Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Gracie Thompsonová má stejné sny a přání jako všechny dívky v jejím věku. Ty se ovšem záhy rozplynou, když jí a jejím čtyřem bratrům hrozí, že od sebe budou odděleni a umístěni v ústavech a pěstounských rodinách za nezodpovědné chování jejich drogově závislé matky. Jenže Gracie se rozhodne udělat i nemožné pro udržení všech sourozenců pohromadě. Začne soudní boj o to, aby její matka byla právně zbavena rodičovských práv a ona sama byla ustanovena adoptivní matkou mladších sourozenců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Z kulisy při žehlení, od které jsem nic nečekala, se vyklubalo výborné rodinné drama. Anna Heche jako feťačka okouzlující mrcha a špatná matka kupodivu hrála druhé housle po Kristen Bell (Veronika Mars). Ta podala v roli dívky, která se snaží utáhnout sama péči o čtyři sourozence, úžasný výkon. Gracie se nevzdá se ani ve chvíli, kdy by většina slabších povah volila jednodušší a omluvitelnou cestu, jít za vlastním štěstím a nechat ostatní vyrůst v pěstounské péči. Výjimečný příběh, klasické americké TV zpracování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmařsky to tady ze začátku působí jako takové to levné americké drama z přelomu deseti letí s popiskem Hallmark Industries. Přes klasický dramatický rodinný příběh se ale postupem filmařského příběhu Kristen Bell pěkně ukázala a i díky ní mě film bavilo dokoukat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že poslední dobou jsem viděla víc filmů podle skutečné události, než těch vymyšlených a to možná ovlivnilo i moje hodnocení v tomto případě. Určitě žít v takových nenormálních podmínkách muselo být pro Gracii silně frustrující a prosadit v takové situaci touhu starat se o sourozence sama je pro mě nepředstavitelná věc. Obě děvčata hrály jak o život. Tak proč mě Gracie, kterou hrála Kristen Bell připadala až příliš dokonalá a Anna Heche v roli mamky zase okatě hysterická a na první pohled by jste jí šoupli do nejbližší popelnice na ulici? Tudíž trochu podbízivosti jsem ucítila a to je ta jedna hvězda směrem dolů. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Americká Dívka s mušlí. Jak už to bývá, to podstatné nezanělo. Do popředí je doslova vecpán příběh Gracie, která koná jen dobro, nikdy nezapochybuje, prostě je dokonalá ... Příběh matky se nedovíme. Co jí přivedlo brát drogy? Bigotní matka? O otci a praotci se dovímejen z jedné věty u soudu, že existoval. Velkou neznámou zůstává babička. Je vdova či rozvedená? Vynahrazovala si chybějící partnerský vztah ve vztahu s dcerou, kterou dle svých vlastních slov rozmazlila? Velmi rychle narazíme na achillovu patu všech filmů "podle skutečné události". Diváka totiž až tak moc nezajímá jak to opravdu bylo do posledního písmenka. Taková rekonstrukce by byla suchá a nezáživná. K oživení příběhu je nutný zásah scénáristy, což ne vždy dovolí autor předlohy. Vznikají tak béčkové příběhy jako na běžícím pásu, nad kterými diváci (především divačky) zamáčknou slzu v oku a zapomenou, že něco podobného viděli/y. To podstatné, co by mělo zaznít a nezanělo je z mého pohledu kritika sociálního systému, který se podobá síti s příliž velkými oky - něco pobere, ale hodně toho propadne bez pomoci, lecky nadělá větší škody než je leckdy pochybný prospěch postiženého. Další aspekt jsou křehké až povrchní rodinné a partnerské vztahy, které podobné situace zapříčiňují. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Silný příběh se silnými hereckými výkony Anne Heche a Kristen Bell, které filmu pomáhají ustát nevýrazné televizní zpracování i slabiny scénáře. Velmi emotivní i bez okázalých filmařských triků, tíživá atmosféra je příjemně odlehčena odhodláním Gracie a její láskou k bratrům. Amy, jak se jmenuje dívka jejíž skutečný příběh film zachycuje, má můj obdiv a úctu, stejně jako všichni podobní hrdinové všedních dnů. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nejsem znalec ani fanda dramatu. Nicméně mě tento snímek opravdu okouzlil. Životní drama podle skutečné události, které by málokdo věřil. Ve snímku exceluje především Gracie ( Kristen Bell ), které fandíte až do konce závěrečných titulků. Příběh je velmi dobře zpracován a nemůže se stát, že byste se u něj nudili. Kristen tuto roli zahrála s takovým citem a přesvědčivostí, že vás dojme až k slzám. ( 75 procent ) ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi. Z té matky se mi zatínala občas pěst, takže emoce jsem z toho cítila. Kristen se mi líbila. Jen špetka jakéhosi "artu" mi chyběla. Ale do průměru to řadit nechci :) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Snímek samotný není žádné filmařské veledílo, spíš jen takové to dojemnější rodinné drama, ale já jsem cítila skutečně velké sympatie ke Grace, protože ve svých sedmnácti letech na sebe vzít tak velkou zodpovědnost, to klobouk dolů, zvláště když vezmu v potaz, že se o ty svoje děti (jak jim sama říkala), starala prakticky od jejich narození. Je až skoro k neuvěření, že tentokrát nezapracovala fantazie scénáristů, ale že se tento příběh skutečně stal a Grace vytvořila svým případem soudní precedens. Kristen Bell mám ráda a své si tu odehraje i Anne Heche, v pro ni trochu netypické roli nezodpovědné matky...když to vezmu kolem a kolem, pro mě rozhodně žádné zklamání. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Typická americká televizní dojárna pro celou famílii. Nutno dodat, že Anne Hechce tady snad poprvý vypadá jako ženská, a ne jako mužatka-lesba. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Sice banální zápletka s předvídatelným dějem i koncem, ale herecké výkony jsou velmi dobré a film vás drží v neustálém napětí. Opravdu výborné drama na to, že je natočené pro televizi. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Přílišná snaha zapůsobit na city diváka a jednostranný pohled na celou záležitost dělají tomuto filmu medvědí službu. Přitom námět i herecká sestava vypadají slibně, o to víc tohle mrhání potenciálem bolí. (60%) ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, viděl jsem zatím 2x a opravdu se na něj podívám znovu. Skvělý výkon Kristen Bell i Anne Heche, drama tak, jak si ho představuju. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry velmi slušné sociální drama, které pohání výkony Kristen Bell a Anne Heche. Kristen Bell role sednula na tělo, jednak protože je starší jak postava, kterou představuje a tedy není problém jí velmi zodpovědné dítě pečující o své sourozence uvěřit. A je nutno zmínit Anne Heche, jež tady má asi jednu z nejlepších rolí co jsem takhle viděl. Chtěl jsem filmu ubrat hvězdičku až za lehce pohádkový konec, který v podstatě byl podán až v příliš pozitivním světle, ale protože film na mne zafungoval po větší část doby dobře tak hodnotím o něco lépe. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pekný a silný príbeh. Polovicu filmu sa mi otváral nožík vo vrecku, ako môže takáto matka existovať, ako jej mohlo všetko prechádzať a ako sa vôbec dopracovala k piatim veľkým zdravým deťom. Paradoxne bola druhá, pokojnejšia časť filmu trochu nudnejšia, v podstate len čakanie na to, že sa niečo predsa len poserie. –––– Budeš si muset vybrat. Je mi líto, Gracie. ... Tvoje rodina ti ničí život. Ty to nevidíš! ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Na první pohled povedené drama s přesvědčivými výkony Kristen Bell a Anne Heche, nicméně pro mě zůstává v rovinách průměru díky předvídatelnému ději, takřka bez jediného zvratu a až nechutně přeslazenému konci. Celé je to vlastně tak nějak ,,mírně" natočené, Gracie, která má nejprve problémy s prospěchem se najednou stane vynikající studentkou, matka feťačka nemá kromě napadení dcery jedinou ,,šokující" scénu. Vesměs pozitivní film, který neurazí, povzbudí, ale nic hlubšího (alespoň u mě) nezanechá... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Že sa jedná o televízny film vidieť na spracovaní a hereckých kreáciách vedľajších postav na sto honov, no celé to zachraňuje dvojica Kristen Bell a Anne Heche. Len vďaka nim dvom sa jedná nakoniec o celkom vydarenú rodinnú drámu. Téma silná a herecky zvládnutá, ale prevedenie je tak skratkovité, že vyššie s hodnotením ísť nemôžem. 6/10 ()

Reklama

Reklama