Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Firemnímu nováčkovi, tzv. hackerovi - počítačovému pirátovi se při práci s počítačem v jedné významné korporaci povede něco téměř nemožného - nabourá se do databáze bedlivě střeženého podnikového superpočítače. Přitom náhodně objevuje výborně promyšlenou machinaci, která může vést až k vážnému ohrožení životního prostředí. FBI je mu v patách, ale jeho hlavním nepřítelem je duševně nemocný superprogramátor. Stvořen k zločinu nedává nic v sázku. Mladý pirát a jeho přátelé zahajují bitvu v počítačovém prostoru - za svoji záchranu a odvrácení světové katastrofy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Geek movie z počítačové doby kamenné. Provedení je poplatné době vzniku, párkrát jsem si vzpomněl na diskopříběh. ANgleina mi ze začátku připadala jak chlap, a věřte-nevěřte, kvůli ní jsem si to nepustil. Jendoduchý příběh o hackeech z 90. let, kteří se dostali do maléru a společnými silami bojovali proti jendomu parchantovi. Pro koho je film určen? Pro nostalgické geeky a zvědavce, které zajímají Angelininy začátky. # příběh 5 | hudba 5 (často chyběla) | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Vážný kandidát na prvneství v katergorii film, který za poslední čtvrt století zestárl nejvíce. Jedno mu musím ale přiznat, možná jde o první film, ve kterém se objevil náznak VR technologie, která není masově rozšířena ani dnes. Jinak je v něm ale vše naprosto špatně, banální a nezábavná zápletka většinově odehraná herci bez špetky talentu, kteří se z většiny snaží chovat děsně cool, leč působí naprosto nekoukatelně trapně. Opět jsem se utvrdil v tom, že známý britský kritik, Mark Kermode, jehož podcasty jsem začal před nedávnem poslouchat, a který mě na tento film nalákal, má v některých případech velmi prazvláštní vkus. 2/10 ()

Reklama

Pecival odpad!

všechny recenze uživatele

Znám hodně informatiků..... vlastně znám víc informatiků než bych si přál, ale buď naše vysoké školy neoplývají "génii" objímající monitor nebo je tento film trochu zcestný :) Neříkám, že jsem (přes svoje IT vzdělání) nějaký guru v hackování (web mě nikdy moc nebral), ale při útocích v podobě kdy banda smradů zuřivě buší do klávesnice a cosi se stane sem se opravdu nehorázně tlemil... ()

filipP321 

všechny recenze uživatele

Pre mňa kultová záležitosť, pozerali sme na to ako na zázrak. Možno preto ,že som ho videl v 90-tych rokoch, keď bol internet na Slovensku v podstate nedostupný a ceny za PC s Windows boli tiež nedostupné pre 99% ľudí. Pre súčasnú generáciu už asi smiešne (diskety a pod.) , ale o 20 rokov sa tiež budú ľudia smiať zo súčasnej techniky :) Až tu z inormácií ČSFD som sa dozvedel, že dvaja hlavní predstavitelia tohto filmu Angelina Jolie a Jonny Lee Miller, sa stali manželmi v rokoch 1995-1999. Myslím si, že sa dali dokopy pri natáčaní tohto filmu. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Je těžké najít holku, která by se mi nelíbila, ale Angelina je vskutku ohavná. Zcela zhovadilý děj ji bez problémů překoná. A to se ani neptám na to, kde malý děcka seženou vybavení za desetitisíce dolarů. Hvězdička ze soucitu a za grafické stvárnění 3D systému, i když bych chtěl vidět jk by na tom někdo skutečně pracoval. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Školní scény se natáčely na střední škole Stuyvesant v New Yorku, zbytek pak v jejím okolí ve čtvrti Tribeca na Manhattanu. (Terva)
  • V rámci propagace filmu byly založeny reklamní a zábavné internetové stránky z názvem "Internet Liberation Front". (Terva)

Reklama

Reklama