Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská filmařská tragikomedie, odehrávající se roku 1938 v německých, tehdy už nacistických, filmových ateliérech UFA. Španělský filmový štáb sem přijíždí realizovat dvojjazyčnou koprodukci milostného příběhu z Andalusie - Dívka tvých snů. Hlavní roli hraje mladičká hvězda Macarena, která tajně chodí s režisérem, ten se však nehodlá rozvést. A aby jejímu trápení nebyl konec, zamiluje se do ní sám velký Goebbels. Macarena nesmí jeho okaté pozornosti, mířící zcela nepokrytě k intimnímu vztahu, odmítnout, jinak by ohrozila osud celého projektu i kariéru všech kolegů. Její vztah ke zdánlivě pasivnímu, ve skutečnosti však bezmocnému, režisérovi vychládá, s Goebbelsem bojuje a nakonec se snaží najít útěchu u mladého židovského vězně, kterého produkce najala na kompars. I tak zapeklitá situace se zauzlí ještě víc v okamžiku, kdy se její přítel pokusí o útěk... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Penelope Cruz na vrcholu své krásy, doufám, že si Karel Dobrý uvědomuje čeho se mu poštěstilo, že se s ní mohl válet v posteli a laskat její nahá ňadra. To je snad pro českého herce větší úspěch než když Roden zabil De Nira v 15 minutách :-). Dívka tvých snů je vynikající komedie plná typicky španělského hysterického humoru, protiněmeckých narážek a dojemných odboček vyplývajících z doby a místa, kde se děj odehrává, je příjemné vidět spousty českých tváří ve výrazně nečeském filmu, zvlášť když některé postavy našich herců jsou vyloženě lahůdkové - ne tak úplně nezaujatý tlumočník Miroslav Táborský. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Víc než o čem jiném je pro mě tenhle film o krásných očích Penélope Cruzové. Potom je to o kvalitách českých herců, pak dlouho nic, a nakonec o monstru jménem Goebbels. Téměř vše, co si představíte pod pojmem "odpuzovač nudy", najdete zde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, který mě nalákal svým obsazením, protože kolem španělské superkrásky Penelope Cruz se tam motá v nemalých rolích solidní česká skvadra a aby toho nebylo málo čas od času se tam ukáže z docela solidní hláškou sám bouřlivák. O to milejší překvapení, že nezůstalo jen u obsazení, ale film měl i výborně zábavně - dobovou atmosféru. Zejména Goebbels to tam schytává ze všech stran, pajdavej idiot, UFA plná kurev pro Goebbelse, atd. Takže velká spokojenost a je docela překvapením, že film zde vidělo jen 1.011 hodnotících. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Woody Allen má Výstřely na Broadwayi, Fernando Trueba zase výstřely nad Berlínem.. Goebbelsův harém zvaný UFA budiž hořkou krajinou pro film, který až po okraj ve vší své komice i tragice přetéká neutuchajícím životem a jehož nejlepší scény jsou ty ztracené v překladu. Yo no te quiero, Nazi Joseph..! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Za Imperio Argentinu, jež se v podání Penélope Cruz proměnila do Macareny Granady. Ostatně dvojí verze Andaluských nocí, natáčených bilingvně německy a španělsky, dopadla skvěle, o čemž se můžeme přesvědčit i dnes. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to byl španělský hit, natočený se španělským temperamentem, který čelil říšskému ministru propagandy, ve kterém hrála pozdější hvězda Penélope Cruz, a za který dostal náš Miroslav Táborský španělskou Goyu. Vznikla zvláštní směs komedie a dramatu, která se natáčela ve velkém v Praze a která představila solidní příběh i několik milých postav. Což není úplně málo. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Milá aj napínavá tragikomédia s dobrými hereckými výkonmi a ani chvíľu nenudiacim dejom. Jedna z mojich srdcoviek. Vedeli ste, že je to nakrútené podľa skutočných udalostí? (zdroj IMDb trivia) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který kombinuje vážné s komickým, aniž by se mu podařilo naplnit byť jednu z těchto poloh tak, aby u mě zafungovala. Penelope je zde úžasná jako vždy a můj další oblíbenec Miroslav Táborský je též skvělý, totéž platí o ostatních hercích, ale za sebe prostě říkám ne. Ne, prostě mě to nechytlo, a vlastně spíš dost nudilo. Celé mi to místy připomínalo filmy typu Velký flám z r. 1966 či Ve stínu upíra z r. 2000, s tím, že oba jmenovaní si s tématem filmu ve filmu či dělání legrace z nácků poradily mnohem lépe. Obecně nejsem fandou situační komiky, na které je většina tohoto filmu postavena, těžko mě tedy mohl oslovit více než jen jako průměrná vycpávka na ospalé sobotní odpoledne. Za mě slabé 3 hvězdy. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Fakt zábavné pokoukáníčko. Tak trochu jiný humor než ten, který je nám znám, je tu ten španělský temperament. A vzít si na přetřes nacistické Německo jest sice okoukané, byť v tomto filmu zaujímá originální a nový nadhled na věc. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak něco takového jsem od španělsko-česko-německé spolupráce nečekal. Svižná, ehm, komedie, ve které je se stále nač dívat (a když už ně, tak je zde nádherná Penélope Cruz), stále se čemu smát, ohrnovat nos nad odporným Goebbelsem či obdivovat herecké kvality Miroslava Táborského. Skvěle. :) ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Film, který je zajímavý jen díky účasti českých hereců a okouzlující Penélope Cruz. Jinak ale nenabízí nic nového. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Odhalená Penélope, sympaťák Táborský, slizoun Johannes Silberschneider. Divoká žánrová směsice komedie a dramatu, převelice zběsilých dialogů, solidní dabing studia Budíkov 2000. Taková je historická fikce Fernanda Trueby, s jehož tvorbou se setkávám prvně. Mimochodem, ve filmu je zmínka i o české herečce Lídě Baarové, někdejší milence nacistického šéfa propagandy. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, jak se Penélope Cruz doplňuje s Miroslavem Táborským. Příběh nenudí, nadsázka pobaví, při davových scénách (křišťálová noc nebo separace při občerstvování u kantýny) lehce zamrazí. Výborně je rozehraný a dotažený smysl pro detail, maximální využití dílčích nápadů ("To jsou typičtí Andalusané? /- Dokonalí andílci.") . ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mirek Táborský má úžasný hlas... Velice milé a vtipné, ale prostě... nemůžu dát víc, nebylo by to fér k prudce vážným dramatům, který většinou dávám ****. Ale i trojka je přece moc pěkná známka ;-) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice krásný film...příjemně se na něj kouká. Míchá vtip s poetičností i vážným pozadím. Španělský film je prostě kvalitní a ten český mu docela dobře sekunduje...Je mi jen líto, že nevzniká více takových lahůdek, jakou Dívka tvých snů zajisté je. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

O Dívce tvých snů jsem četl už dávno, když se v novinách zdůrazňovala zahraniční cena pro Miroslava Táborského. Až teď se mi to podařilo vidět. A moc fajn zážitek. Tragická doba nahlížená s jižanským temperamentem, výborné dialogy, vtip i mrazení v zádech, zajímavé herecké typy a bonusově zmínka o Lídě Baarové. Plus opravdu výborný Táborský, v menší zajímavé roli i Přeučil. Celkově doporučeníhodná lahůdka. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Atmosférický, půvabný kousek s neodolatelným humorem a obsazením. Španělské hérečky na výletě v Rajchu... Pro Čechy dvě plus navíc: báječný Táborský a vzpomínka na Baarovou při epizodce s Pénelope. ()

Reklama

Reklama