Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reefer Madness - slavný muzikál, který byl uváděn v Los Angeles historicky nejdelší dobu. Film se odehrává v malém americkém městě roku 1936, v době, kdy se mládež začala pohupovat na vlnách marihuanového opojení. Rodiče středoškoláků jsou pozváni do posluchárny místní školy, aby vyslechli přednášku Lektora (Alan Cumming) o šokující drogové zkáze, která se šíří mezi studenty. Fanaticky se snaží přesvědčit rodiče o restriktivních opatřeních, která se musí podniknout dříve, než staré dobré Spojené státy podlehnou hrozbě odporné MARIHUANY! Jeden šluk trávy přece vyvolává v člověku manickou energii, sexuální nespoutanost a šílenství!

Tráva je drsná komedie o hodných dětech, které sejdou na špatnou cestu do pekelných hlubin marihuanového a sexuálního šílenství. Ve filmu se střídají černobílé záběry, ve kterých je použito odlišné světlo, se zářivými a sytými barvami. Záměrem bylo přiblížit se tak muzikálům ze 40. a 50. let. Film měl světovou premiéru loni na festivalu nezávislých filmů Sundance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Od tohoto trestuhodně opomíjeného snímku jsem si sliboval leccos, ale ani v nejmenším jsem nebyl připraven na takovou šílenou smršť, která mi byla naservírována s takovou grácií, že to vyráží dech. Tento film má naprosto všechno - od chytlavých písní, přes krvavé orgie až po společenskou satiru. Obsazení vévodí vpravdě ďábelský Alan Cumming, ale v pozadí nezůstávají ani další herci z nichž svým roztomilým pozlátkem vykukuje například kouzelná Kristen Bell. Byl jsem tímto snímkem, i přes jeho přestřelenou stopáž naprosto smeten a to i přesto, že mi hulení nic neříká... Prohulených pět hvězd... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelné, nepopsatelné a po většinu času balancující na hranici absurdní geniality a totálního šílenství. Prostě must see. I když pro většinu populace to bude stravitelné asi jako jitrnice se šlehačkou zapitá rybízovým mlékem. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ujetý filmy prostě zbožňuju a Tráva je svým způsobem tak zvláštní, že si ji už od úvodního záběru zamilujete. Alan Cumming v roli děsivýho lektora vás provede celým filmem a popisuje dění na plátně (a fakt vtipně) takže nemusíte mít strach, že se budete nudit. Písničky jsou skvělé, rytmické a song Reefer Madness (který zazní hned v úvodu) si budete pobrukovat celý den. Co mě ovšem nejvíc dorazilo jsou ty ochotnické výrazy herců (zvlášť u Kristen Bell). Ó ano právě kvůli tomuhle človíčkovi jsem chtěl Trávu vidět a jsem rád, že jsem tak udělal, poněvadž tenhle snímek určitě stojí za to. Btw nezalekněte se, že je to Tv film, protože ve výsledku to ani nepoznáte. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně vtipné by mi přišlo podívat se na tu původní verzi z roku 1936 (možná dokonce o něco vtipnější). V dnešní době nijak zvlášť účelné, velmi televizní (podle toho, že to produkovala tel. stanice Showtime předpokládám, že je to televizní film), velmi nudné. Pár hudebních čísel je vyvedených (Ježíš, ano), splatter ke konci pobavil, ale zbytek běs. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Genialni narazky, vtipny vyrazy vsech hercu a predevsim kralujici Alan "Nightcrawler" Cumming. Jeho grimasy vytvari z celkem sympatickyho obliceje smesici mladeho Al Pacina a Roberta Downeyho Jr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem ulítlá zábava. Parodie na osvětový film s výbornými muzikálovými čísly a skvělým Alanem Cummingem v mnoha vedlejších rolích. Neve Campbell tu má jen jedno (ale vynikající) taneční číslo a zbytek obsazení (v čele se starším bratrem uvedené herečky Christianem) je stylizován do naivní podoby z roku 1936, což naštěstí neplatí o řadě odvázaných muzikálových čísel. V nich byl nejzajímavější Ježíš v podání Roberta Tortiho a můžete mi věřit, že nemá nic společného s tím chlápkem z Gibsonova filmu. Bacha, stačí dát si jednoho šluka a zanedlouho z vás může být zpívající zombie. :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Ať to, co nás děsí, můžem zakázat. Nebo spálit na popel! A až se marihuany zbavíme, tak si Darwina a Freuda pěkně podáme. A sex ve filmu, který rádi nemáme, a taky buzeranty a pak komouše. Když hrozba je v tmách využij jejich strach. Cíl posvětí všechny prostředky.“ Řekl bych, že je to až zbytečně kontraproduktivní nuda. Zpravidla mě na muzikálech nebaví to zpívání, ale tady jsou některá pěvecká a taneční čísla to jediné, co si zaslouží pozornost a nějak zaujme (skvělé číslo v mléčném baru v čele s výbornou Neve Campbell, nebo horrorová zombie gore část). Zbytek je nemastná neslaná kaše bez chuti. Asi u toho tvůrci moc hulili a mysleli si, jak velkou švandu to nenatočili. Jenže nenatočili. Zasmál jsem se pouze u vystoupení Ježíše Krista. Ale možná jsem jen pouhý nadutec, který nehulí a tak to nikdy nedokáže procítit a hlavně pochopit. V tom případě se omlouvám za své nedostatky. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Absulutně mimo všechny kategorie a nade všechny meze. Pocta několika žánrů, porodie několika žánrů, nikdy by mě nenapadlo, že se v muzikálu dočkám proměny z Pomády ve Sweeney Todda, svým anarchistickým pojetím a množstvím narážek ve mě Tráva vyvolala vzpomínky na mnoho filmů a taky na ty vtipné hodiny ve škole, kde nám kázali o drogách, kdepak, kdybych já byl učitel, vzal bych děti do kina na Rekviem za sen a dále by nebylo třeba nic říkat. K filmu - songy jsou chytlavé a některé scény jsou kouzelné (Ježíš) a vtipné, od úvodních záběrů je jasné, že se nedíváme na běžný snímek, Allan Cumming je fantastický v roli děsivého lektora a je úžasné sledovat jak se herci úmyslně pitvoří a předvádí groteskní výrazy, ovšem stopáž je možná zbytečně natažená, těžko se mi hodnotí snímek, který se pohybuje na hranici geniality a šílenství, ovšem ujeté snímky já rád a musím říct, že jsem se bavil i když některé myšlenky režiséra se dají ve střízlivém stavu těžko pochopit. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místo těch čtyř hvězdiček by tam klidně nemusela být žádná, přiznávám, že jsem hodnocení trochu přestřelil, abych na tento jedinečný muzikál pomohl trochu upozornit ... Není to film, který bych doporučil všem mým známým a jehož plakát bych si věšel v pokojíčku - jde ale o natolik nevšední zážitek, že byste se s tímto dílkem měli seznámit i za cenu, že odejdete z kina (nebo obýváku) znechuceni. Humor je někdy na hraně, ovšem zcela spolehlivě mě dostávala muzikálová čísla - barvy, choreografie, texty, všechno vyplněno totálně cáklým humorem, který mi skvěle spravil náladu. Je to sice spíš televizní film než plnohodnotný, profi muzikál, ale co ... Jednoznačným vrcholem je vystoupení Ježíše - tohle prostě musíte vidět. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi duchaplné a bláznivě vtipné. Parádní začátek, skvělá taneční čísla. Bohužel však po první půlhodině dosti nudné. Chtělo by to vyškrtat minimálně dvacet minut. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

2* za hudbu. Zacina to jako slusna parodie na vladni vychovne programy, obcas si film utahne z zidu nebo komunistu... a pak prijde hrob v podobe zombiku, kanibalismu a krve. no pro me tohle dilo zustane asi nepochopeno, jdu si radsi pustit rocky horror picture show ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Skvělý muzikál, několikrát jsem se i zasmál a hudební čísla byla skvělá. Herecké výkony byly na špičkové úrovni. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Tak... jak to popsat? Jsem docela v šoku! Na tento film jsem šla naprosto náhodou a byla jsem v kině úplně sama... Některé části byli naprosto geniální, vtipné, podivné... a některé nudné, nechutné a opět podivné... Prostě jsem z toho stále v šoku, nevím moc jak hodnotit, ale vzhledem k tomu, že jsem se občas dost nudila, tak dávám tři hvězdičky. Některé písničky byly dobré, i některé herecké výkony... ale celý to bylo takový šílený a podivný ... :o) Skvělá byla pasáž s Ježíšem, taky konečná pasáž se střílečkou, jezením těla adod. :-) ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Pro me v kazdem pripade plna palba. Hulba. No jeste, ze jsem tento film nevidel zhuleny, jinac bych to fakt nepobral. No a to ze jsem ho poradne ani tak nepobral. No jak to bylo silene, tak se mne to libilo a cim vicekrate jsem se na to dival, tim vice jsem mohl obdivovat krasu tohoto majstrstichu a ironii celeho projektu. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Lektor Alan Cumming přichází do města aby v barvách vylíčil tehdejší černobýlé společnosti škodlivié účinky marihuany. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se ptala sama sebe - "co to sakra je! Kam jsem se to dostala!?" Ale hned, jak začala vyvíjet "situace", všichni se tak nějak pozabíjeli a já se nemohla rozhodnout, jestli je to vrchol nevkusu nebo umění, jsem se neuvěřitelně bavila (tém spíš, že jsem na filmu byla v maličkém mimopražském kině, kde se mnou seděla už jen hrstka pochybných lidí). A písně, jež znějí jako sladké lovesongy, jenž ale nejsou věnované nikomu jinému, než trávě!! mi uvízly v paměti ještě na dlouho. Nakonec jsem tedy shledala, že je to umění. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Marihuana jako návyková rozvratná milenka. Jde o to /ne/odolat pokušení tempa zběsilého. Jukebox jednoho velkého marjánkového "boogie - woogie" mejdanu. Šluknete si jednou a už se vezete v expresu mimosmyslového transu, který si bere na mušku dokonce i samotného Ježíše. Ten ve své jedinečné choreografické show, jež pomrkává hbitou nadsázkou, krotí obsedantní choutky a snaží se vrátit zbloudilce hříchu do zajetých kolejí. Dlouhý kouř pomádovsky hodných dětiček svedených na scestí zakuklenými dealery, nymfami a vampy ničemnými. Rozvíjej se poupátko nevinné, v plédu drogového rauše potopené, smyslů a zábran zbavené. Naladit se nebo vzepřít světským opiátům - to je, oč tu běží. ()

Reklama

Reklama