Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý britský režisér Mike Newell (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Harry Potter a Ohnivý pohár) vytvořil v roce 1987 společenské drama o dospívajícím venkovském chlapci Chuckovi, který se na vlastní pěst pokouší přesvědčit svět o nebezpečí zbraní hromadného ničení. V jeho úsilí mu pomůže známá basketbalová hvězda Grace „Úžasný“ Smith… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Chuckovi je pouhých dvanáct let, ale už ho navštěvuje prezident Spojených Států a ruský generální tajemník. To vše, protože Chuck stojí v čele boje za úplné nukleární odzbrojení. Jeho protest začíná odmítnutím nástupu do školního baseballového mužstva. Brzy na svou stranu získá basketbalovou legendu "Skvělého Grace" a další sportovní hvězdy z celého světa. Poté, co je Grace zavražděn, Chuck se spojuje s dětmi po celém světě a zorganizuje globální tichý protest. Ticho, které je tak ohlušující, že světové mocnosti musí naslouchat jeho požadavkům. Může jeden chlapec, tisíce sportovních hvězd a miliony dalších dětí ovlivnit hlavy států a ukončit tak nukleární šílenství? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Takmer rodinný film s jasným protivojnovým posolstvom, ktorý balancuje na hranici drámy o  chlapcovi s presvedčením a fiktívnej zmene dejín. Na jednej strane dojímavá inšpiratívna dráma (v čase, keď silelo napätie studenej vojny) a na strane druhej, veľká naivita a v závere i pátos. Ako inak pomenovať moment, keď na otvárací zápas regionálnej žiackej bejzbalovej ligy zavíta nielen prezident USA, ale aj sovietsky vodca. Skutočný tichý protest začína až v záverečnej štvrtine filmu, keď v silnej scéne malý Chuck po smrti svojho veľkého kamoša skautskou prísahou sľubuje pred zástupom médií, že viac neprehovorí. V roli Úžasného Grace Smitha sa objavil vtedy známy hráč NBA - Alex English. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Capra-eská fantázia o splnenom prianí producenta-spisovateľa Davida Fielda je jedným z tých filmov, ktoré buď zhltnete aj s navijákom alebo vôbec. Je to prehnané, ale s dobrým úmyslom. ()

Reklama

Reklama