Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Fanaticky se snaží přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné MARIHUANY! Jeden šluk trávy přece vyvolává v člověku manickou energii, sexuální nespoutanost a šílenství!

Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství. Ve filmu se střídají černobílé záběry, ve kterých je použito odlišné světlo, se zářivými a sytými barvami. Záměrem bylo přiblížit se tak muzikálům ze 40. a 50. let. Film měl světovou premiéru loni na festivalu nezávislých filmů Sundance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně vtipné by mi přišlo podívat se na tu původní verzi z roku 1936 (možná dokonce o něco vtipnější). V dnešní době nijak zvlášť účelné, velmi televizní (podle toho, že to produkovala tel. stanice Showtime předpokládám, že je to televizní film), velmi nudné. Pár hudebních čísel je vyvedených (Ježíš, ano), splatter ke konci pobavil, ale zbytek běs. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

"Creeping like a communist, it's knocking at our doors. Turning all our children into hooligans and whores It's Reefer Madness, Reefer Madness, Reefer Madness, Reefer Madness !" Už dávno som sa takto dobre nepobavil ! Hovadina jak sa patrí okorenená skvelým humorom, v celku vydarenými hudobnými číslami a zaujímavým hereckým obsadením. Kristen Bell sa tu zablysla. Nevhodné pre všetkých puritánov a tých čo nemajú radi muzikály. Ak sa však naladíte na tú správnu nôtu, bude vás toto skromné nenápadné dielo istotne baviť. Miestami je to hotová genialita, ale občas sa zas nájde aj slabšie miesto. Do päť hviezdičiek chýbalo iba málo. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem ulítlá zábava. Parodie na osvětový film s výbornými muzikálovými čísly a skvělým Alanem Cummingem v mnoha vedlejších rolích. Neve Campbell tu má jen jedno (ale vynikající) taneční číslo a zbytek obsazení (v čele se starším bratrem uvedené herečky Christianem) je stylizován do naivní podoby z roku 1936, což naštěstí neplatí o řadě odvázaných muzikálových čísel. V nich byl nejzajímavější Ježíš v podání Roberta Tortiho a můžete mi věřit, že nemá nic společného s tím chlápkem z Gibsonova filmu. Bacha, stačí dát si jednoho šluka a zanedlouho z vás může být zpívající zombie. :) ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se ptala sama sebe - "co to sakra je! Kam jsem se to dostala!?" Ale hned, jak začala vyvíjet "situace", všichni se tak nějak pozabíjeli a já se nemohla rozhodnout, jestli je to vrchol nevkusu nebo umění, jsem se neuvěřitelně bavila (tém spíš, že jsem na filmu byla v maličkém mimopražském kině, kde se mnou seděla už jen hrstka pochybných lidí). A písně, jež znějí jako sladké lovesongy, jenž ale nejsou věnované nikomu jinému, než trávě!! mi uvízly v paměti ještě na dlouho. Nakonec jsem tedy shledala, že je to umění. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místo těch čtyř hvězdiček by tam klidně nemusela být žádná, přiznávám, že jsem hodnocení trochu přestřelil, abych na tento jedinečný muzikál pomohl trochu upozornit ... Není to film, který bych doporučil všem mým známým a jehož plakát bych si věšel v pokojíčku - jde ale o natolik nevšední zážitek, že byste se s tímto dílkem měli seznámit i za cenu, že odejdete z kina (nebo obýváku) znechuceni. Humor je někdy na hraně, ovšem zcela spolehlivě mě dostávala muzikálová čísla - barvy, choreografie, texty, všechno vyplněno totálně cáklým humorem, který mi skvěle spravil náladu. Je to sice spíš televizní film než plnohodnotný, profi muzikál, ale co ... Jednoznačným vrcholem je vystoupení Ježíše - tohle prostě musíte vidět. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Andy Fickmen je podepsán i pod divadelní verzí tohoto muzikálu. (Mahalik)
  • Pro film bylo ušito celkem 800 kostýmů, na nichž pracovalo 12 švadlen a také několik litevských šiček. (Mahalik)

Reklama

Reklama