Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinář Irvin Fletcher připravuje v převleku za dealera reportáž o distribuci drog. Jednoho dne ho na pláži osloví neznámý dobře vyhlížející mladý muž Alan Stanwyk, zaveze ho do své luxusní rezidence a nabídne mu neobvyklý obchod. Chce, aby ho Fletch zastřelil, a nabízí mu za to 50 tisíc dolarů. Důvodem je, že Stanwyk má nevyléčitelnou rakovinu, a kdyby se zastřelil sám, přišla by jeho žena o vysokou životní pojistku. Fletch souhlasí, ne snad proto, že by měl v úmyslu muže opravdu zabít, ale zajímá ho, co je za tím vším skryto. Nedá mu příliš práce zjistit, že Stanwyk je absolutně zdravý, že je zapleten do obchodu s drogami a je bigamista. Zbývá odhalit, jakou roli v tom všem hraje drahý pozemek v Utahu, kdo je Stanwykovým komplicem v obchodu s drogami a co se vlastně ve skutečnosti skrývá za jeho nabídkou. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat, takže nebudu usedavě oplakávat talent Chevyho Chase, zmarněný ve více či méně slabých filmech. Spíš se podivím, proč právě Fletch mu přinesl takový úspěch. Ano, povedená místa se najdou (v situacích, kdy Fletcher použije nějaký převlek a bizarní pseudonym), pár replik nadějně zadoutná... Ale vzato kolem dokola je to jen typický produkt osmdesátých let: bohorovný novinář-detektiv v džínách a teniskách nedbale spolupracuje s podsvětím, frajírkovsky balí Geenu Davisovou a nám je to vlastně stejně jedno jako jemu. 40 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriózní klasicky vystavěná solidní žánrová zápletka versus Chase dělající v každé jedné scéně pitvořivé eskapády a nablblé humory. K tomu debilní voiceover a guilty pleasure echt osmdesátkový soundtrack. V předloze je, předpokládám, novinář/detektiv Fletch pojat jako šarmantní cynik, co bez suché hlášky neudělá krok. Zde je pojat jako kretén. Ne, že by kontrast seriózní žánrovky a groteskového humoru nemohl fungovat, mohl a speciálně pak s Chasem, ovšem tady to po celou dobu dře, nikdy si to nesedne a vůbec to celé působí jako pilot druhořadého osmdesátkového seriálu více než co jiného. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môžem len odporučiť túto detektívnu komédiu s Chavy Chaseom v hlavnej úlohe. Keď sa povie komik 80tych rokov, tak nech rozmýšľam akokoľvek dlho, nevybaví sa mi iné meno než práve Chavy Chase. A ak sa vám nepáči séria bláznivých komédií o prázdninách Grizzwoldových, tak vás poteším, že tu sa nejedná až o tak sprostú (neslušnú) komédiu. Tento film sa hrá na seriózny a to vôbec nieje na škodu. Navyše Chavy vie zahrať aj serióznu postavu a v sekunde sa vie zmeniť v blázna, ktorý sa dostáva do komických situácií. Táto snímka sa vám skrátka zapíše do pamäti a to nie len vďaka hlavnému hrdinovi, ale aj prepracovanému príbehu a taký Policajt v Beverly Hills (1984) sa môže ísť kľudne spláchnuť. A je škoda že táto snímka nieje tak ľudom známa. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase byl proslaven především sérií Bláznivá dovolená, kde ztvárnil hlavu rodiny Clarka Griswolda. Právě po této roli je ovšem jeho nejznámější rolí právě Irvin ´´ Fletch ´´ Fletcher. Kriminální komedie z roku 1985, která si od dob své premiéry vysloužila slušný kultovní status, dočkala se o 4 roky později pokračování a nyní se připravuje remake s Jonem Hammem v hlavní roli. Je ovšem Fletch skutečně tak významný film?   Fletch rozhodně není ztřeštěná komedie ve stylu takového Ace Ventury. Jde v základu překvapivě o seriózní detektivní zápletku, kterou nabourává právě až Chevy Chase se svým komediálním výkonem. Seriózní detektivní zápletka tak spoléhá na tak trochu groteskního hlavního hrdinu. Fletch je kromě hlášek a různého pitvoření Chaseho postaven také na tom, že je mistrem převleků. Jenomže je to ve finále celé málo. A nefunguje to ani jako kdovíjak zajímavá detektivka, ani jako kdovíjak zábavná komedie.   Je to rozhodně slušná zábava. Trvá to hodinu a půl, je to osmdesátkové až na půdu, Chase je po celou dobu velmi fajn a pak to skončí. Scénář Andrewa Bergmana je ve finále těžce nezajímavým, ono tajemná detektivní zápletka je od začátku tak trochu průhledná a vlastně by to nejspíš nefungovalo o poznání líp ani v případě, že by se tvůrci vydali směrem buďto čisté vážné detektivky nebo čistě odvázané komedie. Od samotného počátku jsou karty pevně rozdané.   Fletch není dvakrát napínavý a vlastně ani dvakrát vtipný. Chase se sice snažil sebevíc, vstříc scénáři ovšem vlastně moc nezmohl. Hudba Harolda Faltermeyera sice napomáhá atmosféře, některé scény jako nahánění v autě jsou velmi povedené, jinak tam ovšem moc památných momentů vlastně není. A ani z talentu Fletche, který spočívá v mistrovství v převlecích není vlastně vytěženo kdovíjak mnoho.   Navzdory charismatu a komediálnímu talentu Chevyho Chase je Fletch jen slušná podívaná, která rozhodně neurazí, má pár svých momentů a pak skončí. Dalo se z toho určitě vytřískat o poznání více a dle všeho se scénář vydal velmi razantně jiným směrem než předloha Gregory McDonalda, která i samotného hrdinu vystihla tak trochu jinak. Jde tak dost možná o neštěstí v uchopení, za pár let budeme moci posoudit Fletche v podání Jona Hamma...... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia, ktorá zaujme len skvelou 80s atmosférou, sympatickým Chevym Chaseom, synťákmi Harolda Faltermeyera a solídnou naháňačkou na autách. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na Chevy Chase překvapivě dospělé. Dobrý film, kterému k vyššímu zážitku pomohl i skvělý dabing brněnského studia. Mix žánrů od krimi po komedii funguje, má to pohodovou osmdesátkovou atmosféru, hodně se tam lítá letadlem a v bungalovu na tenise bylo taky pěkně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase sem měl vždycky rád i když byla kvalita některých jeho snímků, na hranici únosnosti. "Fletch" je typická "osmdesátka" kombinující komedii a krimi zápletku s přidrzlým hlavním hrdinou v hlavní roli. Žádný zázrak, ale příjemná žánrovka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase tentokrát nehrá svojho klasického namachrovaného idiota, ale novinára, ktorý sa v prestrojení snaží odhaliť hneď niekoľko prípadov u ktorých sa nakoniec ukáže, že spolu súvisia. Páčilo sa mi vidieť Chevyho v serióznejšej polohe chlapíka, ktorý je inteligentný a toho svojho klasického idiota miestami v rôznych prevlekoch len predstiera. Príliš ma ale nezaujal ústredný prípad boháča, ktorý si Fletcha v jednej z jeho identít najme na svoju vraždu. Aspoňže to pošťuchovanie Fletcha s nie dvakrát bystrými policajtmi je zábavné. Ústredný nápad je celkom zaujímavý a asi by to lepšie fungovalo na ploche 40minútových epizód seriálu, pretože vo filme je veľa línií, ale všetko je podané len na pol plynu. Nie je to ani dostatočne napínavé a ani zábavné. 6/10. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

80.léta a Chevy Chase k sobě patřily jako horčice k klobáse. Zde celý film táhne on a nebýt krapet tenkého scénaře, tak by to byla opět jedna z jeho majstrkomedií. Takhle je to průměrná chaseovka. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Typický Chevy Chase, u kterého si odpočinete, i když to zase není taková za břicho se popadající komedie. Na komedii to má lepší zápletku, ale zároveň spoustu dobrých dialogů. Soundtrack jsou osmdesátky v plný síle. Slabší čtyři, protože tenhle styl mám rád. -"Why are you doing this, Mr. Fletch?" -"I like men. I like to be manhandled. I like you." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase je komik z USA, ktory najvacsiu slavu zazil v 80. rokoch, a v podstate sa rozlucil filmom Vanocni Prazdniny 1989. Nikdy som ho nemusel /a to je velmi diplomaticky napisane, v skutocnosti ho neznasam/, ale tuna s odstupom 30 rokov ide o slusnu komediu. Asi aj preto, ze nestala cela na Chase-ovi, ale hral tu aj Joe Don baker /Walking Tall 1973/. Pre mna tak na urovni Blaznive Dovolene : 57 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková Chaseovina, která mnohdy připomíná spíš sled náhodných scén a skečů než regulérní krimi komedii, ale Chase jí dokáže bez problémů udržet v koukatelné rovině. Není to ani zdaleka jeho nejlepší film a na rozdíl od jiných už ho znova neuvidím, ale nenudil sem se…60% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

investigativni novinar irwin m. fletcher sleduje obchod s drogami. mezitim ho bohaty manazer pozada o to, aby ho zabil. ma totiz nador na mozku a nechce zemrit bez toho, aniz by jeho manzelka dostala pojistku. fletchovi, jak si necha irwin rikat, se nabidka nepozdava a zacne sledovat a “vysetrovat” i manazera. nakonec se ukaze, ze nic neni takove, jak se zda… — chevy chase je genius. on se ani nemusi snazit byt vtipny. miluju jeho charisma (a celkem tady vypada i sexy)! — uzasne hlasky, postavy (uf, nekolikrat jsem se bala o fletchuv zivot) a akcni pribeh. nevedela jsem do ceho jdu, ale prijemne me to prekvapilo. || - “𝚈𝚘𝚞'𝚛𝚎 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚛𝚎𝚌𝚘𝚛𝚍𝚜 𝚛𝚘𝚘𝚖.” - “𝚃𝚑𝚎 𝚛𝚎𝚌𝚘𝚛𝚍𝚜 𝚛𝚘𝚘𝚖? 𝙾𝚑, 𝚝𝚑𝚎𝚗 𝙸'𝚖 𝚏𝚒𝚗𝚎.” - “𝙲𝚊𝚗 𝙸 𝚐𝚎𝚝 𝚢𝚘𝚞 𝚜𝚘𝚖𝚎𝚝𝚑𝚒𝚗𝚐?” - “𝚈𝚎𝚊𝚑, 𝚍𝚘 𝚢𝚘𝚞 𝚑𝚊𝚟𝚎 𝚝𝚑𝚎 𝙱𝚎𝚊𝚝𝚕𝚎𝚜' 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝙰𝚕𝚋𝚞𝚖?” 🎭✍🏻 ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

I přes angažování Chevyho Chase je Fletch překvapivě nenápadnou komedií, která příliš nezaujme detektivním příběhem ani humorem a je filmem, který absolvujete bez újmy a po jeho skončení si budete jen těžko vybavovat, co se v něm vlastně stalo. Jako podkres pří žehlení je to vhodné, ale jako plnohodnotný zážitek hodný vaší plné pozornosti už snímek tolik nefunguje. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se skvěle - Chevy Chase jako novinář Fletch vyšetřuje proč si ho najal bohatý muž, aby ho zabil. Nespoléhá se na logiku nebo na pěsti, ale na svoji neuvěřitelnou drzost a ukecanost se kterou předstírá různé lidi, aby získal informace. Převleky a jeho schopnost vylhat se ze všeho jsou geniální a Chevy Chase se svým ironickým humorem s vážnou tváří se do této role přesně hodí. Navíc samotný případ není na komedii vůbec špatný. ()

Související novinky

Jason Sudeikis novinářem v převleku

Jason Sudeikis novinářem v převleku

12.03.2014

Mezi nejznámější role Chevyho Chase bezesporu patří losangeleský novinář Fletch, jehož proslavila především láska k bizarním převlekům. Komediální legenda si románového hrdinu z pera Gregoryho… (více)

Reklama

Reklama