Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (61)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Seriál je inšpirovaný filmami Tima Burtona, a komiksom Franka Millera, ktory priviedli novú (resp. pôvodnú) tvár Batmanovi. Aj hudba je podobná filmu Batman. Shirley Walker, ktorá bola dirigentom Dannyho Elfmana skomponovala drvivú väčšinu soundtracku. Keď sa pozriete aspoň na jednu časť, prvé čo si môžete všimnúť je “noir” atmosféra, a archtitektúra z 30.tych rokov prerobená do podoby v akej by existovala v roku 2000, musím sa priznať, že mne úžasne imponuje architektúra seriálu. Mnohé časti sú priamo adaptácia niektorých komiksov Batmana. Synchronizácia postáv nie je odfláknutá, ale kládol sa dôraz na herecké výkony, a na autentickosť. Musím pozdvihnúť výkona Marka Hamilla ako Jokera, ktorý vdýchol dušu do tejto postavy, za čo som mu veľmi vďačný. A ako poslednú zaujímavosť uvediem, že postava “Harley Quinn” vznikla v tomto seriály a do komiksu sa dostala až neskôr. _____Zloduchovia zo série 1: (Man-Bat, Joker, Scarecrow, Poison Ivy, Sewer King, Rupert Thorne, Two-Face, Penguin, Mr. Freeze, Catwoman, Red Claw, Clayface, Killer Croc, Clock King a The Mad Hatter.) Obľúbená časť prvej série je časť, (The Mad Bomber), kde sa objaví Adam West , a je to jedno z najlepších príbehov s Batmanom, klobúk dole ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ono to jako není úplně marné, ale je to prostě spíš pro děti. Příběh nejde žádným směrem, jedná se prostě o Batmana pobíhajícího sem a tam po Gothamu. S komiksovou atmosférou to opravdu nemá co dělat. Žádné drama, žádné napětí. Jestli chcete animovaného Batmana „pro dospělé“, pak mnohem lepší volbou bude třeba Assault on Arkham. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle není sračička pro dětičky. Tohle JE Batman, jasný?! Neředěný, neporazitelný (kdy ho ani jeho největší nepřítel Schumacher nezničil) nezkurwený dle souč. pseudorasových a rádoby morálních měřítek a naprosto tím pádem, nekompromisní. Na TASku pro mládež a výš...jistě. Nic na tom nezmění ani fakt, že v posl. sériích se vizuál dosti zjednodušil a skoro až zdětinštěl. A dle mnohých, včetně samotných comicsových tvůrců, zřejmě jeho nejlepší inkarnace vůbec. 25 let stále sice váhám, ale silně se k tomuto názoru...přikláním. Počítám i do toho pochopitelně i tu genialitku Batman Mask of the Phantasm, která jest potomkem této brilantní TAS. Dabing sice není špatný, ale přemlouvati Kevina Conroye nebo Marka ´Jokera´ Hamilla je dle mého...zločin. A to nemluvím o trhlé psychiatričce Harleen Quinzelové.;-) Takže kdo není líný a umí aspoň trochu anglicky, jděte bez debat do originálu! ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jak už tak trochu u seriálu bývá zvykem vynikající díly se střídají se slabšími. Rozhodně se, ale v tomto případě jedná o špičku komiksového žánru. Po Spidermanovi (1994) druhé nejlepší animované ztvárnění, na které se vyplatilo si každou sobotu ráno přivstat. Navíc nostalgie hraje hodně silnou roli...85% ()

Elyon 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen pár dílů na youtube, ale musím říct, že se mi to líbí. Nejlepší epizody jsou s Jokerem a Harley Quinn, ten smích Marka Hamilla je naprosto dokonalý:). Harley mám ráda, Joker válí, ale samotný Batman je nudný. Nejlepší epizody: Mad love, Harley and Ivy, Joker's Millions, Harlequinade, Trial a Harley's holiday. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (52)

  • Když Batman nařídí počítači v Batmobilu, aby hledal původ látky ze Strašákova kostýmu, jednou z vyjmenovaných entit jsou S.T.A.R. Labs z města Metropolis, kde žije Superman. (Jan.Kanak)
  • Tato epizoda byla inspirována knihou „Ostrov Dr. Moreaua“ od H.G. Wellse. Kniha i epizoda zahrnují vědce, který spojuje lidskou DNA s DNA zvířat. (Jan.Kanak)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama