Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chovejte se slušně, baby je dojemný komický příběh dvou žen z Edinburghu ve Skotsku, které na vlastní kůži zkouší význam slovního spojení nejlepší přítel. Přestože pocházejí z rozdílných světů dají se po náhodném setkání dohromady. Osudové setkání má za následek množství nepředvídatelných událostí. Ellen je plachá, ale úspěšná karikaturistka, která se beznadějně zamiluje a vdá za svůdně chorobného hazardního hráče Daniela. Divoká Cora narazí na Francouze Clauda a skončí jako svobodná matka, která se snaží sotva vyjít. Ellen a Cora si navzájem pomáhají se vším co si pro ně život připraví milenci, rozvody, děti, dluhy, hektolitry vodky a nakonec i zasloužené bohatství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Poměrně typická ostrovní komedie a naštěstí i typicky dobrá...Příběh dvou kamarádek, které se se střídavými úspěchy protloukají životem a ještě si ho stíhají alespoň trochu užít, stojí na výkonech dvou hlavních představitelek. A obě dvě jsou vynikající - excentrická Helena Bonham Carter především. Co také jistě nepřekvapí, to je sociální podtext, který k britské hořkosladké komedii tak nějak prostě patří. Celkově jsou "Drsný holky" velmi příjemným filmem, u něhož se sice smíchy nepotrháte, ale za to máte slušnou šanci podívat se na život i z jiného úhlu. Především my muži... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné, dobře odehrané ... přelom ... rozzuřené, dojemné, dobře končící. Prostě taková mravoučná ostrovní srandička. Nepřekvapí ani neurazí. Brzy však zapomenete ... ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či film zobrazuje štúdiu zrady, priateľstva alebo citovej závislosti, ponúka však realistický obraz jemného priateľstva medzi dvoma veľmi odlišnými ženami. 6/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ppříběh dvou žen z Edinburghu ve Skotsku, které na vlastní kůži zkouší význam slovního spojení nejlepší přítel. Scénář : Isla Dewar. Kamera : Brian Tufano. Hudba : Simon Boswell, Hrají : Helena Bonham Carter jako Cora a Gina McKee jako Ellen. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli to opravdu byla komedie. Dvě herečky v ničím zajímavém příběhu, který ani není nijak zajímavě natočen. Ve scénáři jsou také značné mezery, díky kterým příběh občas nedává smys (že by krácení rozsáhlejšího románu?). Celé mi to připadlo zbytečné a český název je tak nějak tradičně mimo mísu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Isla Dewara. (Terva)

Reklama

Reklama