžeme vidět mladou Macušimu Nanako, Fužiki Naohita (který pro mě byl v této roli téměř k nepoznání) a taky úplně mladičkého Oguri Šuna. Naopak hlavní představitel Sorimači Takaši byl pro mě úplná "novinka" a skoro jsem se divila, že jsem tohoto herce do teď v ničem neviděla. Neznám sice žádnou jinou (manga či anime) verzi Onizuky, ale jeho komediální podání mi velmi sedlo. ~(4,3)~ ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

O hodně horší než manga, o něco horší než anime, ale pořád skvělé drama, které sice stárne, ale celkem pomalu. Idaho LOL. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

S mangou porovnávat nemůžu, ale rozhodně mě to bavilo víc než anime. Hlavní zásluhu na tom má samotný Onizuka, který mi byl ve své hrané podobě mnohem sympatičtější. Škoda jen, že se ke konci začalo tolik tlačit na dramatickou linku. ()

Vilde odpad!

všechny recenze uživatele

Máte rádi japonská dramata zasazená do japonských škol? Stačí vám herecké výkony na úrovni základní školy? Vyhledáváte zbytečně dlouhé záběry na obličej Nanako Macušimy? Pokud jste na předchozí otázky odpověděli kladně, GTO je pro vás ideální volbou! ()

Reklama

Reklama