Reklama

Reklama

Šunka, šunka

  • Španělsko Jamón, jamón (více)

Obsahy(1)

Pohledná Sylvia pracuje jako šička spodního prádla v továrně rodičů svého přítele Jose Luise. Má dva mladší sourozence, její otec utekl od rodiny a matka ve snaze uživit sebe i děti pracovala jako striptérka a příležitostná šlapka a nyní provozuje noční bar. Kvůli tomu má Jose Luis problémy s prosazením své dívky u rodičů, především jeho matka nechce kvůli špatné minulosti Sylviiny matky o nevěstě svého syna ani slyšet. Aby pár rozeštvala, najme urostlého prodavače šunky Raula Gonzaleze, který pro její továrnu nafotil reklamní kolekci prádla, aby dívku svedl. Mladý Raul je však až příliš krásný, španělské slunce moc horké a vášně a touhy žen nezkrotitelné. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si tenhle film vybral, především proto, že v něm debutuje Penelope Cruz, ovšem netušil jsem, co je to za bizár. Tady fakt šuká každej s každým, míra nadrženosti všech postav je zde opravdu na úrovni ega Donalda Trumpa. Jo Penelopička se tedy věru nestydila, nez začala točit ty americký čajíčky, no už 30 let se mě ta potvora pořád líbí. Její první role a hned s Javierem, jak to s nimi dneska je, víme všichni. Tady byl dobrej i papoušek "péro, péro, máš hezký péro" . Jo, pokud učitelé, přemýšlí čím zabavit fakanstvo na distanční výuce, tak tohle je můj tip. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Lehce bizarní filmeček plný emocí (ta trocha španělského temperamentu mi zde tentokrát kupodivu ani moc nevadila). Vtipné scény střídají ty vážnější (a zároveň méně povedené) a absurdita si podává ruku s primitivním dějem jak z nejprovařenější telenovely. Jenže styl, jakým je to celé natočeno, je jednoduše neodolatelný! Navíc zjevení Javiera Bardema je zde živým ztělesněním slova "samec" (což nemusí nutně znamenat pochvalu - tak to prostě je). Skvěle bizarní závěr pak jen dovršuje to, co už musí být dávno předtím každému jasné - totiž že režisér Luna je všechno, jen né neoriginální a naprosto normální. Rozkošné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Milostné pletky dvou rodin, dvou generací a navíc jednoho narcisty jsou poměrně výživné. Jeden z párů směřuje do nerovného sňatku, chudá dívka Silvia (tehdy prakticky neznámá Penélope Cruz) je zamilovaná do syna majitele prosperující továrny na spodní prádlo. Proto má doma problémy s prosazením své dívky zejména u své matky, která si najme gigola, aby dívce popletl hlavu. Jenže se do něj sama zamiluje.. stejně jako Silvia. Barcelonský rodák Luna nabízí melodramatický příběh s typickým španělským temperamentem a nemalými uměleckými ambicemi. Poměrně svěže roztáčí bizarní situace, jenže primitivní zápletka mu výrazně ubírá body. A v postupně se objevujících zádrhelech je docela bezradný.. Nejen díky hereckým začátkům dnes světových stars Penélope Cruz a Javiera Bardema (od letošního roku už manželským párem) minimálně za zhlédnutí nicméně rozhodně stojí!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jo Španělé jsou holt jiní a tohle je holt tak trochu jiná a propletená vztahovka, ve které doslova každý klátí každého. Nicméně Luna to umí podat opravdu dobře a na tehdy 16letou Penélope se opravdu krásně kouká… Kdo by to byl řekl, že za dvacet let bude jednou z nejžádanějších hereček Hollywoodu a že (ještě k tomu) bude mít dítě s Javierem Bardem, který zde hraje nic víc než samce. Život je někdy sranda, stejně jako tenhle film měl někdy srandovní dialogy (-Nemůžu to s vámi už dělat. -Koupím ti Mercedes. -Tak jo.) Ale jak říkám, koukalo se na to pěkně a uteklo to rychle a co víc, možná si to někdy za nějaký čas opět dám, něco mě na tomto snímku přitahuje a nevím co… možná to je jen Penélope, možná něco víc… 70 %. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Námět ryze pro telenovelu, jinak se to vyjádřít snad ani nedá. Propletenost, intriky, každej spí s každým a všichni se nenávidí a na konec stejně umřou. Tady je to vystiženo v 90 minutach, kdyby to bylo v argentinské soap opeře, tak by to bylo ve 200 dílech po 50 minutách. __ Jsem rozhodně mile překvapen svižností a zábavností snímku. Mladičká Penelope a nabušenej Javier. To se nevidí každej den. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

To je fakt sračka, každý z každým bez nějaké souvislosti či podnětu, starý, mladý, zvíře,.... divím se, že to má tolik procent. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní název a hodně zvláštní film. Celkem plytký příběh zde rozhodně není na škodu, protože je místy docela vtipný a dlouhý přesně akorát. No a když k tomu připočtu lehce bizarní závěr a Penelope s Bardemem z doby, kdy jim bylo tak nějak jako tehdy mně, vkrádá se do mé duše potvora zvaná nostalgie. Jednou za čas to snad v pohodě zvládnu, jinak bych si musel brzo koupit papírový kapesníčky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb víc Španělska, míň Hollywoodu. Horkým sluncem, prudkým deštěm a prašnými cestami prosycený snímek, který možná vyvolá údiv a třeba i zarmoutí svým koncem, rozhodně však nenudí. Pro příznivce krásné Penelope Cruiz naprosto povinná věc - Penelope je tu o něco krásnější, o mnoho mladší (18!) a taky trochu víc ukazuje svá ňadra než v nejnovějším trháku Isabela Coixeta Umírající zvíře. Stejně jako Javier Bardem ve filmu v době, kdy ještě nebyli "načuchnutí" Amerikou a (tolik) slavní. Sex a erotika po španělsku a velmi povedeně. Důrazně doporučuji ignorovat tragický novácký dabing (Filip Švarc je k Bardemovi jak pěst na oko!) a pustit si to v originále. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vyprávění zdaleka ne tak přímočaré jak by se z různých anotací mohlo zdát, prošpikované svérázným humorem a podivnými, s dějem zdánlivě nesouvisejícími scénami, jimž vévodí vynikající snová sekvence. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, co říct... snad jen, že by bylo hloupé dát se zmást názvem a čekat nějakou žánrově ukotvenou taškařici - tady se fest osciluje mezi truchlohrou antických rozměrů říznutou telenovelou a soft pornem - těšit se tak lze hysterickým vyšilováním, trápením zvířat, neestetickým sexem, primitivními sprostotami a puchem z česneku... tedy, když pominu krásu Penelope Cruz a rozuzlení deus ex machina, tedy až na tu kladku, což jsou plusy, kdyby to nebylo zjevno. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Příběh jak vystřižený z červené knihovny - chudá dívka čeká dítě se synkem bohatých rodičů, jeho matka si najme živočišného krasavce, aby dívku svedl, přičemž se nechá svést sama, zatímco její synek se nechává obšťastňovat dívičnou matkou... a to zdaleka není konec vztahových propletenců tohoto filmu. Z pohledu dnešních událostí je zajímavé hlavně setkání mladičké Penelope Cruz s budoucím manželem a otcem jejího dítěte Javierem Bardemem, kdy muži zajisté ocení pohled na její nevinnou tvářičku i několikrát odhalené poprsí, zatímco ženy pak potěší vypracované tělo Javiera Bardema, a to zejména v noční toreadorské scéně. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Temperament jižanů je všeobecně znám, takže žádné překvapení se nekoná. Živočišnost z obrazovky přímo sálala, spíš jako v soft pornu. Ale o tom příběh snad neměl být nebo ano? Penelope jako hvězdička v plandavých šatičkách, Bardem jako přehnaný macho. Šunka je prostě kus masa, nic víc! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.......Film má všechny rysy filmařova stylu : přináší poněkud bizarní příběh o milostné vášni s důrazem na sexuální vypjatost, s konfrontací postav z různých společenských vrstev, se smyslem pro atmosféru zvoleného prostředí a v neposlední řadě s osobitým černým humorem či ironií. Scénář : Bigas Luna a Cuca Canals. Kamera : José Luis Alcaine. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pro temperamentní jižany emociálně vypjaté drama, pro středoevropany spíše úsměvná telenovela, ovšem s celkem solidním koeficientem zábavnosti. Ať již vezmeme na zřetel sociální status a od něj odvíjené mnohé metafory ve filmu, potažmo mířící na sociální kritiku, je i tak překvapující sledovat jakouže to erotickou frašku vlastně dobrý španělský katolík unese, aniž by byl touto amoralitkou sveden ze správné cesty. Neboť například uplacený potenciální zeťák šukající se svou tchýní je silná káva i pro uvědomělého ateistu. Produkce: Lolafilms ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce směřuje film k jediné možné pointě: "Všechny ženy jsou děvky.". Ale Bigas Luna je bohužel ve své jednostranně zaměřené gender provokaci stejně bezradný a povrchní jako Chytilová ve svých feministických agitkách. Asi holt nemá koule... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jednodílná telenovela o šunce, česneku a troše sexu. 1) Záběry na pěkné španělské machos ve slipech mě spolehlivě připoutaly k obrazovce, aniž jsem tušil, co mě čeká. Těch kluků tam pár bylo a k tomu opravdu pěkná 18letá Penelope Sanchezová (Penelope Cruz), která se líbila i mně; a s nahým Javierem Bardemem i s jeho kamarádem (nemyslím býka) bych se rád potkal nejen v aréně. 2) Provokatérský režisér José (Bigas) Luna mě ale neprovokoval, spíš uspával. Vše je zajímavé, postavy, rozhovory, děj i podivná zápletka, jenom to všechno nějak nemá koule. Závěr střihači zřejmě ztratili a tak vzali zavděk nově objevenou Sofoklovou tragédií, kterou tu souběžně natáčel nějaký Buňuelův následovník či někdo podobný. 3) Těch odkazů ve filmu byla celá řada. Zaujala mě bitva se šunkami - Goyův obraz "Souboj s palicemi" (Duelo a garrotazos) nebo už zmíněný boj s býkem - odkaz na slavného toreadora Manoleta. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

V podstatě z toho vyšlo, že všichni jsou zaprodané kurvy, bez rozdílu pohlaví. Ale nějakým pro mně nezajímavým způsobem. Na rozdíl od nadšených hlasů zde, mně film nebavil. Humorné mi nepřipadalo nic a souložení i kamene s cihlou a neustálé olizování prsních bradavek, mně připomínalo spíše erotické filmy, ala Kožené kalhoty, což asi nemělo být prvořadé, ale stalo se. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Španělské snímečky jsou prostě takové. Ačkoli je nutné přiznat si, že milostná vzplanutí na všechny strany jsou přinejmenším nereálná, opravdovost emocionální tomuhle počinu neschází. Děj má správný spád, herecké výkony správné grády a Bardem je v současné chvíli v mých očích skutečně zdatný chlapec. Začínám mít pocit, že mu lehce propadám. Česnek, sex a šunka, já těm chutím neodolala. ()

Reklama

Reklama