Reklama

Reklama

Facka

  • Sovětský svaz Poščjočina (více)

Obsahy(1)

Úsměvný příběh se závažným poselstvím, v němž hlavní hrdina dokáže zvrátit přezíravý pohled svého okolí. V jednoduše pojatém vyprávění z počátku 20. století, inspirovaném povídkou klasika arménské literatury Vahana Totovence, hrají čelné osobnosti hereckého souhvězdí Kavkazu.

Na počátek 20. století nás zavádí film Henrika Maljana Facka, který se odehrává v blíže neurčeném provinčním městečku. Jedna z jeho obyvatelek, Turvanda, žije v bezdětném manželství se sedlářem Grigorem. Špatně to snáší, a proto když se objeví příležitost ujmout se sirotka Torika, neváhá dlouho. Podle kavkazských zvyklostí má být v každém pořádném domě syn. Z počátku se chlapec vyvíjí slibně, avšak s postupujícím časem se začíná jevit jako budižkničemu. Zajímají ho především ptáci na obloze, facka od strýce Grigora ho však v pravý čas vrátí zpátky na zem. Torik dospěje a teta Turvanda mu začne shánět nevěstu. Nesetká se ale nikde s úspěchem, mladík je považován za podivína. Do městečka přijedou z Cařihradu tři prostitutky, které se usadí v místním veřejném domě. Do jedné z nich, brunety Angel, se Torik zamiluje. Jak se s tím ale vyrovnají jeho nejbližší a oficiální morálka okolí? (LFŠ 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

raroh 

všechny recenze uživatele

Jemná poetická komedie (adaptace povídky Vahana Totovence) pozorující svět staré Arménie sice s chápajícím porozuměním, ale přesto kriticky - pokrytectví ji rozhodně nechybělo (ale jaké společnosti ano, že?). ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama