Reklama

Reklama

Křídla vášně

  • USA The Wings of the Dove (více)

VOD (1)

Příběh Kate, která se pouští do intrik, a ty se jí nakonec vymknou z ruky. Když se seznámí se zcela osamělou, ale velmi bohatou Američankou Millie, ke všemu nevyléčitelně nemocnou, vymyslí krutý plán. Zahraje si na kuplířku a dá nemocnou ženu dohromady se svým přítelem Mortonem. Počítá s tím, že až její přítelkyně zemře, budou se mít konečně oba, ona i její milenec, z Milliina dědictví velmi dobře. Náhle však zjistí, že s city lidí lze jen těžko manipulovat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe veľmi príjemné prekvapenie. A nečakané. Veď Helenu Bonham Carter som doteraz videl iba vo filmoch, ktoré ma nezaujali, zvyšok hercov, ani režiséra nepoznám, aj kombinácia lásky a intríg sa mi videla ako niečo, čo mi už veľa nového nemôže ponúknuť. A predsa film, o ktorom tu píšu, že bol nudný, ma tešil od začiatku do konca. Úžasná výprava, skvelá kamera a herecké výkony (obzvlášť oboch herečiek) vytvárali spolu s hudbou atmosféru, v ktorej sa odohrával príbeh, možno nie originálny, ale určite pútavý. Možno vyvstáva otázka, prečo som potom nedal plný počet hviezdičiek. Neznášam moralizovanie a v pozadí tohto filmu som ho predsa len cítil. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je film docela zklamáním. Čekal jsem konečně výborné romantické drama, ale výsledek je o něco horší. Atmosférou film jen oplývá - ať už se jedná o historickou či tu emocionální. Celkově je ale snímek neskutečně zdlouhavý a nudný, že z vás všechny ty skvělé pocity vyprchají a zůstane jen ruka před pusou, abyste nepohoršovali okolí zíváním... ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že na téma milostného trojúhelníku už viděl a četl všechno a že ho nemůže nic překvapit. A najednou se objeví takovýhle film, který to vypráví zase ještě jinak, zajímavě, nepředvídatelně, s nečekaným vyústěním. Přidají-li se k tomu skvostně natočené Benátky, nádherné interiéry, kostýmy, bezchybní herci a zvláštní atmosféra, nenacházím jediné smítko, pro které bych filmu upřel poslední pátou *. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jako bych to už někde viděla - jenže s vášní, která spaluje, s láskou, která bolí a s výkony, na které se nezapomíná... já však zapomněla a nemám vysvětlení - možná žádný podobný snímek neexistuje a já už měla kdysi čest s Křídly vášně z devadesátého sedmého, jen moje romantické nároky došly dramatických změn. I přes nespornou snahu Heleny Bonham Carter - je mi líto... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Softley nás s ivoryovským smyslem pro črtu zavádí do Anglie, která nebyla stará a nebyla dobrá, a do Benátek, které se staly městem milenců v poněkud jiném smyslu, než jak si to Kate s Mortonem představovali. Často zpracovávaný námět o hře, jež se člověku vymkla z rukou, vychází z rukou Henryho Jamese, Iaina Softleyho a Hosseina Aminiho jako fascinující a barvami hýřící portrét lidí, které vedou bez ohledu na to, v jakém století žijí, pořád stejné pohnutky a pořád stejně podléhají té nelogické, nepochopitelné a v nejnevhodnější chvíli přicházející věci jménem láska. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Pre produkciu bola vo filmových štúdiách Shepperton znovu vytvorená autentická stanica londýnskeho metra z prelomu storočia použitá v úvodnej scéne filmu. Novo inštalovaný železničný systém má symbolizovať príchod 20. storočia. (Arsenal83)
  • Sallie Jaye a Jan Archibald získali cenu BAFTA v kategorii nejlepší make-up. (Terva)

Reklama

Reklama