Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (61)

Saraph 

všechny recenze uživatele

Ono to jako není úplně marné, ale je to prostě spíš pro děti. Příběh nejde žádným směrem, jedná se prostě o Batmana pobíhajícího sem a tam po Gothamu. S komiksovou atmosférou to opravdu nemá co dělat. Žádné drama, žádné napětí. Jestli chcete animovaného Batmana „pro dospělé“, pak mnohem lepší volbou bude třeba Assault on Arkham. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Původní comics znám, těžko rozhodnout, který z výtvarníků ho pojal nejlépe, nicméně tenhle kreslený seriál se opravdu vydařil...atmosféra se nám sice trochu posouvá, ale není to tak markantní jako třeba u Spidermana. Opravdu je na co se dívat... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Vstupovala jsem do toho s tím, že Batman je můj nejoblíbenější superhrdina vůbec. Ke konci už jsem se jen v duchu ptala, koho ta Mary Sue odpojí od přístrojů tentokrát. Plusové body za roztomilost, s níž si seriál vymýšlí jednoho dickensovsky kapitalistického záporáka za druhým, aby zakryl, co za zrůdu je samotný Wayne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najkultovejší seriál môjho detstva, aj na smrteľnej posteli budem schopný vyhmkať hlavnú tému. Po rokoch som si to pozrel kompletne celé a som z toho stále unesený. Vizuálne podmanivé a prepracované, má to najlepšiu úvodnú zvučku všetkých čias a štylizácia do noiroviek je využitá na 100% (uhly kamery, hra so svetlom a tieňom, dobové kostými, farby zaváňajúce technicolorom, architektúra mesta, čiernobiela televízia, či drobnosti ako font a pozadie názvu epizódy). Nie je to len nostalgia a vizuál, príbehy na detský komiks mimoriadne originálne, akcia je často druhoradá a najdôležitejšie je pátranie po tajomstve a seriál stvoril (Harley Quinn) alebo dal hĺbku (Mr. Freeze) nejednej postave. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

sice jsem neviděl všechny díly, ale těch pár co jsem zatím shlédl je pár perfektních dílů. A ty vydali za plnou palbu. Až dokoukám zbytek, napíšu více. Zatím jsem potěšen. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Kreslenýho Batmana jsem jako malej strašně žral. K mému překvapení mě tenhle seriál i přes svou letitost znovu pobavil, když jsem se na něj z nudy znovu podíval. Ta dnes už retro animace je super a hudební podkres je ještě lepší. Navíc za ten výlet do dětství si to zaslouží zvýšit hodnocení na plný počet. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Totálne úžasný, až dospelácky animovaný seriál, ktorý bol v tej dobe jedným z mojich najobľúbenejších. Nádhera. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ještě nemám zkouknuté všechny episody, ale tenhle seriál stojí fakt za to. Skvělá atmosféra, díly vyváženě kvalitní (nenarazil jsem na žádnou nudu ani propadák), perfektní hlasové obsazení (hlavně Mark Hamill). Nejlepší jsou episody, kde se vyskytují Joker s Harley Quinnovou, tahle dvojka jsou ti nejšílenější a nejlegračnější zločinci, jaké jsem kdy viděl. Ovšem nejlepším dílem vůbec byla episoda Harley and Ivy. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle není sračička pro dětičky. Tohle JE Batman, jasný?! Neředěný, neporazitelný (kdy ho ani jeho největší nepřítel Schumacher nezničil) nezkurwený dle souč. pseudorasových a rádoby morálních měřítek a naprosto tím pádem, nekompromisní. Na TASku pro mládež a výš...jistě. Nic na tom nezmění ani fakt, že v posl. sériích se vizuál dosti zjednodušil a skoro až zdětinštěl. A dle mnohých, včetně samotných comicsových tvůrců, zřejmě jeho nejlepší inkarnace vůbec. 25 let stále sice váhám, ale silně se k tomuto názoru...přikláním. Počítám i do toho pochopitelně i tu genialitku Batman Mask of the Phantasm, která jest potomkem této brilantní TAS. Dabing sice není špatný, ale přemlouvati Kevina Conroye nebo Marka ´Jokera´ Hamilla je dle mého...zločin. A to nemluvím o trhlé psychiatričce Harleen Quinzelové.;-) Takže kdo není líný a umí aspoň trochu anglicky, jděte bez debat do originálu! ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo deset, čumím na to od rána do večera. Vynikající hudba, perfektní originální dabing, skvělá animace, velmi povedené scénáře. Prostě tip ťop Batman pro haranty. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto vravím skutočná klasika z detských čias. Batman je môj najobľúbenenjší superhrdina, možno práve aj kvôli tomu seriálu. ()

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama