Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roku 1932 v malej dedine v Španielsku. Mladý dezertér Juanito nemá kde ostať a trápi ho samota. Prichýli ho farmár Manolo. Stanú sa z nich priatelia, no všetko sa zamotá, keď po dvoch týždnoch prídu Manolove štyri dcéry. Juanito, ktorý dlho nezažil ženskú lásku, sa postupne zblíži s každou a stojí pred ťažkou úlohou, pre ktorú sa má rozhodnúť. Bude to Rocio, Violeta, Clara alebo Luz? (iwko)

(více)

Recenze (28)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film upoutal mou pozornost především díky mladé Penélope Cruz, na níž jsem byla zvědava. S postupujícím dějem si však stále více získávala mou pozornost dcera Rocio, jejíž herecká tvář mi začala být stále více povědomá. Začínala jsem v ní s jistotou poznávat Maribel Verdú. Tu krásnou, temperamentní Španělku, která o mnoho let později sváděla Gaela a Diega v Mexické jízdě. Nebo oni ji?:) Příjemná komedie s vtipnými dialogy a krátkou, avšak pozornost zasluhující návštěvou, Michela Galabru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mile rozverná komedie, působící jako idyla zasazená do nepříliš idylické doby. Pohodová, místy úsměvně absurdní, plná krásných žen, skvělých dialogů a jiskřící záblesky kouzelné naivity, hravosti či odlehčené erotiky, které v sobě nemá nic z hollywoodské lacinosti. Zkrátka Belle.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nostalgický snímek jakoby pozlacený aurou starých a s láskou vzpomínaných časů. Jenomže velmi jemná hravost z první půle se v druhé části neústrojně vytratila a vše se poněkud nesmyslně podřídilo tomu, aby film dotáhlo ke šťastnému konci. Teda možná, že ke šťastnému. KOUSEK DĚJE: mladík totiž vůbec nevypadá, že by se do jediné ze čtyři dcer zamiloval, spíš je jenom okouzlen a dychtivý. Uvíznutí v chomoutu ho tíží. /13. 6. 11./ ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je snímek občas přitažlivý v jednotlivostech, jakými jsou třeba zábavné svádění Fernanda postupně od každé ze čtyř roztomilých sester, ňoumovitý místní nápadník s dominantní matkou nebo sem tam případná úderná hláška, jako celek mi to přišlo trochu roztahané a na milostnou komedii málo romantické. Ale za to prosluněné prostředí španělského venkova a taky mladičkou Penelope Cruz v roli naivní nejmladší sestry je to za lepší tři. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s mladičkou Penélope a dalšími krásnými a skvělými španělskými herečkami, a bezvadná Chus Lampreave, která za roli Doni Asun získala cenu Goya.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozverný film, o tom, jak idylický venkov vlastně vůbec není idylický a jak je celkem komplikované vyjít se ženami, pokud se muž zamiluje hned do několika. Anebo nezamiluje, ale jen se mu líbí, když jich má více na lopatkách. A co, že jsou to sestry. Podání filmu je tak příjemné, že bude diváka spíše bavit. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie. --- Manžel k milenci: „Ujišťuji tě, že tě upřímně miluje.“ Milenec k manželovi: „Snad máš pravdu. Pokud vím, nepodvádí mě s nikým jiným než s tebou.“ Farář k přední farnici: „Držte pec, seňoro!“ Matka k dceři: „A ty, dítě, ty si k sobě budeš muset najít nějakou dívku, která tě pochopí, bude tě milovat, a bude ti řádně vést domácnost.“ --- Není to ztřeštěné, je to rozverné a idylické. Erotické, ale ne vulgární. Velmi vtipné dialogy. Krásný příběh. Úžasně zahrané. Dokonalé. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie Fernanda Trueby s tehdy vycházejícími hvězdami španělského filmu (Penelope Cruz, Maribel Verdú...) a okouzlujícím Michelem Galabru v roli ufňukaného francouzského milovníka :) Odehrává se ve Španělsku ve 30. letech, kdy mladý dezertér nalezne útočiště na vesnici u jednoho postaršího chlapíka. Když přijedou na léto jeho čtyři krásné dcery, všechno se rázem zamotá :) Tenhle film jsem si zamiloval natolik, že jsem si ve Španělsku pořídil DVD, jehož titulky jsem posléze slůvko po slůvku přeložil :) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

název naprosto souhlasí .. během krátké doby se s mladým hrdinou o letních prázdninách intimně sblíží postupně čtyři krásné sestry .. tak tomu říkám opravdu : belle epoque ... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro spanelske filmy mam podobnou slabost jako pro Penelope Cruz a film se mi libil, i kdyz jsem od nej nic necekal. Nehlede na neklidnou dobu, ve ktere se dej filmu odehrava pusobi velmi klidne, az prazdninove. Velmi vkusny humor, atmosfera spanelskeho venkova, hezke zeny a dobre herecke vykony, spolecne vytvari pohodovy zazitek. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Mladá Penelope... příběh o tom jak mladík vystřídá všechny dcery než najde tu "pravou"... mam ráda Španělské filmy, takže nejsem, zas tak objektivní. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Není pravdou, že odlišné pohledy na erotiku a lásku jako takovou, přičemž by oba tyto faktory měly být nějakým způsobem spjaty, se objevují až začátkem nového tisíciletí. Belle epoque je toho krásným důkazem. Milá, konverzační komedie, co do dialogů dovedená k úsměvné dokonalosti. --- Třeba je to věkem, ale já inovativní pohledy na člověčí intimitu dokážu ocenit, a to nejvíce tehdy, když se režisér vyvaruje křečovité vulgarity, která je tolik vlastní českým filmům na toto téma. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně poetická komedie. Skvělé herecké výkony i dialogy. Když k tomu přidáte okouzlující sestry, milého hlavního hrdinu a prosluněné pláně, vyjde Vám z toho skvělý film, který by jste rozhodně měli vidět (jestliže v sobě máte alespoň trochu toho snílkovství). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných ambicí. Čtyři krásné sestry a mladý dezertér. Z toho by se dala udělat větší legrace, než jakou jsme viděli. Film je navíc nesmyslně olemován jedním zabitím a dvěma sebevraždama. Nechápu, co to mělo znamenat, když se jinak jednalo o lehkou rozvernou komedii. Snad, že takto to v životě chodí? Humorných scén je však více a některé se opravdu povedly. Za shlédnutí to stálo. ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě nudný, odvážnější scény byly málo vášnivé, až jsem si občas říkala, že pudu dělat něco smysluplnějšího. Bude to asi tím, že jsem se na něj těšila a on nesplnil má očekávání - trailer vypadal dobře. A komedii to připomínalo jen z dálky. Ty ženský z filmu se často chovaly až moc podrážděně a hystericky, nebo naopak v některých momentech až neobvykle zvláštně chladně a suše. V hodnocení se blíží k třetí hvězdě, ale možná v budoucnu, až se kouknu znovu, mě třeba zaujmou věci, kterých jsem si při prvním shlédnutí nevšimla a hodnocení zvednu výš. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Ano, mám slabost pro španělské filmy. Zda je ta slabost podmíněná přítomností Penélope Cruz nebo Maribel Verdú, či ji pouze umocňují, je na pováženou. Základ této romantické komedie je prostý, uprchlý mladík se ukryje na venkov do domova čtyř sester. A přestože to není tak vyhrocené jako návštěva Ameriky v Lásce nebeské, cíl a závěr jsou poměrně přesně definované, ať se nám to líbí nebo ne. Nezbývá tedy nic jiného než si užít cestu do cíle. Ta je krátká, občas nudí, ale povětšinou nabízí pěkné a zajímavé výhledy. V závěru sice není nic moc, ale pro těch pár originálních nápadů (z nichž u mne vede karneval a Rocia) stálo za to tento film vidět. ()

Reklama

Reklama