Reklama

Reklama

Generace Singles

  • angličtina Generation Singles
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou svobodní, flexibilní, ekonomicky nezávislí... a nezadaní. Čeština pro ně nemá přiléhavý výraz, a tak se jim říká Singles – v angličtině svobodní, nezadaní, ale také jednotliví, sami. Říká se, že tito singles jedinci obvykle bydlí ve velkých městech a kariéra je pro ně důležitější, než zakládání rodiny, než pevný vztah. Zkreslený pohled většiny „zadané“ populace. Dnes již toto označení neplatí. Singles lidé už zdaleka nejsou jen ti, kteří si to dali jako svůj životní cíl. Tento „problém“ se začíná pomalu týkat většiny z nás… Říká se, že lidé v současnosti touží stále více po svobodě, odmítají být uzavřeni do jasně definovaných rolí, sociálních pozic a očekávání. Svoboda je dnes vnímána jako vyšší hodnota než stabilita. Co všechno způsobuje, že se takto mladí lidé podivně rozhodnou? A je tomu opravdu tak? Není spíš problémem dneška, že lidé nemohou (ač by více než chtěli) někoho nalézt? Někoho, s kým stráví celý život, s kým založí rodinu, s kým si budou rozumět? A proč? Nemusejí se ohlížet na partnery nebo děti, mohou se soustředit na kariéru a koníčky...“ Je tomu opravdu tak? Jsou dnes dlouhodobé vztahy přežitek, nebo těžce dosažitelným ideálem? Jak současný svět modeluje, ohrožuje, či naopak příznivě ovlivňuje naše vztahy? Kam zmizel strach ze samoty...? Proč to, co většina z nás považuje za zásadní a jedinečné, mizí…? (HBO GO)

(více)

Diskuze

Ichabod

Ichabod (hodnocení, recenze)

Chtěl bych tento dokument vidět. Pokud by někdo věděl kde najít budu moc rád.

 

Díky

dogma97

dogma97 (hodnocení, recenze)

Ještě v půlce jsem měl připravenou slabší trojku, ale vytvářet v dokumentu umělé situace ve stylu reality show (naloží holku do auta a cestou jí oznámí, že ji vezou na komerční seznamovací akci) je vyloženě ubohé. A mimochodem - chlap, který se po rozvodu dva roky neustále seznamuje a rozchází (muzikant), není single.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Je to strašne zaujímavá téma, ale dokumentaristicky je to spravené podpriemerne. Ináč sranda, že ten umelec (muzikant) vyzeral ako jediní debilný. Hodnotenie: 60%

delcop

delcop (hodnocení, recenze)

Zažil jsem bolest i lásku, zažil jsem toho opravdu hodně a protože jsem realista a vidím, jak se více než 50% populace za život alespoň jednou rozvede a i ta zbylá část žije odděleně, v hádkách atd. a těch spokojených párů je jako šafránu, tak je pro mně mnohem pohodlnější se všem těmto problémům a útrapám prostě vyhnout a být prostě singl. Mohu si dělat co chci, kdy chci, jak chci. Nemusím nic řešit, nikomu se přizpůsobovat, nikomu zpovídat. Asi to chce docela kuráž, mnoho lidí prostě single být neumí a ani nedokážou - jsou natolik slabí, že ve vztahu většinou hledají oporu. Tím se nechci dotknout těch zadaných, taky jím chci jednou zase být, ale ne teď. Poebuji si od vztahů ospočinout, ale určitě jsem na ně nezanevřel. Vše má své výhody i nevýhody!

BoredSeal

BoredSeal (hodnocení, recenze)

No jestli to bude zase nějaká propaganda seznamování, tak to asi nebude tak úplně o fenoménu singles. Spíš by měli řešit, proč jsou lidi radši sami než přemítat nad tím, který druh seznamování ještě nebožáci nezakusili. :)

quip

quip (hodnocení, recenze)

Z oficiálního textu distributora vycházející se "synopse" paní režisérky na oficiální stránce filmu mě teda dost bolí oči. Mno snad to nebude něco ve stylu Té naší povahy české...

Reklama

Reklama