Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Málokdo chápe, co to znamená zhroucená kariéra, tak dobře jako zubař dr. Sexter. Založil prosperující ordinaci, v níž odvrtal spoustou vděčných pacientů, jeho přítelkyně a snoubenka Jean mu byla vždy milující oporou. A to všechno padlo kvůli jedné malé lži. Jednoho večera za ním na kliniku přišla svůdná narkomanka Susan a on jí za pár úsměvů předepsal zakázaný lék proti bolesti. Tím však Sexterův pád pouze začal. Touha po Susan se stala posedlostí, která nakonec skončila krádeží velkého množství anestetik. A ani to nebyl konec. Měli zemřít ještě dva lidé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujalo nízké hodnocení tohoto filmu. Po vlastní zkušenosti musím napsat, že s trochou trpělivosti se tento veskrze nenáročný film dá pohodlně slupnout jako malina. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neco naprosto jinyho, nez jsem cekal. Film jsem si pustil, pac sem mel chut na nejakou oddechovou uchylarnu s Martinem, tady navic v roli zubare, v ktery kdysi davno zazaril a ze zacatku se film skutecne tvari, ze by mohlo jit o komedii, i kdyz trochu cernejsi. Jenze postupem casu je cim dal tim jasnejsi, ze tady jde o regulerni thriller, kde pouze misty vyklouzne nejaka hlaska nebo Martin udela nejakou hovadinu. Coz je ostatne hlavni problem filmu, Martin se proste chova jak pako. No ale jinak jako thriller je to vcelku uchazejici, docela dobre zamotanej pribeh, nejaka ta mrtvola a nakej ten litr krve, takze tech 90 minut utece jako nic. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Novokain je všude prezentován jako thriller. Vzhledem k obsazení Steva Martina a k faktu, že jde o častý omyl, jsem se domníval, že to bude černá komedie. Ale není. Je to opravdu jakýsi pošetilý pokus o krimithriller, kterým jen čas od času prosákne nějaký humor. Příběh je navíc dost naivní, místy nedomyšlený a závěr nápadně připomíná konec filmu ´Můj soused zabiják´. 40 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus Steva Martina o vážnou roli. Steve Martin se prostě na tuhle roli vůbec nehodil. Navíc film celkově za moc nestojí. Neni to nějak extra špatný, ale vůbec jsem nevěděl, co to vlastně mělo znamenat. Thriller to neni, komedie už vůbec ne a v podstatě celou dobu jsem se u toho nudil. Steve Martin natočil hromadu mnohem lepších filmů. Tohle si nezaslouží žádnou pozornost. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Vyprávěný příběh pana zubaře, skoro jak od Coenů. Sice ne s takovou razancí a barvitostí, ale smysluplné, poetické, zábavné, neodpuzující. Nelze usnout..... Helen B.Carter..tak takovou Tě ještě neznám....!!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vybroušenou absurditu ve stylů bratří Coenů nečekejte, spíše snadno stravitelnou jednohubku, po níž hlava neozbolí. Stevu Martinovi by nicméně více slušela role v parodii na tento žánr než v průměrném příspěvku do něj. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Filmu, který neví čím chce být a balancuje na pomezí čtyř žánrů (neúspěšně), nemůžu dát víc než 2*. Tohle měla být buď komedie s Lesliem Nielsenem v hlavní roli, nebo horor o šíleném dentistovi. Steve Martin sucks. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Najväčším mínusom Novocainu je, že nevie, čo vlastne chce byť. Má to byť komédia, satira, krimi, thriller, niečo iné alebo všetko dokopy? Nevedel som na to prísť, ale každopádne to tak či onak nefunguje. Väčšina situácií, ktoré majú byť vtipné, vychádzajú trápne a tie, ktoré majú byť napínavé, sú nechcene smiešne. Herecké výkony tiež veľmi nepomáhajú. Steve Martin je nemastný-neslaný, ale vydržať sa dá - nie ako Laura Dern, ktorá predviedla niečo tak neschopné, až sa mi nechcelo veriť, že to je tá istá žena, ktorá kedysi hrala v Modrom zamate. Svetlým bodom (alebo skôr žiariacou kométou) je chvalabohu Helena Bonham Carter, ktorá si na úlohe narkomanky Susan vyslovene zgustla a je vlastne jediným dôvodom, prečo dávam tie dve hviezdičky. Skrátka aj tu vidno, že je veľká herečka, ktorej v skvelom výkone nezabráni ani hlúpy scenár a nevýrazný režisér. Z mojich pôvodne zamýšľaných 4/10 ale musím strhnúť jednu hviezdu za nehorázne vykradnutie konca filmu Môj sused zabijak. Odporná a na prvý pohľad zrejmá krádež - hanbite sa! 3/10 ()

5150 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná krimi s netradičně obsazeným Steve Martinem v hlavní roli. Bohužel, díky nepříliš originálnímu scénáři zůstane jen u toho. Kouzelná je však cameo role Kevina Bacona, která jako by patřila do úplně jiného filmu. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný film, který mi chvílemi přišel spíše jako parodie. Chtěl jsem ho vidět jen kvůli Heleně, ale myslím, že bych o nic nepřišel. Bída. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že v hlavní roli uvidím S. Martina, myslel jsem, že se bude jednat o nějakou komedii. Čekám, čekám, čekám… a nakonec jediná komediální postava byla ta, kterou zahrál K. Bacon. Místo toho jsem sledoval něco jako průměrnou epizodu ze seriálu "Diagnóza vražda". Pořád jsem věřil tomu, že se příběh někam rozvine a dostane smysl. To se možná stalo, ale mě to celé přišlo prostě zbytečné a o ničem. 4/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Steve Martin je skvělej komediální herec.Jenže tady ke svejm přednostem moc prostoru nemá. Kriminálka,trocha černýho humoru a nic víc.Ani se k tomu nedá víc napsat,je to takovej tuctovej slepenec.Takže 50%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na světě snad není spokojenějšího člověka, než je zubař Frank Sagster (Steve Martin). Jeho práce jej baví, navíc v ordinaci pracuje se svojí snoubenkou Jean (Laura Dern). Ale to všechno platí do okamžiku, když do jeho ordinace vstoupí mladá Susan. S Frankem se okamžitě zatočí svět a je ochoten vše zahodit pro jedinou noc se Susan. A jako na klouzačce, od tohoto okamžiku dostává jeho život spád - ale jiným směrem, než by byl ochoten připustit. Je obviněn z prodeje drog, a vzápětí i z vraždy... Novocaine má jediný problém, a tou je představitel hlavní role - Steve Martin. Ne že by byl špatný herec, ale tak nějak jsem od něj stále očekával nějaký ten vtípek či vtipnou scénku a těch vpravdu Novocaine moc nenabízí. Příběh je vcelku ucházející, herecké obsazení taktéž (až na výše zmíněného Martina) - je to prostě takový standardní krimi thriller (kterých ale není nikdy dost), navíc zubařské ordinace je místem pro thriller jako stvořeným... ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Při úvodním proslovu Steva Martina o hnilobě v "zubech" jsem měl menší výčitky svědomí, že o své zuby pravidelně nepečuji, ale po zbytek filmu jsem si říkal jediné: "Tohle už jsem přece nejednou viděl." Film je jedno velké klišé, ale strávit se dá. Nic extra od něj bohužel nečekejte. A komedie? No... Jednou... Dvakrát jsem se i zasmál. ()

Reklama

Reklama