Reklama

Reklama

Naechyureol siti

všechny plakáty

Obsahy(1)

Děj se odehrává v roce 2080. Lidstvo žije na různých planetách a zvládlo již technologii kyborgů, kteří jsou těžko rozeznatelní od normálních lidí. Hlavním hrdinou je policista "R" (Ji-tae Yoo), který je jeden z nejlepších lidí u sboru. Je ovšem zamilovaný do kyberdívky Rii, které za několik dní skončí životnost a měla by být zlikvidována. "R" se pokouší Riu zachránit a spojí se s vědcem, který dokáže přenést vědomí kyborgů do jiné osoby. Netuší, že tento doktor sleduje vlastní zájmy, které jsou odlišné od představ "R". (Tamten)

(více)

Recenze (15)

May 

všechny recenze uživatele

Natural City je film s monstrozni vypravou s kazdym zaberem napechovanym uzasnymi zvlastnimi efekty, nema pomaly dej ani mizerny pribeh, ale i presto nicim nezaujme natolik, aby se mohl divak s obrazem propojit, za hlavniho hrdinu i dychat a v romantickych sekvencich s nim prozivat to, co by mel. Chybi mu naboj, ktery by cloveka pohltil a vtahl do vize budoucnosti. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Korejci nakoukali Blade Runner, Ghost in the Shell a efektní zpomalenou estetiku soubojů a přestřelek doprovázených sprškou tříštěného zdiva v Matrixu a natočili chladný cyberpunkový slepenec s povrchně načrtnutými postavami, slabými vizuálními efekty (naštěstí se povětšinou omezují na výbuchy, CGI je jako pěstí do oka) a ucházející výpravou. Jako celek bezzubé, jen s několika zdařilými fragmenty v podobě velmi dobré hudby a několika slušných bitek a přestřelek. Vztah hrdiny a jeho "přítelkyně" má něco do sebe a ta nepropracovanost tu zamrzí dvojnásob. Zkrátka tuctový futuristický akčňák, jenž se může v amerických bratříčcích jen dál obdivně zhlížet. 5/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo fakt velkej potenciál, ale i přes perfektní vizuál a hodně vymakanou a destruktivní akci, který je ale bohužel pomálu, to je dost velká nuda a nedokáže to vůbec zaujmout, natož vtáhnout do příběhu. Chybí tomu tak nějak větší prolnutí postav, přišlo mi, že si všichni jeli na vlastní triko a bylo to rozpadlý na jednotlivý scény a příběhy. Čekal jsem víc, minimálně, co se týká zábavnosti ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná sci-fi dráma z juhokórejskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch budúcnosti, kedy už ľudia používajú kyborgov, schopný príslušník zásahovej jednotky zasahuje proti kyborgom, ktorí sa stali zločincami, ale zároveň sa snaží urobiť všetko preto, aby zachránil svoju lásku, kyborga, ktorej vedomie chce pomocou vedca preniesť do ľudskej ženy, ale prinesie mu to len mnoho problémov. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, tu musím úplne súhlasiť s ostatnými, táto zápletka je vydarená a ponúka veľký potenciál vo všetkých ohľadoch, ale tie jednotlivé prvky nie sú dostatočne zaujímavo podané, film má až príliš pomalé tempo, mnoho slabších miest, dej hlavne prvú polovicu filmu zaujme len minimálne, až potom sa to už o niečo vylepší, celé to pôsobí príliš chladne, diváka to nedokáže vtiahnuť ani trochu a tak mi bolo prakticky jedno, ako to dopadne. Akcie tu nie je až tak moc, ale na pomery filmu je celkom slušná. Snaží sa pôsobiť v štýle Matrixu, na ktorý samozrejme nemá, jednotlivé zásahy jednotky proti kyborgom sú po taktickej stránke úplne mimo, pohyby a usporiadanie jednotky nemajú žiadnu logiku a tak si policajti pri útoku viac ublížia navzájom, ako im uškodia kyborgovia, čo je až príliš do očí bijúce, kyborg len skočí medzi nich a postrieľajú sa navzájom, čo jej kvalite dosť uberá, ale aj tak sú jednotlivé prestrelky dostatočne zábavné, obstojne natočené, aj keď to mohlo byť aj lepšie, slušne krvavé a s pár slušnými momentmi. Herecké obsadenie je na tom dobre, poteší hlavne Yoo Ji-tae v hlavnej úlohe, vydarené ženské obsadenie, či už Lee Jae-un alebo Seo Rin a poteší aj hlavný záporák Jeong Du-hong, ale ich postavy nie sú dostatočne zaujímavé a ani na okamih som nepocítil medzi nimi tú správnu chémiu, takže som ani nemohol moc fandiť hlavnému hrdinovi, aby zachránil svoju lásku. Réžia je určite sklamaním, ale aspoň technická stránka je celkom vydarená, viaceré zábery sú pôsobivé, toto je bez väčších problémov. Škoda, Natural city malo veľký potenciál, ale potrebovalo by výrazne zmeniť scenár a réžiu, potom by to mohol byť výborný sci-fi film. 54% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a vůbec vizuální stránka není všechno, to nejdůležitější - příběh, je výpravěný dost nepřehledně a i díky jednorozměrným postavám si vaše srdce nejspíš nezíská. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Napriek očividnej "inšpirácii" Blade Runnerom je to stále nadpriemerné sci-fi, ktoré má dostaočné množstvo toho vlastného, aby mohlo zaujať. Hlavne oná "bladerunnerovská" atmosféra sa naozaj podarila. (6/10) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo Blade Runner, ale ten byl mnohem propracovanější a citovější. Spousta bojových scén s absurdně zmateným průběhem byla spíše na škodu. Ani děj se neodehrával nějak přímočaře a s hlavním hrdinou se divák mohl ztotožnit jen velmi těžko. Sobecký člověk, co se zamiloval do kyborga a podřizoval tomu vše. Dokonce obětoval životy svých přátel. Opravdu sympaťák. Byly tam jisté pohnutky, ale vesměs film nepřinesl nic, i když si udržoval vysoké tempo po celou dobu. Celkově jsem z toho měl spíše špatné pocity, takže i hodnocení tomu odpovídá. 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je výprava skvělá, oproti třeba zde zmiňovanému Blade Runnerovi působí občas chudičce. Některé scény příliš čpí modrým plátnem a ateliérem. Navíc hlavní linie vztahu člověka a kyborga je zde vyprávěna naprosto zmateně a bez citů. Což o to, Asijci obecně vyprávějí zmateně a bez citů, ale tady ty city měly mít hluboký význam. Nemají. Postavy jsou nepropracované, povrchní, postavené jen na tom vizuálu, takže jim nevěřím ani Ni Chao, a ty bojové scény jsou spíše k smíchu. Hudba je sugestivní, ale tohle přece není počítačová hra, kde někdy stačí trocha slušné hudby a dobře udělané lokace. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Korejská vize vzdálené budoucnosti, jež je na míle vzdálená příznivým vyhlídkám. Všudypřítomný hnus a špína, lidé žijící v otřesných podmínkách a jediné město, jež není přístupné úplně každému. Aby to bylo sci-fi se vším všudy, je město to jediné co zůstalo po velké válce, o které se v průběhu snímku nedozvíme nic, stejně tak o minulosti města a jeho historii. Cyborgové se vyrábí více než by si lidé přály a když bojová série násilím zabere nemocniční zařízení, začínají problémy… Ač je na snímku vidět, že nepochází z levných krajů, tak si vaše srdce nezíská. Základní myšlenka, zda může existovat citová vazba mezi člověkem a jeho „hračkou“ je zde rozvedena minimálně a po začátku problému se cyborgy je odstavena úplně na druhou kolej. Postavy nemají čím překvapit, dalo by se říci že hrají více než toporně, některé triky jsou hrozné a celkově atmosféra není chytlavá natož aby vás donutila k opětovnému shlédnutí… Ale za bojové scénky a hudební podkres u finální akční koláže se vyplatí u filmu vydržet do konce… ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

I když v první části lehce nepřehledný, nakonec se z toho vyklube film z celkem zajímavým dějem. Bohužel akční části filmu jsou slabší a těch pár romantických pasáží filmu také moc nepřidá, takže ve výsledku se jedná o průměrnou podívanou. ()

shifter 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zle, ale osobne som sa v zakutiach toho pribehu tak trochu stracal. A mozno som to cele len uplne nepochopil.. ()

sup 

všechny recenze uživatele

Blade Runner po Korejsku - akčnější, zmatenější a méně atmosféričtější. Bohužel mám trvalý problém v rozpoznávání asijských postav ve filmech, a tak jsem se občas v příběhu trochu ztrácel, což ale asi ani nebylo na škodu. Film totiž není špatný, ale nechytne za srdce, i když se o to urputně snaží - stále se koukáte na příběh nějakých vám lhostejných lidí. Jedinou výjimku pro mě asi představuje scéna, kde jeden z hlavních hrdinů vyřídí asi deset bojových kyborgů. ()

torn666 

všechny recenze uživatele

Moc pekny cyberpunkovy film, oproti roznym inym cyberpunk filmom kde uz je svet natolko zdevastovany ze nieje na co pekne pozrtiet tu mozeme videt i krasne zabery na zapad slnka ci pod. Akcne sceny su takisto velmi kvalitne a vobec celkove hodnotenie tu je prilis nizke. Pre mna takych 71%... ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Nedokoukal jsem. Jako bych se díval na sled scén, který mi jsou ukradený. To se dokážu víc vžít do televizních zpráv. Zjišťuju, že nějak nechápu asijské filmy z tohoto období. ()

Reklama

Reklama