Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (61)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle není sračička pro dětičky. Tohle JE Batman, jasný?! Neředěný, neporazitelný (kdy ho ani jeho největší nepřítel Schumacher nezničil) nezkurwený dle souč. pseudorasových a rádoby morálních měřítek a naprosto tím pádem, nekompromisní. Na TASku pro mládež a výš...jistě. Nic na tom nezmění ani fakt, že v posl. sériích se vizuál dosti zjednodušil a skoro až zdětinštěl. A dle mnohých, včetně samotných comicsových tvůrců, zřejmě jeho nejlepší inkarnace vůbec. 25 let stále sice váhám, ale silně se k tomuto názoru...přikláním. Počítám i do toho pochopitelně i tu genialitku Batman Mask of the Phantasm, která jest potomkem této brilantní TAS. Dabing sice není špatný, ale přemlouvati Kevina Conroye nebo Marka ´Jokera´ Hamilla je dle mého...zločin. A to nemluvím o trhlé psychiatričce Harleen Quinzelové.;-) Takže kdo není líný a umí aspoň trochu anglicky, jděte bez debat do originálu! ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen pár dílů na youtube, ale musím říct, že se mi to líbí. Nejlepší epizody jsou s Jokerem a Harley Quinn, ten smích Marka Hamilla je naprosto dokonalý:). Harley mám ráda, Joker válí, ale samotný Batman je nudný. Nejlepší epizody: Mad love, Harley and Ivy, Joker's Millions, Harlequinade, Trial a Harley's holiday. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ještě nemám zkouknuté všechny episody, ale tenhle seriál stojí fakt za to. Skvělá atmosféra, díly vyváženě kvalitní (nenarazil jsem na žádnou nudu ani propadák), perfektní hlasové obsazení (hlavně Mark Hamill). Nejlepší jsou episody, kde se vyskytují Joker s Harley Quinnovou, tahle dvojka jsou ti nejšílenější a nejlegračnější zločinci, jaké jsem kdy viděl. Ovšem nejlepším dílem vůbec byla episoda Harley and Ivy. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je vynikajúci a právom si zaslúži všetky ocenenia. Pamätám si, že som Batman The Animated Series sledoval asi od svojich piatich alebo šiestich rokov na začiatku 90. rokov a musím ho považovať za vrchol kreslenej animácie. Animácia je nádherná, scenár je kvalitný (lepší ako čokoľvek iné v tom čase a možno aj o 25 rokov neskôr) a hlasy postáv sú dokonalé. Všetko v tomto seriáli je prvotriedne a producenti a scenáristi jasne pochopili, kto je Batman a aký svet obýva. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najlepšie hodnotených animákov vôbec, preto som očakával do istej miery menšiu epizodionálnosť a komplikovanejší dej, postavy a problémy. Je to však len veľmi dobre, podľa predlôh spracovaný animák pre deti, ktorý má pre ľudí skôr pridanú veľkú nostalgickú hodnotu. Pre dospelého človeka, pokiaľ nie je naozaj fanúšik DC, to však v súčasnosti už nemá veľa, čo ponúknuť pri konkurencii detských seriálov ako sú Avatar alebo Trollhunters. Drop 23/85 - 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (52)

  • Byl zvažován seriálový spin-off o Catwoman, avšak projekt byl zrušen ve prospěch seriálu Superman (od r. 1996). (fiLLthe3DD)
  • Název epizody Tyger, Tyger odkazuje na báseň „The Tyger“ od Williama Blakea publikovanou v roce 1794. Začíná slovy: „Tyger, tyger burning bright, in the forests of the night.“ (Jan.Kanak)
  • Název „Rossum“ odkazuje na „RUR“ (Rossumovi Universální Roboti), českou hru Karla Čapka, kde byl poprvé vytvořen termín „robot“. Randa řídí auto s poznávací značkou „RUR“. (Jan.Kanak)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama