Reklama

Reklama

Otevři oči

  • Španělsko Abre los ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyhlášený frajírek a holkař César (Eduardo Noriega) se na jednom večírku seznámí s dívkou Sofií (Penelope Cruz) a zamiluje se do ní. Césarova žárlivá přítelkyně Nuria se rozhodne mu pomstit a narazí schválně do betonové zdi. César nehodu přežije, ovšem následky jsou tragické: má znetvořený obličej. Lékaři mu sdělí, že by nepomohl ani chirurgický zákrok. César však stále miluje Sofii, ale jednoho dne se všechno změní, protože doktoři objevili nový způsob... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

SPOILER Naozaj som nečakal Total Recall pre náročných. Alebo čo ja viem, možno to bol VŠETKO len sen. A preto Abre los ojos! Inak sa to zistiť nedá. Prípadne to mohla byť ešte aj chyba v Matrixe. :) SPOILER DONE To čo Amenábar predviedol vo svojich 25 rokoch je úchvatné! Zopakujem si niekedy aj remake, ktorý som videl skôr a na ktorý som úspešne zabudol. Ale nečakám, že dostanem niečo tak bezchybné. Nemám viac slov. "Nechajte ich, nech si to prečítajú v mojej mysli." ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vzdy som obdivoval Alejandrov talent vypravat nevsedne, zaujimave a originalne namety a inak tomu nie je ani v tomto priprade. Narocny film na sledovanie plny skrytych indicii ktory napokon vyusti v originalnu pointu. Scasti by som film nevahal prirovnat k Nolanovmu Inception. Bravo maestro. P.S: zacinam uvazovat o tom, ze sa dam po smrti zmrazit :D ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako väčšina tunajších užívateľov som na prvýkrát videl Vanilkové nebo. Očakávania romantickej drámy sa prekotúlali do úplne iného žánru a z toho úplne iného až do stratena. Vravím, ó aké originálne a ó ako krásne zamotané (milujem zamotané filmy). A dnes, po zhliadnutí Abre los ojos, mením názor. Americká verzia je skoro čistou kópiou, s nesympatickou Cameron Diaz a presladeným záverom. Naopak prvotná verzia (táto) od začiatku pôsobí tak nejak chladne. Ale chladne v inom zmysle slova ako predpokladáte. Každú scénu som prežíval omnoho silnejšie než v remake verzii. Priateľstvo Césara a Pelya bolo omnoho intenzívnejšie. Láska medzi Césarom a Sofiou bola omnoho sladkejšia a tak trocha iskrivejšia. Pestrofarebná kombinácia žánrov, kde netušíte v akom čase sa dej práve odohráva. OBROVSKÝ SPOILER - nečítať: Pri záverečnej scéne si uvedomte, že jeho Sofia je taktiež ako priateľ Pelayo už dávno po smrti. On žije v lucidnom sne o niekoľko dekád rokov dopredu. A keď sa prebudí? Bude sám a pravdepodobne psychickú záťaž z novej reality nezvládne. Naozaj smutné. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někdy mívám sny, že jsem pak zralá pomalu také na psychiatra, ale naštěstí si spoustu snů vůbec nepamatuji a později zaniknou úplně. Snad jen jednou jsem se vzbudila ze snu mrtvá smíchy, až jsem slzela, ale co to bylo, to je už dávno někde v jiné galaxii. Nevím, co bych měla tomuto snímku vytknout, snad jen to, že jsem v tom měla zmatek a to sci-fi žánr zahrnuje, takže za mě jsem Alejandro viděla od Tebe už lepší kousky, tady jsi mně příliš zamotal hlavu a to já nemám ráda, tudíž moc neremcej, máš to za lepší tři. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Krehká romantika navždy utopená v manieristických vynálezoch sebavedomých vedcov, na ktorých je ľudská populácia nekompromisne založená. Na jednej strane obdivujem schopnosť zachovať si večný život, krásu, putovať za hranice nášho rozumu, postaviť sa proti prírode - čo je tu prezentované, na tej druhej si uvedomujem, že hazardujeme nielen s tým, čo je nám bezprostredne predurčené, ale aj s našou prirodzenosťou či šťastím, ktoré si postupne budujeme. Otvor oči je chaotická snímka a nemyslím, že má niekto šancu pochopiť celé to prelievanie myšlienok, snov, časov, udalostí, príčin a následkov, ale to spracovanie je tak silné, tak pôsobivé a nádherné, že som sa doslova nechala uniesť tajomnou atmosférou. Eduardo a Penelope sú úžasní, scenár nepochopí ani vyhlásený intelektuál, hudba dotvára pocity postáv. Tento film spracúva príliš dôležitú tému na to, aby sme jej nevenovali pozornosť a ja sa k nej určite ešte párkrát vrátim. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy César (Eduardo Noriega) jde to Sofiina (Penélope Cruz) bytu a strhává ze zdi její fotky, lze spatřit obrázek "Sandmana", což je populární komiksová kniha, která pojednává o světě snů. Její autor je Neil Gainman. (Seabeast)
  • Režisér filmu Alejandro Amenábar dostal nápad na scénář po děsivých nočních můrách, které se mu zdávaly, když byl nakažen chřipkou. (Seabeast)
  • Tom Cruise řekl, že to byl on, kdo se snažil po telefonu koupit filmová práva na remake hned potom, co poprvé viděl tento film. (becki_tu)

Související novinky

Amenábarův scenárista točí sci-fi

Amenábarův scenárista točí sci-fi

16.03.2015

Mateo Gil, několika cenami Goya oceněný španělský spoluscenárista tří filmů Alejandro Amenábara – konkrétně Otevři oči, Hlas moře a Agora – se poslední roky pokouší i o režii. Po dobře přijatém… (více)

Reklama

Reklama