Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (61)

jh666 

všechny recenze uživatele

Kreslenýho Batmana jsem jako malej strašně žral. K mému překvapení mě tenhle seriál i přes svou letitost znovu pobavil, když jsem se na něj z nudy znovu podíval. Ta dnes už retro animace je super a hudební podkres je ještě lepší. Navíc za ten výlet do dětství si to zaslouží zvýšit hodnocení na plný počet. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ono to jako není úplně marné, ale je to prostě spíš pro děti. Příběh nejde žádným směrem, jedná se prostě o Batmana pobíhajícího sem a tam po Gothamu. S komiksovou atmosférou to opravdu nemá co dělat. Žádné drama, žádné napětí. Jestli chcete animovaného Batmana „pro dospělé“, pak mnohem lepší volbou bude třeba Assault on Arkham. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemám výhrady. Batman drží stejnou lajnu jako kreslený Spiderman. Propracované scénáře, perfektní náměty dílů, skvlěá akce. A hlavně vynikající postavy - jména jako Penguin, Joker, Two-Face, Riddler, Poison Ivy nebo Catwoman zná každý, ale tady jich je mnohem více a každá postava je přesně podle mých představ. Samotný Batman je pak temný, stejně jako kresba a celé ladění seriálu. Vyčíst lze jen málo - snad že nikdo neumírá a záporáci v jendom díle chycení jsou v dalším díle venku jako by se nechumelilo. A oproti Spidermanovi chybí storyarcy a vývoj postav - což jsou ale jen drobné vady na kráse. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Legenda, ktorá nežije len z nostalgie divákov. Takto sa majú robiť animované adaptácie komiksových hrdinov ! Lepší animovaný film noir už hádam nikdy nevznikne. Fakt, že do toho tvorcovia boli ochotní zasadiť toľko úprimnej snahy a šarmantného štýlu, len tak hreje pri srdci. Pre mňa osobne definitívna adaptácia Batmana a celej gothamskej chásky. :-) ()

cr8g 

všechny recenze uživatele

Uzasny serial ... zacal sem ho sledovat asi pred 2 mesicema poprve, v detstvi jsme ani nezaznamenal ze bezel, ale da se na nem moc naucit o batmanovy, jeho spolecnicich a nepratelich...... styl animace je klasicky tak jak ho mam rad, delan postaru, zadny CGI..... musim prirknout vecnou slavu Marku Hamillovi jakozto Jokerovi... genilani nadabovani, naprosto procitene ..... serial vrele doporucuju, navic diky jeho jednoduche anglictine se na nem da dobre procvicit slovni zasoba a zdokonalit se v jazyku :) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (52)

  • Batmanův oblek Batsuit v seriálu oproti oblekům v ostatních verzích nemá prakticky žádné ochranné vlastnosti. (vojtaruzek)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama