Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (277)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak Cube Zero je mnohem lepší pokračování, než Hypercube. Vzhled místností je ze všech dílů nejtemnější, ději velice pomáhá pohled z "druhé strany" Kostky. Herci byli dostačující (až na pána s robotickým okem - ten měl nejspíš budit strach, ale nepovedlo se...). Docela potěší i závěr, který zde je (narozdíl od prvního dílu), a není debilní (narozdíl od druhého dílu). Takže po zhlédnutí sem docela spokojenej, celkový dojem trochu kazí vojáci se zelenýma očima. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už z podstaty jsem chtěl tenhle film vidět, protože mi měl trošičku ukázat svět mimo kostku, a taky že ukázal. Jenže mi zase neukázal to, co já po něm chtěl a opět jsem si na to sám odpověděl, že i kdyby mohl, stejnak by to neudělal, protože pak by to vyznělo hrozně divně. Takhle, jak se autoři s příběhem porvali do tohoto filmu si myslím udělali nejlíp jak mohli. Sice to není žádný zázrak, ale koukat se na to dá. Také se mi nelíbilo, jak se režisér snažil udělat co nejhnusnější smrti, a la Saw, jenže tenhle film o tom zabíjení vůbec není, celé se to zamotá a vzejde z toho klasická sci-fárna, která občas i dokáže pobavit, hlavně tedy díky hlavnímu nepříteli, který je tak děsný, až je dobrý a dodává filmu něco, co ho trošičku vyvyšuje. Rozhodně je lepší jak dvojka, protože ta byla čistě o zabíjení, tenhle film je zase čistě o příběhu a to je pro mě určitě zajímavější. Zlatá střední cesta, tři hvězdičky, nic převratného, nic revolučního, ale na zabavení to určitě stojí, a to letmé ale zásadní propojení s prvním dílem, za to to vidět určitě stojí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

AAAAAAAAa jednička byla koulervoucí a geniální, dvojka byla horší ale aspoň zábavná no a nula je... SRAČKA. Jedna z největších sraček co jsem kdy viděl. Vůbec tam už neni napětí zbyla jen trapnost. Víte co se stane když se dostanete z Kostky do tý bílý místnosti? Ne? Spoutaj vás řetězy a tlustej chlápek co hraje šachy se vás zeptá jestli věříte v boha a pak vás usmaží. Tím demence tohoto filmu zdaleka nekončí, nastupují vytuněný vojáci se zelenejma očima a potetovanejma čelama, který necejtěj bolest skáčou pět metrů do vzduchu a slyšej vás na kilák daleko, ale netrefěj zdrhající ženskou s malou holčičkou a když už vás náhodou chytěj tak je stačí kopnout do koulí a jsou na 5 minut mimo!!!!! No a tu největší zrůdnost si necháme na konec. Potom totiž přijde chlápek s robotickym okem co kulhá, má debilní hlas a kecy a snaží se vypadat jako genius zla ála Gary Oldman. No takže tenhle týpek předvede nejhorší herecký výkon v dějinách kinematografie (ano viděl jsem Waterloo po česku a filmy Eda Wooda, ale za tímhle si stojím) přičemž vydává rozkazy týpkům s drápatejma rukavicema co pracujou na obrácenejch klávesnicích!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tenhle film je tak debilní, že je až zábavnej. Škoda kam se to po geniální jedničce zvrhlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak a o kostce známe skoro vše. kromě toho kdo jsou ,,ONI" a proč?. teď již víme, že jsou tu i zaměstnanci, kteří musejí za každé situace zachovat klid. no a dozvíme se (na konci), kde je owen. jednička se mi líbila. nula není ve způsobech smrti tak překvapivá, což je škoda, protože o zvláštní a zajímavou smrt tu má jít především. mělo to asi dohnat rozvinutí příběhu do reality. sice to není nuda, ale nevím, radši to zkusíme jinudy! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela mily prekvapeni. Tvurci dobre smichali "spinavost" pasti z jednicky s nejakejma tema hi-tech prvkama a vysledek je paradni. Navic jsou smrti originalni a zvlast ta uvodni s vodou je spravne prasacka. Taky se konecne dozvime neco o ucelu kostky a jejich pravidlech a celkove je tenhle dil takovej nejsrozumitelnejsi. Ale ze zacatku trochu vadi, ze pokazdy, kdyz uz se uvnitr kostky vybuduje slusna atmosfera, tak se strihne do kanclu na dva inzenyry, kteri ze zacatku jen nezazivne kecaj. Poina filmu je taky slusna. Navic me potesil i silenej Jax v podani Michaela Rileyho, to byl ukazkovej magor. Proto zamrzi par kiksu, jako jsou ultra vylepseny vojaci, to bylo uz krapet moc. Na to, ze Ernie Barbarash timhle filmem debutoval a vypada jak retardovanej teplous, to zvlad velmi dobre, ale na prvni dil to precejen nema, co se tyce atmosfery. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po priserne Hypercube je treti dil velmi prijemnym prekvapenim. Diky pridani druhe dejove linie je film sviznejsi a neupada do stereotypni nudy predchozich dilu. Vyraznym plusem je odklon od antiseptickeho a pocitacoveho vzhledu kostky a pasti v Hypercube. Umrti jsou rozvrzena do delky celeho filmu a jsou opravdu lahudkova, uz to predtitulkove dava tusit, ze s krvavosti se pujde, v ramci moznosti, na maximum. Hlavni hrdinove jsou dostatecne sympaticti, padouch nadherne slizkej. Hlavni vytka, krom ocekavane neoriginalnosti, smeruje k zelenookym vojakum a jejich superschopnostem. Tenhle prvek si asutori mohli klidne odpustit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Posledních dvacet minut je blbost, ale jinak se mi moc líbilo, jak se snímek drží drásavé atmosféry z jedničky, kterou tolik postrádala HYPERCUBE. Navíc nás scenárista a režisér Ernie Barbarash pustí i za oponu a o dozvíme se maličko víc o funkci a smyslu kostky. Jen škoda toho konce ... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kostka 0 nám konečně odhalí i něco ze zákulisí, otázkou bohužel zůstává, jestli je to dobře nebo ne. Technici jsou zase dva typicky béčkové a nezajímavé charaktery a když z vedení přijde ještě boss a supervojáci, říkám si, jestli to "vysvětlení" stálo vůbec za to. Naštěstí na rozdíl od čtvrtého rozměru se v Kostce 2 tentokrát opět orientujeme v aspoň trochu reálném světě. Gore scénky vypadaly slušně, ale bylo jich málo a co je horší, pastí ještě méně. Kostka 0 určitě není to co jednička, je to typické béčko s nyní už po třetí vyvařeným námětem, které sice vyloženě nenudí, jenže ani nijak neuspokojí. 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů kostky je tenhle nejdějovější, nejucelenější a po dějové stránce určitě nejlepší. Postrádá ale jednoduchou působivost jedničky, ke které se proto pořád vrátím spíš. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dvojka podle mě byla nesmyslnou variací na jedničku, ale nula už smysl dává. Dokonce se mi chce říct hehe. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jáj, Bože! tak teraz to pôjde do -1? Dokedy sa budeme musieť akože báť tohto geometrického útvaru? Jednotka bola na jednotku, ale čím ďalej je to zamotané viac a viac, aspoň keby to spelo k nejakému záver. Nie! Stále je to o tom istom. Aj keď trošku lepšia ako dvojka, je to robené za zámerom vyžmýkať zo sprostých ľudí peniaze, viď sériu s Jasonom. Čo už. 35%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom sa z Cube 2:Hypercube stala úplne zbytočná záležitosť. Na rozdiel od dvojky nás film posunie trochu ďalej a poodhalí zákulisie pekelného vynálezu. O chod sa starajú dvajá bezvýznamní technici, ktorí sa v tom začnu nepekne rýpať a mať blbé otázky. A s tým vedenie musí niečo spraviť. Toľko náznak story. No musím priznať, že som bol po skusenostiach s pokračovaním Kocky celkom skeptický, ale výsledok hodnotím skôr pozitívne aj keď nebola to žiadna sláva. Ale je to práve zvedavosť a nádej že budú zodpovedané otázky, ktorých je po jednotke a dvoje neúrekom, núti človeka sledovať toto béčko. Oproti jednotke žiaľ zlyháva veškeré psychologično a nepomáhajú tomu ani hlúpe dialógy. Čo film ale úplne doráža je debilný záver s tým senilným, afektovaným kyklopom. Vtedy sa stráca veškerá nádej o vážne miený snímok. Ale aj napriek týmto nedostatkom je to občas slušná podívaná s pár hustými gore scénami. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Hyperkostku" jsem neviděl, nicméně téma se zde propadá do stále větších hlubin béčkového žánru. Pokusy o vysvětlení nebo naznačení, jak že se to vlastně všechno má, mi přišly spíše směšné a zajímavých momentů má rozhodně méně než originál. Doufám, že už se nebude dál těžit tam, kde už je všechno vytěžené. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Takto sa kazia dobré filmy. Zbytočnými pokračovaniami. Nieje to ani zďaleka tak hrozné ako v prípade druhého dielu, ale ja sa pýtam : načo ? Pôvodná kocka je už načisto vyžmýkaná a ak sa objaví ďalšie pokračovanie, to si už odpustím. (2/10 ) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poměrně osvěžující, dvojka mi přišla svým způsobem ještě stravitelnější, ale tohle? Tak to tedy ne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Natočením tretieho pokračovania "Kocky" vznikla ďalšia filmová séria. Smelo tvrdím, že je to tá najzaujímavejšia a rozhodne najoriginálnejšia horrorová séria z kanadskej produkcie. Nemá to už tak silnú atmosféru ako prvý diel. "Cube Zero" dáva predovšetkým možnosť viacej porozumieť fungovaniu podivného experimentu, v podobe monotvárnych miestnotí so smrteľnými pascami. Neprezrádza však zbytočne veľa a stále si uchováva svoju bizarnú tajomnosť. Mimochodom, veríte v Boha? *** ()

Reklama

Reklama