Reklama

Reklama

Šódžo kakumei Utena: Adolescence mokuširoku

  • Japonsko 少女革命ウテナ アドゥレセンス黙示録 (více)

Obsahy(1)

Filmové zpracování mangy od Chiha Sata se od seriálu liší dějem i vztahem mezi postavami. Atmosféra plná symbolismu však přetrvává. Tenjou Utena přichází na Ohtori Academy nedlouho po rozchodu s Tougou a v chlapecké školní uniformě a s krátkými vlasy se vydává za kluka. Zanedlouho obdrží prsten se symbolem růže. A zámek v oblacích, duelistická aréna a Rose Bride na sebe nenechají dlouho čekat. Nicméně pokud bude chtít Utena získat sílu - "revolutionize the world" - bude muset projít transformací. (Kocicka)

(více)

Recenze (9)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem měl to štěstí vidět na plátně a hodně mě dostal. Rozhodně víc než seriál a dokonce i o malinko víc než manga.. ;-) ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Jestli už seriál byl zmatený a plný symbolismů, tak film tím tuplem nedává žádný smysl. Po vizuální stránce je ale dechberoucí a stejně jako na seriálu je na něm něco magického, co mě poutalo k obrazovce, i když se děj zrovna táhl od ničeho nikam. Ono totiž o děj samotný jako takový vlastně vůbec nejde. Právě naopak jde o to všechno okolo. 8/10 ()

skretik odpad!

všechny recenze uživatele

buď som mimo ja, alebo všetci ostatní... takú psychadelickú hovadinu plnú balastu a snahy sa tváriť, že to má myšlienku, som dávno nevidela.... bleebleble ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Tahle filmova predelavka puvodniho serialu na me pusobi podobne jako filmovy Escaflowne (jen to snad neni tak nudne) - tvurci z nepochopitelnych duvodu zprehazeli vztahy (nekdy i sourozenecke) postav, cele je to vic graficky vypulirovane a ultimatne proste zbytecne. Uznavam ze nektere graficke/konceptualni orgie co se tu ukazou sou hodne zdarile, ale v tom pripade je to vlastne jen jakasi umelecka vlozka k serialu. Za podivani to mozna stoji, ale pokud dete po pribehu a postavach, na serial to ani omylem nema. ()

Yaan 

všechny recenze uživatele

Film je možná vážně už šílený trochu moc. Co se mi hodně nelíbí, je úplné předělání povah jednotlivých postav. Na druhou stranu, má rozhodně spád a také skvělou zvukovou stopu. Nevím jak to vyjádřit ... ale film na mne působil tak nějak spíš jako hudební klip - a musím říct, že jako takový je dobrý. Nicméně na seriál prostě nemá. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Psychedelie jiné dimenze. Každé shlédnutí mě přinutí chápat tento film úplně jinak. A jelikož mám Utenu už od r. 2005 jako pozadí na ploše monitoru, tak je jasné, že u mě je to za pět. ()

umisk 

všechny recenze uživatele

V porovnání s mangou i seriálem je tahle verze Uteny nejsurrealističtější, ale bohužel i nejnepodařenější. U seriálu mi náznaky shoujo ai celkem nevadily, v manze po nich naštěstí není ani stopy, ale tady už jsou meze překročeny (asi fanservis pro pánské publikum). Pár symbolů šlo "pochopit" jen na základě předchozího shlédnutí seriálu, ale u "nezasvěcených" se pravděpodobně jen umocní dojem celkové fantasmagorie. Skoro lituji, že jsem si pokazila tu úžasnou stopu, kterou zanechal seriál... ()

pajapal 

všechny recenze uživatele

Jestli je nějaké anime, které mě uvízlo v hlavě tak je to právě Utena.Pro spoustu lidí asi jen další japonský kreslený nesmysl, ale někdy stojí za to odhodit konvence a poddat se podmanivému vesmíru, kde každý má tajemství,kde vášeň a láska vede lidi k podstatě jich samých. O ději se raději moc rozepisovat nebudu, jen věste, že když smícháte, teen midlinkovou operu s lost headway a říznete to filmem o mušketýrech máte zhruba něco jako základ.Všechny ty nesourodé složky jsou navíc zasazeny do prostředí, vysokých věží prosluněných promenád, které se navzájem pohybují.Vůbec vzhledem je film lehce idetifikovatelný mezi většinou anime konkurence a ať se vám bude líbit nebo ne určitě si ho zapamatujete. Film vychází ze seriálu, který jsem, ale bohužel neviděl a tak mi spousta postav příšla, že jsou ve filmu, aby přišly něco řekli a zase zmizely s tím, že se třeba ještě někdy na půl minuty ukážou.Navíc díky použité kresbě jsou si postavy dost podobné a dají se rozpoznat, až na ty hlavní , tak maximálně podle vlásů a oblečení.To ve spojení s dost komplikovaně pojatým dějem znamená ještě větší zmatek, navíc okořeněný o jakési meziscénky, které jen odvádějí pozornost a pro mě byly někdy trochu nevydýchatelné. Utena ukazuje, že nejlepší, když máte tu možnost,je jít stůj co stůj svou cestou.Máte pak možná dobrý film pro omezené publikum, ale aspoň oni na něj nikdy nezapomenou.Prostě osobní záležitost. ()

Althreya 

všechny recenze uživatele

Uprimne film som videla 2x aby som to pochopila cele...pred a po serialy... Povodne som chcela dat 3* ale spracovanie serialu do jedneho filmu ma prekvapilo pozitivne na tolko ze pridavam jednu hviezdu. Poprehadzovane vztahy ma najskor trochu miatli ale ked som si nechala v hlave len zakladnu strukturu serialu slo to velmi pozeratelne :P Ocenujem hudbu pretoze ta je uzasna, pre mna priam nadcasova. Podla mna je film zaujimavym DOPLNENIM serialu pretoze bez neho nie je sance to pochopit a uvedomit si kazdu jeho cast. Co sa tyka vykreslenia postav tie su genialnou pracou po grafickej stranke ... ()

Reklama

Reklama