Reklama

Reklama

War of the Satellites

Trailer

Obsahy(1)

OSN je po několika neúspěšných pokusech proniknout s lidmi řízeným satelitem hlouběji do vesmíru varována neznámou silou, aby se o to již dále nepokoušela. Ambiciózní vědci se však rozhodnou v projektu pokračovat. Mimozemšťané se proto infiltrují mezi posádku satelitu s cílem zastavit projekt jednou provždy. Roger Corman se s tímto filmem snažil maximálně využít zájmu veřejnosti o družice, který nastartovalo vypuštění Sputniku Sověty v roce 1957. Prý tenkrát prohlásil, že dokáže do 60ti dnů dostat do kin film, který bude mít slovo satelit v názvu. (p6qwre)

(více)

Recenze (10)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: JAK LIFE magazín PÍŠE – VRCHOL MEZI SCI-FI MONSTRY!!!___Roger Corman byl vždycky zdatný obchodník. V roce 1957, kdy média zaplavily zprávy o vypuštění družice Sputnik a lidé o ně jevili velký zájem, vycítil svou podnikatelskou šanci a během jednoho a půl měsíce nechal sepsat scénář, zhotovit veškerou produkci a natočit během pouhých deseti dnů tento film, podle přísloví „kuj železo dokud je žhavé“ a dokud se o tom mluví. Dal mu co nejvíc exaltovaný název, vždyť co v této souvislosti může znít pro běžného diváka lákavěji než „Válka satelitů“ a předložil ne příliš duchaplný příběh vědce, který má pod palcem projekt vypuštění satelitů, které si však na orbitu Země nepřejí mimozemšťané. Ti vědce zabijí, nasadí místo něho jeho dvojníka, takového „zombie“, který nemá lidské srdce a jehož jediným úkolem je sabotovat celý projekt. Na rychlo spíchnutá výprava s prázdnými bílými chodbami družice a kosmického sídla není příliš valná, družice na provázku a její „sestavování“ v kosmu je trikově vysloveně směšná, na druhé straně pohled na startovací rampy se třemi raketami je docela pěkný a jeden trikový efekt, zde s úspěchem rovnou třikrát zopakovaný (z vědce-mimozemšťana se „vyloupne“ duch, popojde a zhmotní se do druhého totožného těla), je dost podařený, za takovéhle se ještě před sedmi/osmi lety dávaly Oscary :o) Ve výsledku bych hodnotil pozitivněji, protože film má poměrně rychlé tempo, ale rozum se příčí, protože celý ten příběh infiltrace, tajných vražd, do očí bijících náhod, postupných podezření a náhlých prozření je opravdu hrozná kravina a vrcholem je moment, kdy se zlý mimozemský agent zamiluje do pozemšťanky, ačkoliv lidskou rasou pohrdá. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Corman má na triku mnohem povedenější filmy. Na tomto je až příliš znát, že byl co nejrychleji vypocen v reakci na okamžitou poptávku po "spaceshocku" ze Sputniku. Ale abych napsal (jak jsem chvíli chtěl), že "škoda, že se dochoval"... zase tak špatný není. V paměti utkvějí velké oči v nehezkém obličeji Richarda Devona v hlavní roli (ale hrál docela zajímavě). Záplava neuvěřitelných triků (jako děti jste jistě produkovali věrohodnější, když jste si s raketkou v ruce pohybovali před očima a dělali hůůů), poměrně zvláštní dekorace -- částečně nablblé, částečně zajímavé. Tři rakety obsahují trojdílný satelit, který se ve vesmíru poskládá ze třetin jako pomeranč dohromady do kulatého tvaru sputniku, a následně má uvnitř jednopodlažní plochu asi tak 200m2... docela husarský kousek hlavně pro architekta, jak to vůbec dát dohromady na výkresu. Děj je z 90% nesmyslná fyzika a logika a absurdní prohlášení ("až se nabije solární komora, zvýšíme rychlost 100x oproti současné a při rychlosti 750km/s prorazíme bariéru", nebo třeba "nyní letíme rychlostí světla do mlhoviny v Andromedě, celý vesmír je nyní naše pohraničí"). Nicméně zápletka, kterak ufoni brzdí lidstvo a říkají "my víme, co je pro vás, dětičky, nejlepší", je přesně to asi jediné, co je na filmu docela zajímavé a dobře podané... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek se sympatickou stopáží přináší dilema - sklonit se před mimozemskou rasou a nechat se jí tak ovládnout, nebo se nedat a přes četná varování uskutečnit rozjetý projekt? I když mimozemšťané hrozí na dálku, kdy na různých místech Země dojde k děsivým přírodním katastrofám, doktor Pol Van Ponder se nehodlá vzdát projektu Sigma, jenž má umožnit lidstvu neomezené cesty do hlubin vesmíru. Mimozemšťané se tedy rozhodnou pro drastické řešení, jenže nechápou, že lidé se jen tak nevzdají. Přiměřené herecké výkony - mimozemšťan byl uvěřitelný - a dobové triky, které mají své kouzlo. A snad jen naivka by si myslel, že uvidí současné speciální efekty. Na druhou stranu, Japonci v té i pozdější době ještě měli rakety s prskavkami... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, Corman rýchlo reagoval na Sputnik, popritom ešte rozdvojil mimozemšťana, aby to pripomenulo dvojitého agenta a do posádky strčil krásnu vedkyňu, aby sa neodklonil od ďalšieho častého klišé SF tejto doby. Je to krátke, celkom úsmevné, v podstate to aj šľape a to neustále pobehovanie hore dole v rakete, kde akoby nikto nevedel, kde sa nachádza, pritom tu sú cca tri miestnosti, je fakt zábava. A trochu to predznamenáva Votrelca :) Pozrieme sa aj na pôdu, čo teda nebolo v rámci žánru zvykom. Ale proste je to starý Corman, tak nejak celé na rýchlo, minimálny rozpočet a dosť ďaleko od tých najväčších periel 50. rokov. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavá a především nudná pitomina, na které je tak moc vidět, že vznikla jenom na zakázku. Přestože na filmu pracoval Corman ve svém divokém období, žádné jeho tradiční běsnění se nekoná, kromě několika málo zhovadilostí s nadrženým mimozemšťanem v lidském převleku se snímek tváří jako seriózní sci-fi i s "poselstvím". Jenže tak činí nesmírně nudně a i potenciálně zábavné motivy ("dvojnické" ukradené tělo) jsou spolehlivě přebity smrtelně vážným přístupem. Nejzajímavější je snad jenom to, že trikově to není špatné a dekorace vypadají jako ze skutečně realistické sci-f, kterou se film snaží být. Což je u Cormana vždycky špatně. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další Cormanovo zábavné béčko, tentokrát o cestě do kosmu a střetu s nepřátelskou civiliací, která si nepřeje, aby lidstvo opustilo zemi. Trošku lepší než It Conquered the World. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Produkcia Rogera Cormana. Pre zdatných veta, ktorá ma obsah. Pre laikov, čítajte komentáre ostatných užívateľov. Všetko bolo už povedané. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Forbidden planet od Wilcoxa som videl, ta bola z roku 1956 a bol to kultovy film. jak tak pozeram, rovnake sci-fi natocil aj Roger Corman /Pit and the pendulum 1961/, OSN je varovana neznamou mimozemskou silou. Film je aj odpovedou na sovietsky uspesny pokus vypustit do kozmu Sputniky roku 1957. Corman nasledne mal silacke vyhlasenia, atento film je ich dokazom. No, aspon je to priemerne, na vysiny Zakazane Planety to sice nema, Nielsen tu tiez nehraje. Dialogy su aspon na pofidernej urovni a jeden z filmov, ktore ani vzniknut nemuseli, ´fakt to behom casu brutalne zostarlo a dnes je tu zatuchlinu citit : 52 % ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Herci i triky jsou mizerné, ale narozdíl od jiných filmů to nepůsobí zábavně. Takže 3 hvězdičky jsou za to, že jsem se bavil tím, čím Roger Corman v tomto filmu diváky bavit chtěl - docela zajímavým příběhem, který kombinuje dvě klasická témata: 1. - dobývání vesmíru lidmi (film byl natočen pár měsíců po vypuštění 1. družice = satelitu Sputnik) a 2. - mimozemšťané s nekalými úmysly na sebe berou lidskou podobu... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Legrační efektíky a naivní interiéry. To já mám na svém stole více vypínačů než oni v tam. Dějově to ušlo, ale podruhé raději ne. ()

Reklama

Reklama