Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý detektiv Woo, nyní šéf ochranky v renovovaném obchodním domě, jenž vlastní jeho strýc, se stane svědkem vražd, které navenek působí jako sebevraždy. Už je to rok, co tento obchodní dům postihlo neštěstí, při němž celý vyhořel, a v jehož plamenech zemřela mladá žena. Od této doby se povídá, že po chodbách OD jsou po setmění slyšet záhadné zvuky. Najde se vrah lidí nebo jsou to opravdu jen nešťastné náhody a lidé se zabíjí sami? Co je to za zvuky, které se ozývají po chodbách obchodního domu plného zrcadel? (TylerGage)

(více)

Recenze (21)

tron 

všechny recenze uživatele

Sklamalo ma to. Najskôr som videl remake Zrkadlá s Kieferom Sutherlandom. Nebol to žiadny zázrak, ale ázijský originál ma prekvapivo bavil ešte oveľa menej. Miestami bol taký nezáživný (úmorná dvojhodinová dĺžka), že som spätne docenil Kiefera. Niektoré ázijské horory považujem za to najdesivejšie, čo sa kedy v žánri urodilo (bez ohľadu na kontinent), ale pri tomto som sa nebál takmer vôbec. Veľmi často to pripomína skôr kriminálku, než ponurý horor. Hollywoodsky remake s Kieferom mal skvelú atmosféru nočného obchodného centra. Originál nič z toho nemá. Vlastne si trúfam tvrdiť, že ide o dva takmer odlišné filmy. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Lehce nadpřirozený korejský thriller odehrávající se z větší části v obchodním domě chvíli před otevřením. V obchoďáku je spousta zrcadel. A za nimi cosi je.. Námět filmu poskytuje dobrý základ pro kvalitní a děsivou duchařinu. Leč nestalo se tomu tak. Snímek je pěkně natočený, ale docela roztahaný a chvílemi nudný. Delší dobu absentuje jakékoli napětí, sledujeme přemíru dialogů, léčení mindráků hlavní postavy sekuriťáka.. Ve spojitosti s tímto filmem mi vytane v mysli především atmosférický začátek a výborný konec, z kterého mne opravdu zamrazilo. Zajímavý kousek, jenž mohl být mnohem, mnohem lepší. S horrorem toho nemá moc společného. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Já zdejší vkus, módní vlny nadšení vystřídané hnidopištvím prostě místy nepobírám. Co už jako chcete, aby to mělo víc? Yoo Ji-tae odvádí svůj obvyklý výborný, tichý výkon. Trochu melodramatický padouch mi dojem nezkazí, ostatní vedlejší role byly uměřeně nehysterické, což je obrovské plus. Je to sice pomalé, ale velmi dobře gradované i strukturované (je jasné, že po úvodu musí přijít nějaká fáze zorientování se a postupného přicházení na kloub). ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Akokoľvek všetci nadávame na stereotyp v šikmookých duchárskych horroroch, v tomto prípade by som ja osobne viac ľakačiek privítal. Ďaleko viac ľakačiek. Zvlášť keď sa príbeh točí okolo niečoho tak desivého, ako zrkadlá. Ale ani ako akýsi thriller "pre slabšie povahy" to nebolo najhoršie, a to predovšetkým, ako už spomína tombac, vďaka výbornému koncu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No, teda, nič moc. Akože nečakal som nič extra, ale dosť som sa pri filme nudil. Chválim originálny nápad, no film bol zbytočne zdlhavý a tým pádom mal vela hluchých miest. Každý by od azijskej ducharčiny čakal, malé čierno oblečené deti a plno klišé lakačiek. Tu nenájdete ani jedno a s tými lakačkami to je chyba. S tak dobrým nápadom ako má tento film sa z neho dalo vymačať ovela viacej než som dostal. Tu chápem remakovanie a som rád, že Aja nenatočil klasický remake a len sa týmto filmom inšpiroval. Vyzdvihnút musím samotný záver, uvidíme čo spraví Alex :) 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak bylo na čase abych konečně zkoukl originální Zrcadla. Přišly mi sice více atmosférické ale za to docela suché. Příběh byl sice originální, ale když koukám na film kde se neustále hádaj policajti tak mě to po chvíli začne nudit, a to navíc tenhle film trvá téměř 2 hodiny, takže kdybych to shrnul tak duchové a zábavné scény trvají tak 20 minut, zbytek mi přišla jako docela nudná míchanice krimi a thrilleru. Co mě ale překvapilo byly herci kteří nebyly vůbec špatní a byly i sympatičtí, a líbilo se mi i že konec nebyl takovej digitální patvar jako remake. Kdyby bylo více strašidelných scén či těch dobrých atmosférických scén šel bych s hodnocením daleko výše ale takhle dávám lehký nadprůměr. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že Geoul sokeuro je slušným jihokorejským počinem, který se rozhodně nemá za co stydět. Jde sice jen o průměrnou záležitost, ale své kvality určitě má. Jeho největší vadou na kráse je fakt, že na rozdíl od mnoha jiných asijských filmů zrovna neoplývá děsivou atmosférou a množstvím lekacích či až brutálních scén, při kterých by si slabší jedinci zakrývali hrůzou oči. Je to spíš kriminální drama okořeněné o hororové prvky druhé kategorie. Lekacích scén tu popravdě moc nepotkáte. S pestrobarevnými mord scénami se tu taky docela šetřilo, ale hned ty dvě úvodní jsou docela dobře provedené. Co už tak dobré nebylo, jsou některé zdlouhavé pasáže a rozhovory mezi jednotlivými postavami. Některé dialogy jsou doslova otravné jiné naprosto zbytečné. Co se hereckých výkonů týče, tak tady bych se rovněž přiklonil spíše ke klasickému průměru, než aby byli nějak oslňující. Geoul sokeuro tak řadím spíše k těm průměrných asijským filmům, ale nikterak nelituji, že jsem jej viděl. Ajovy Zrcadla jsou však o něco lepší a hlavně Kiefer Sutherland mi byl stokrát sympatičtější než zdejší představitel hlavní role. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající horror se sympatickým hlavním hrdinou (řekl bych takový korejský Josh Hartnett), dobrou zápletkou a pro mě trochu nečekaným koncem. Na pět hvězd se mi to sice nezdá, ale bylo to těsné. Asijská dospělácká variace na evropskou pohádku o Alence a o světu za zrcadlem. Nezapomenutelná je první "zrcadlová" scéna s dívkou v nočním obchodním domě. Byla tak geniálně zlověstná a strašidelná, že být mi nějakých deset dvanáct let, asi bych tu noc (a nejspíš i řadu dalších nocí) moc dobře neusínal. DODATEK: Dost možná, že se při psaní téhle scény Korejci "inspirovali" podobnou scénou v o rok starším americkém Below (2002). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem viděl americký remake z roku 2008, který mě oslovil a udělil jsem mu 75%. Tento korejský originál byl ovšem horší. Oproti remaku to bylo takové plytké, nenapínavé a divák se v podstatě pořádně nelekl či nebál. I když uznávám, že atmosféra špatná nebyla. Jinak délka téměř 120 minut byla určitě přehnaná. Když už horor o bubácích v zrcadlech, tak ten z roku 2008. Into the Mirror v korejském provedení je pro mě za 60%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

O tomto filme som sa dozvedel len nedávno a jeho dva Amerických kolegov som videl veľakrát a tak som bol veľmi zvedavý, či a poprípade koľko sa inspirovali tie dva filmy týmto originálom. Jednotka mala podobnosť s týmto filmom len v zrkadlách, zato dvojka tento film kopírovala dosť do podrobná a aj tak, sa mi americká páčila viac. Tento film bol veľmi rozťahaný a vypätých momentov tu bolo strašne malo a aj obsahovo hlavne  to dohadovanie sbs-kara s vyšetrovateľom bolo až trápne a takýchto zbytočných momentov tu bolo až príliš. Vraždy alebo nehody boli slabo efektné a celkovo tento film vyzeral veľmi lacno. Herci boli slabý a keďže som videl skôr Americké zrkadlá 2, tak ani pointa ma neprekvapila. Ale zato, že je to originál a aj za snahu dám aspoň slabé 3*. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi povedený snímek, který byl vzorem pro americký film Zrcadla. Je až škoda, že zatímco americkou verzi viděla hromada lidí tak tento korejský mysteriozní kousek nezná skoro nikdo. Já jsem rád, že patřím mezi těch pár co to viděli i když musím přiznat, že mi to tedy trvalo a skoro se za sebe až stydím. Duchařina u které diváka několikrát zamrazí a opravdu dobře natočená. Když jsem film dokoukal vůbec se mi nelíbila představa, že musím ještě do koupelny kde mám velké zrcadlo a čekal jsem co mi můj odraz provede. To myslím celkem jasně ukazuje, že rejža odvedl opravdu dobrou práci. Parádně depresivní horor na který se rozhodně rád podívám znovu a všem lidem kterým se líbila americká verze plně doporučuji protože se jim určitě bude líbit i tento snímek. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Dva američtí bratříčci Mirrors a Mirrors 2 si z tohohle filmu vzali každý něco a vznikl tak jakýsi dvoudílný remake od dvou různých režisérů, který ale v celku nemůže předloze konkurovat (Alexandre Aja a Kiefer Sutherland dali prvnímu zmíněnému určité kouzlo a napětí se dalo krájet, avšak sequel Victora Garcii za moc opravdu nestál). Ji-tae Yoo je dobrý herec a podal uvěřitelný výkon. Scénáristicky do sebe všechno docela zapadá, a kamera je tu místy naprosto úžasná, když krásně využívá potenciál hry se zrcadly. Nezbývá tak, než si tuhle duchařinu o světě "na druhé straně" hezky vychutnat... ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Film, který má v příběhu obsažen velmi zajímavý nápad - bohužel tento nápad je docela promrhán. Filmu totiž chybí spád a veškeré vypjatější scény jsou vzápětí vystřídány jakousi dějovou, rozvláčnou vatou. I přesto se mi tento snímek líbil - velmi dobrá je scéna s prvními návštěvníky nově otevřeného obchodního centra. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Neviem ci je to tym ze som ako prvy videl americky remake / ktory pre tentokrat mimochodom dopadol ovela lepsie ako original v mnohych smeroch/ ale Into the Mirror sa pre mna stalo doost velkou nudou ,kde tu preseknutou dobrou scenou alebo naznakom atmosfery. Mne osobne dokonca aj dost nevyrazny Sutherland sadol viac ako tento pofiderny sikmooky panacik. A oznacenie horror je tu daleko smiesnejsie ako u Mirrors od americanov kde to sice tiez nebola pravda ani zdaleka ale urcite sa k tomu oznaceniu v tomto pripade priblizil viac remake ako original. ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele

PECKA. Skvělej námět, chladná a temná atmosféra, padnoucí muzika a dechberoucí závěr. Viděli ostatní stejnej film jako já? :/ ***** ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo řečeno, nejedná se ani tak o horor, jako o thriller nebo ještě spíš (i v thrilleru by mělo být více strachu a napětí) o svérázné krimi s hororovými prvky mající navíc určitý přesah k sociálnímu a psychologickému dramatu. Nebýt dramatického přesahu, také bych se přiklonila ke 3*, ale přidám hvězdičku za místy hodně věrné vykreslení některých korejských reálií, zejména co se týče mezilidských vztahů (vztah strýce a synovce, vztahy v práci...; kdo by to zrovna v hororu čekal?). Divákovi, který se chtěl především bát, to mohlo přijít jako vata, já jsem naopak ocenila, že byl v těchto okamžicích film dost pravdivý, na rozdíl od Ajovy předělávky, která právě v zobrazení mezilidských vztahů upadla do nejohranějších klišé. ()

Reklama

Reklama