Reklama

Reklama

Iluze - film o vlaku

(festivalový název)
  • Švédsko Skenbart - en film om tåg (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je 23. prosince roku 1945. Ze Stockholmu vyjíždí rychlík, který staví až v Berlíně. V něm se sejdou různí lidé: uprchlíci z Pobaltí, které deportují ze Švédska, řádové sestry, které o ně pečují, dva postarší homosexuálové, manželka, její muž, který ji chce zavraždit, jeho milenka, repatriovaný voják, Santa Klaus, komisní průvodčí, a neúspěšný spisovatel, který odjíždí do Berlína, aby zde pomohl v budování nové Evropy. Nechce nic jiného než pomáhat, ale.... (lenuse)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Scény zobrazující Stockholmské hlavní nádraží byly natáčeny ve stanici Krylbo kvůli její podobě se Stockholmem 40. let. (Marek#33)
  • Ačkoliv se snímek odehrává v zimě 1945, exteriéry byly natáčeny v létě ve Švédsku. (Marek#33)

Související novinky

Severská filmová zima

Severská filmová zima

29.01.2011

Na měsíc únor připravil Severský filmový klub další festivalovou přehlídku zaměřenou na filmy skandinávských tvůrců: SEVERSKOU FILMOVOU ZIMU. Cílem akce je nabídnout českým divákům filmy z produkce… (více)

Oko na severskou kinematografii...

Oko na severskou kinematografii...

21.04.2008

...má Skandinávský dům v Praze, který vám představuje tvorbu z krajů fjordů a dlouhých zim v... no ano, v kině Oko (Františka Křížka 15, Praha 7). Program na nejbližší tři měsíce je pestrý od… (více)

Reklama

Reklama