Reklama

Reklama

Žádné boží zprávy

  • Španělsko Sin noticias de Dios (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Agustina Díaze Yanese převádí odvěký příběh o souboji Nebe a Pekla do současného světa, a to s velkou nadsázkou. Na Zemi se mluví španělsky, v Nebi, které má podobu Paříže 30. let, francouzsky a v Pekle anglicky Obojí jsou instituce s vlastním manažerským systémem a pochopitelnou rivalitou. Poslední dobou ale Nebe výrazně prohrává, zatímco Peklo začíná mít potíže s prostorem. Když už jsou manažeři Nebe na pokraji rezignace, matka Manyho Chavese, boxera s bouřlivou minulostí, je žádá, aby zkusili zachránit duši jejího syna - manažeři Nebe to vezmou jako poslední příležitost a vysílají na Zem jednoho ze svých nejschopnějších andělů, Lolu Nevado (Victoria Abril). Kvůli rovnováze sil dobra a zla posílá Peklo zkušenou agentku Carmen Ramos (Penélope Cruz). Začíná boj o Manyho duši... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Obě hlavní představitelky a samozřejmě Gael García Bernal si užívají a očividně se baví, bohužel u neskutečně nudného scénáře. Komedie, která není ani trochu vtipná, ale naštěstí je výborně obsazená, docela dobře natočená a mluví se v ní většinou španělsky, takže díky tomu jde u mě jen o slabší průměr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak to byl soubojíček mezi agentem pekla a nebe o duši bezvýznamnýho boxera. Pokud je ovšem v pekle i Pené tak bych šel s ní i z celou svou duší, do pekla. V nebi už je beztak jen bůh a členové strany KDU-ČSL a to skutečně není lákává vyhlídka. Nejvíce mě z tohoto pekleně nebeského souboje uchvátila Pené Cruz z brokovnící v ruce a s cigárem v hubě wau a ňam současně. Teda, ale tolik ran pěstí do ksichtu co schytala chudinečka Penelopička se hned tak nevidí. Prej " Už mě to začíná srát jak furt dostávám přes držku". Jazyková hříčka nebe- peklo- země zavoněla slušnou originalitou. Sice žádné boží zprávy, ale přesto nejlepší zprávy za poslední dobu co jsem viděl. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

. „Bůh buďto chce vymítit všechno zlo, ale nedokáže to udělat. Což znamená, že je slabý. Nebo může, ale nechce. Což vlastně znamená, že je zlý. – A nebo nemůže a nechce. Což znamená, že je obojí a potom tedy není Bůh“. V pekle není přes hříšníky kam šlápnout, ale už z principu musí vyfouknout nebi dalšího smrtelníka. A v nebi? Tam mají opačné potíže: nejsou lidi teda duše, berou cokoliv. Na zemi proto začíná přetahovaná o nijak sympatického boxera. Rozhodně fajnový nápad včetně jazykového dělení oblastí (nebe francouzský, peklo anglický, země španělský) a výborní herci, přesto tak 3,5*. Ale vzhledem k tomu, že nedávno jsem si prošla peklem s „Malý Nicky-Satan Junior“ dávám 4*. A pro nás smrtelníky špatná zpráva na závěr. V nebi je stejné peklo jako na zemi!!! Protekce, byrokracie a navíc nejsou peníze. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

ŽÁDNÉ BOŽÍ ZPRÁVY coby zajímavé pojetí boje dobra (nebe) a zla (pekla)? Tak trochu. Jasně, zajímavý námět to je. Film má navíc své velké pozitivum ve vyvedené vizuální stránce. Ale na můj vkus je to v součtu asi tak vše. Snímek je jinak totiž jaksi nudný, nevýrazný, průměrný a v závěru imho nějak nedotažený. A když jsem v polovině filmu začínal pokukovat, kdy film skončí, tak jsem si řekl, že to asi není příliš dobré znamení. Shrnuto a podtrženo: pokud nevíte, co s načatým večerem a nemáte jinou volbu, tak tento kousek zkuste. Jinak si ale raději zahrajte s milou/milým piškvorky nebo člobrdo... hodnocení: 50/100%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

(05) Velmi podivný film, nevím k čemu ho přirovnat, podle jakých měřítek ho hodnotit. Viděl jsem film Extra život, ale připadal mi vtipnější. Tady jako by sám tvůrce nevěděl, jestli chce točit komedii nebo spíš něco jiného - protože komické to není. Scénář je totiž takový nijaký. Plytký. Už bych se na to znovu nekouknul. Hrozně zajímavá myšlenka je prostě zabitá špatným zpracováním a přílišnou délkou. A malým množstvím vtipů. Ale má to vážně příjemný obsazení - Gael García Bernal, Penélope Cruz a na vteřinu (doslova) Javier Bardem... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trio Abril+Bernal+Cruz mohlo dostať k dispozícii lepší scenár, herecké kvality z nich v tomto snímku len tak sršia. Ale aj tak je to príjemná čierna komédia. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Zajímavá hříčka se slušnou hereckou reprezentací. Ovšem na můj vkus trochu moc ran do hlavy a na komedii dost málo vtipu. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

krásna lesbička Carmen (ktorá je vlastne vtelený gangster) čoby agentka z pekla a šansónová speváčka (niekdajšia politička) sťa agentka z čiernobieleho neba bojujú o dušu boxéra Manyho, ktorý okrem problémov s matkou a zdravotným stavom dlhuje veľkú sumu istému magnátovi a na ktorom závidí osud tak krachujúceho neba ako aj pekla, v ktorom sa chystá poriadna revolúcia. Celkom pekné nápady, občas nejaký ten fórik (najvtipnejšia pasáž je asi keď u manyho večerajú zástupcovia neba so zástupcami pekla) krásna Penelope a môj obľúbený G.G.Bernal - to všetko by mohlo byť zárukou svkelého filmu - nebyť faktu, že španielske komédie sú na priepastne rozdielne od tých amerických a preto si na tento film budú musieť mnohí zvykať (a niektorým sa to asi nepodarí) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Spoustá potenciálu, který zůstal nevyužitý. Kdyby se všechny nápady rozvedly, byla by z toho kultovní minisérie a ne takhle uspěchaná skorokomedie. Mimochodem, dávat dohromady takovýho žhavýho hřebce jako je Gael García Bernal s tou vyšeptanou škeblí... to je zhůvěřilost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že aj v Európe vznikajú čisto žánrové filmy, ktoré majú svoju kvalitu. Chvílu mi trvalo, kým som sa dostal do obrazu, prvú pol hodku som mal pocit, že sa pozerám na najhlúpejší film za posledné roky. Je to síce blbosť, ale celkom príjemne hravá a natolko čudná, že si ju nezameníte s ničím iným. V rukách skúsenejšieho režiséra sa z toho mohol stať kultový film. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Victoria Abril a Penélope Cruz jako agentky nebe a pekla v souboji o duši boxera, Fanny Ardant a Gael García Bernal jako jejich nadřízení... může z toho vůbec vzniknout nezajímavý film? Zjevně ano! Nejvíc mě pobavila „role“ Javiera Bardema. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jediný problém, a to je námět. Proč peklo a nebe a proč v téhle podobě? Existenci dvou "agentek" akceptovat lze, ale proboha co mají být ti debilní manažeři (uhlazená dámička Marina D'Angelo a debilní kretén Davenport, kterého nadabovalo nějaký kopyto s hlasem šestnáctiletýho cucáka)? Plete se to páté přes deváté a tak se u toho klidně dvakrát prospíte, zažijete menší akční přestřelku a trochu krve, abyste nakonci nepochopili, o čem to celé bylo. Fuj. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nebe výrazně prohrává, zatím co Peklo začíná mít potíže s prostorem. Scénář : Agustín Díaz Yanes. Kamera : Paco Femenia. Hudba : Bernardo Bonezzi. V Pekle se mluví anglicky - heč. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Žádné dobré zprávy. Řada sympatických herců v nepříliš zábavné komedii. Na podobné téma bych doporučil podle mne mnohem vydařenější snímek Hala Hartleye "Kniha života". ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

1) Určite to nie je komédia, na to je vo filme málo humoru. 2) Určite to nie je ani thriller, chýba viac napätia. 3) Nápad z výrazným vizuálnym odlíšením Neba a Pekla (ČB v farba) je dobrý, ale vizuálne málo prížažlivý. 4) Nemohúcnosť agentov Neba a Pekla živí pochybnosti, či sú naozaj tí najlepší na odvrátenie hroziacej vojny nadpozemských mocností. 5) Samotný Šéf pekelnej exekutívy (áno reč je o Satanovi) je neschopný až hrôza a jeho nebeskom proťajšku ani nehovoriac. 6) Mohol to byť dobrý film, potenciál na to má, bohužiaľ zostáva nevyužitý. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo. Žádné fantastkní nebo hororové představy. Všechno bylo jasné a srozumitelné, samozřejmě i charaktery postav. Peklo a Nebe se pere o duši boxera Manyho. Obě zmíněné instituce mají na zemi své tajné agenty. Kde je anděl, musí být i ďábel, to dá rozum. Jedna strana vymýšlí způsob jak dostat tu druhou. Spousta lidí by velmi ochotně a dobrovolně následovalo Penélope do pekla, i někteří zdejší uživatelé. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nebe má problémy, protože povstalci vítězí. 1) Jednapadesátiletý režisér Agustin Diaz Yanes vlastní scénář nezvládl a to je škoda, protože skvělý námět s výborným obsazením by měl na to, být jedním z nejlepších snímků, co jsem kdy viděl. Rozvláčnost a nuda zejména v první polovině však odkazuje tento pokus někam do průměru._____ 2) Spoiler. Český dabing stírá jednu roztomilost - lingvistický background. Vzhledem k národnosti tvůrců se na Zemi mluví španělsky. V černobílém elegantním intelektuálním Nebi pařížských kaváren vládne francouzština - dozvuk časů dávno minulých, kdy ještě všechno bylo, jak být má. Industriální fastfoodové dělnické Peklo je anglické, jak jinak. Linguou franca, používanou v Předpeklí pro diplomatický styk představitelů Nebe a Pekla, je pak latina. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

A já si tuhle slátaninu pustila kvůli Bardemovi! Nechtějte vědět, kde jsem ho viděla! Peklo nad nebem zvítězilo!:-( ()

Reklama

Reklama