Reklama

Reklama

Mulit

Krátkometrážní / Muzikál
Česko / Indie / Velká Británie / USA, 2003, 10 min

Obsahy(1)

Příběh o zakázané lásce, žárlivosti a výjimečně špatných účesech v muzikálu à la Bollywood o bombajském kadeřníkovi jménem Mulit a o jeho cestě ke světové slávě. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (45)

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +zábavný snímek, hudební exotika -tentokrát mohl být delší./// Amaizing..., opravdu úžasné a velice chytlavé. Děj filmu který mnohý režisér nedokáže stáhnout pod 90 minut je zde zhrnut do 10ti. Podstané je, že nechybý nic, co by správný "romantický" muzikál měl mít. A mimojiné další důkaz kvality indické kinematografie/// Celkem 82%/// ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Všechny ženy milují Mullita. Když už pro nic jiného, tak pro účesy, které dokáže vykouzlit na jejich hlavách. To však vyvolává vztek u konkurenčního kadeřníka Vikrama. A když se do Mullita zamiluje dcera premiéra, rozhodne se Vikram pro akci - vše jako vzorný občan nahlásí úřadům ... Tento kraťas se ke mně dostal jako bonusová příloha na DVD s filmem Než se setmí. Pustil jsem si jej vlastně omylem, protože indické muzikály rozhodně k mým oblíbeným žánrům nepatří, ale nakonec to vůbec nebylo tak špatné - docela jsem se bavil. Samozřejmě, koukat na něco takového hodinu a půl, tak mne asi jebne, ale takhle to bylo docela v pohodě. Jen jsem nějak nepochopil, jak se k takovému filmu dostal český režisér Ivan Zachariáš. Ale už jsem viděl i podivnější věci na světě... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Perfektne skomprimované nekonečné romantické rozťahance východných kinematografií s vlajúcimi vlasmi a šatami túžiacich panien, ohrdnutých no nevzdávajúcich sa nápadníkov a orientálneho sladkastého popu. V 10 minútovej dĺžke sa stáva dej o niečo svižnejším, navyše sa možno zabaviť hľadaním tvarov absolut vodky, pastelkovou farebnosťou a neopozeranými hercami. Ale ako spomenul Jalu - je to len popcorn. ()

Ances 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější reklama, jakou jsem kdy viděla. Jednak jsem se bavila při krásném a jednoduchém příběhu, a druhak jsem se bavila ještě víc při dalším zhlédnutí, kdy jsem si všimla flašek vodky v každém záběru (nekecám, opravdu v každém). Holt to splnilo účel – ne že bych propadla alkoholismu a začala pít Absolut vodku, ale vyprávím o ní všude, když popisuju tento „film“. Dokonce i teď v komentáři. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Pro ty, co s Bollywoodem zkušenost nemají a taky nemají koule na to obětovat dvě a půl hodiny nebo víc (což nemyslím jako urážku) nějakému bollywoodskému filmu, je Mulit jako zrozený. Taky to krásně ukazuje, jak se tenhle naivní děj dá dostatečně nacpat do pouhých 10 minut, ale i tak nevidím důvod to hodnotit nějak vysoko. Sice to pobaví, ale nic víc nezanechá. A písniček tady podle mě bylo až moc. Já chápu, že to byl účel, ale když ony jsou všechny tak strašně nevýrazné, že na ně možná už zítra zapomenu... 3* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl zařazen do stálé sbírky newyorského Muzea moderního umění. [Zdroj: iDNES.cz] (mr.filo)

Reklama

Reklama