Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hvězda, kterou známe z filmů Caddyshack, Stripes, a Ghostbusters, pokračuje v sérii žoviálních komedií. V této hlučné, hravé honičce hraje Murray Grimma, znuděného elegána, který se převleče za klauna a vydá se vyloupit metropolitní banku. Má sice skvělý plán a pomocníky, ale ztopení miliónu dolarů se ukáže být hračkou proti úniku z města. Grimmovi vstupuje do jeho “klaunova pozdního odpoledne“ chvástavý policejní šéf. Lupiči rekvírují auto, taxík, autobus, zavazadlový vozík i letadlo, aby nakonec poněkud nešťastně vyvázli. Milovníci komedií, Rychlá změna stojí za to! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (49)

sud 

všechny recenze uživatele

I když to Francouzskému originálu nesahá ani po paty, je to docela dobře koukatelné. První půlhodina je výtečná stejně jako v originále, avšak ke konci to značně slábne. Tam kde originál zesiluje, tam remake vyznívá do prázdna. Billa Murraye mám docela jako komika rád, ale na Jean Paul Belmonda nemá ani omylem. Geena Davisová co se týče půvabu se může rovnat Kim Catrallové, nemá však její charisma. Nenáročná podávaná, pobavíte se, ale jednou vidět stačí. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::: Je to docaela vtipné, ale nějak mne to nevzalo. Už jsem to myslím před několika lety viděl a pamutuji se, že jsem se ani nedodíval. Je to takové nezáživné. Bill Murray je jako vždy vynikající, ale není nad jeho novější filmy, tím mám samozřejmě namysli Ztaceno v překladu a Zlomené květiny, které mám ve své filmotéce a jsem na to hrdý !! ,-) Takže pokud máte po boku některý z těchle dvou filmů, tak se dejte radši do něho. :::::::::::::: ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl jen prvních třicet minut a pak by vypnuli proud, všude bych rozhlašoval, že jde o jediný americký remake, který předčí francouzský originál (Bezva fintu). Rychlá změna má větší tempo, vtipnější dialogy a Billa Murrayho. Tam, kde se původní autor Francis Veber zdržoval se zbytečně dlouhou expozicí, nás tvůrci R. Z. rychle a vtipně vtáhnou do děje a okouzlí několika zlepšováky. Jenže po půl hodině následuje další děj - zcela původní - a ten je nezajímavý, nudný a plný zmateného pobíhání. Nechápu proč. Takže bohužel... 50 % ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle slátanina je fakt až ubohá, nevim proč se museli opičit po skvelým a salvným filmu bezva finta a dělat stupidní americkej remake, kterej bohužel má s Beza Fintou společný jen příběh a všechno ostaní včetně herců jsou absolutně odfláknutý, Geena Davis je hodně průměrná a vůbec nevyniká a Bill Murray to rozhodně nezachrání a ještě k tomu se nevyhne srovnáním s Belmondem a tomu nesahal ani po kotníky.a to i když se snažil asi nejvíc ze všech herců. Podle mě se tohle ani nemuselo točit, natož vysílat v televizi ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem tušení, že Bezva finta stála Američanům za tu námahu, aby se rozhodli ji předělat. Bill Murray je zcela jiný typ komika než rozjařený Belmondo, kterého skvěle daboval Krampol. Geena Davis nesahá původní představitelce ani po kotníky a Randy Quaid byl protivný snad vždy a všude. Co tedy chválit? Jednoznačně hlavního detektiva Jasona Robardse a příběh, který se po vyloupení banky ubírá malinko jinudy, takže to není taková doslovná záležitost jako v případě předělávky Kopyta. 50% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pokus o americký remake Belmondovy Bezva Finty se příliš nepodařil, ale neřekl bych, že je to přímo propadák. Film měl i světlé chvilky a Bill Murray je skvělý herec, který dokáže i podprůměrný lívanec kravského lejna povznést alespoň na borůvkový koláč z Tesca. Sice je poněkud vysušený a všichni víme, jak uměle chutná, nicméně je to pořád lepší, než se ládovat trusem z tura. Poněkud novým prvkem je pak celkem zdlouhavý útěk všech zúčastněných. Komediálních prvků zde naservírováno poskrovnu, ale to už je Murrayeho styl. Nedělat před kamerou skoro nic a přesto být docela vtipný. Zde to příliš nepůsobí, ale i tak je to solidní průměr. Odpočinková komedie, ale pokud se chcete zasmát u skoro totožného filmu s lepším provedením, rozhodně zvolte Belmonda. 50% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Začína to sľubne (mad Joker vibes, "Up your butt with a coconut!"), ale po úteku z banky Billovi a jeho partičke (featuring neznesiteľný Randy Quaid) veľmi rýchlo dojde dych. Ku koncu je to už vyslovene trápny štúdiový vehikel, ktorý po právu zapadol prachom. Pravdepodobne najhorší film Billa Murrayho. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vše, co hraje pro nás, je tohle všivý město !! Máme jedinou naději, že se utopí ve stejnejch sračkách, v jakých se ty a já musíme brodit každej den !!" ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky proste nemôžem dať (akokoľvek by som chcel) kvôli perfektnému úvodu, v ktorom je v presnom množstve namixovaný humor a chytrosť. Ten zvyšok mi ale prišiel hrozne uťahaný, zbytočný a nezábavný. K hercom-Murray, klasicky výborný, na ňom ten zvyšok stojí, Geena Davis je krásna a Randy Quaid je tak otravný, že som si niekoľkokrát želal jeho smrť. 50% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Na ty herce se dobře koukalo, ale když znáte děj dopředu a důvěrně znáte předchozí "make", tak ten remake je prostě vzdycky horší. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála se této komedie musím zastat (už jen proto, že jsem si k ní sám přeložil české titulky). Je sice pravda, že o pět let starší verzi s Belmondem jsem zatím neměl tu možnost vidět (a možná je vážně lepší, to nikomu nevyvracím), ale o "Rychlé změně" nelze jen tak říct, že je to remake tohoto filmu, stejně tak nelze říct, že je Belmondova "Bezva finta" originál. Oba dva filmy čerpají z knihy "Quick Change", která byla napsána v roce 1981. Každý z obou filmů zpracovává tento příběh jiným způsobem. Takže film Rychlá změna ve své podstatě není remakem, ale jen dalším zpracováním příběhu (snímek "Červený drak" z roku 2002 také není remake filmu "Manhunter" z roku 1985, jen vychází ze stejné předlohy). No, to byl jen tak na okraj můj názor na to, proč má tato komedie poměrně nízké hodnocení. On je to v podstatě takový zapomenutý a přehlížený film. Zkuste se na to nekoukat jako na "remake", ale jako na obyčejnou komedii s Billem Murrayem. "Rychlá změna" je typická komedie, které Murray v 80. a první půlce 90. let točil. Není to jeho nejlepší kousek, ale i tak je zde dobrý a vtipný. Stejně tak i jeho dva kumpáni Geena Davis a Randy Quaid nebyli vůbec špatní, společně vytvořili sympatické trio. Uznávám, někdy byly nabručenosti Davisové a Quaidova hloupost otravné. Policejní náčelník Jasona Robardse není zrovna tou nejsympatičtější postavou, ale o to víc pak divák fandí partě lupičů. Film možná nepatří k těm nejvtipnějším komediím, ale zábavné a vtipné momenty a dialogy zde jsou. Zábavné jsou i postavy, které ústřední trojice během svého smolného prchání potkává (mafiáni, anglicky nemluvící taxíkář Tony "Monk" Shalhoub nebo třeba pedantský řidič autobusu, který vás nevezme, pokud nemáte drobné). Prostě pro mě je tento film příjemná a nenáročná komedie, u které si mohu odpočinout. Ale jak už jsem napsal, mé hodnocení pochází z originální verze. Třeba za negativní názory může nepovedený dabing...EDIT: Tak jsem Bezva fintu konečně viděl a Rychlá změna se mi stejně líbí víc... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak nudný, že si ani nedokážu najít důvod, proč to režíroval a hrál Bill Murray. Tuctové, nudné, pomalé plné očekávaných zvratů, z kterých jsem se také malém vyzvrátil. Hvězdička je za přesného řidiče autobusu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia. Film má veľmi dobrý scenár a veľmi dobré herecké výkony. Vtipné, šikovné. 6/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Oproti původní verzi, je to úplně jiné a docela bez vtipu. Nijak mě to neokouzlilo a není zde tak vtipný šéf policie jako v originále. A hlavně co mě prudilo byl totálně idiotskej a iritující Randy Quaid. ()

Reklama

Reklama