Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Recenze (112)

Lima 

všechny recenze uživatele

Béčková koninka, vezoucí se na vlně oblíbenosti fantasy žánru, spojené s tažením Barbara Conana po kinech celého světa. Ale vydržet se to dá, rozhodně o třídu lepší, než její následovník.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktorú som v detstve neuveriteľne žral. Vlastne som vďaka tomuto filmu začal tento žáner milovať (bolo to totiž moje prvé stretnutie s "mečmi a mágiou"). Dnes už samozrejme vnímam všetku tú béčkovosť, ale stále je to sympatický film vďaka tým Darovým zvieracím pomocníkom, neriedenej brutalite a lietajúcim obludám s ich "tráviacim objatím". Okrem toho, stačí si pozrieť voľaktoré pokračovanie alebo televízny seriál a človek získa dojem, že toto je oscarový film ;-). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá popcornová slátanina s hormony našlapaným Marcem Singerem v titulní roli mě nezaujala ani v době, kdy jsem ji viděl poprvé, tedy cca v polovině 80. let. Dneska se na podobná dílka dívám jen, když opravdu, ale opravdu nemám nic lepšího na práci, při sledování zásadně vypínám mozek a nasazuju úsměv č. 12 (tzv. blahosklonný). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $14,056,528Tržby Celosvetovo $15,300,000║ Oblúbená rozprávka z detstva. /70%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dost béčková fantasy podívaná, ale něco na tom je. Obzvláště když to je jedno z mála fantasy vašeho mládí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Marc Singer a jeho kundy, prepáčte kuny. A tiger a aj orol. Proste veľa zvierat. Rodinné béčko, ktoré oproti neskoršiemu, fakt príšernému seriálu, pôsobím ako veľkofilm desaťročia. Inak je to dosť veľké zverstvo. Ale Marc Singer bol vtedy celkom obstojný sympaťák. Film môjho detstva, v tých dobách to pre nás, narodených začiatkom 80-tych rokov, bola totálne ošúpaná videoklasika. Bohužiaľ, zároveň dosť strašné béčko. Vtedy sme na tom ale ako decká frčali. A na dvojke samozrejme tiež (trojka už našťastie išla mimo nás a dodnes som ju nevidel). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na dětsví a děštivý večer na skautském táboře, kde jsem tohle s ohromným nadšením sledoval! 3* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to zas tak úplně špatný, ale dost to kazí hlavní hrdina, kterej je hrozně neohrabanej a nevypadá jako někdo kdo šéfuje šelmám a taky děj stojí docela za hovno, ale přece jenom je to film na kterej sem v dětství hodně koukal a k tomu se prostě přihlédnout musí ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film Beastmaster je pro mě filmem, který jsem si z mého mládí pamatoval velice matně a marně jsem ho hledal přes deset let, pamatujíc si jen letmé útržky z hlavních scén. I po těch letech to má své kouzlo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dojalo mě, kolik lidí na IMDb se při hodnocení PÁNA ŠELEM nechalo přemoci nostalgií, podobně jako na ČSFD u o rok staršího SOUBOJE TITÁNů. V první polovině 80. let zareagoval Hollywood na tehdejší popularitu Dračího doupěte a dalších her na hrdiny vlnou snímků s fantasy tématikou. Po prvních vlaštovkách v roce 1981 (HAWK THE SLAYER a DRAGONSLAYER), vtrhl do kin CONAN BARBAR a tři měsíce po něm i nízkorozpočtový PÁN ŠELEM (stál necelých 5 milionů a vydělal jen 3,5) , který si v nich ale dlouho nepobyl a kultovní status získal až nesčetným reprízováním na amerických kabelových stanicích, zejména TBS. Nezávislý režisér, scenárista a producent Don Coscarelli se při psaní scenáře se svým kmenovým producentem Paulem Peppermanem jen velmi volně inspiroval stejnojmennou povídkou Andre Norton a za přispění Oscarem oceněného Kubrickova kamaramana Johna Alcotta (MECHANICKÝ POMERANČ, BARRY LYNDON, SHINNING) natočil kouzelnou fantasy pohádku, stejně vymazlenou jako jeho kultovní surrealistický horůrek PHANTASM. I tady Coscarelli zabydluje plátno pro něj typickými bizarními příšerami - meziplanetárního otrokáře Tall mana nahradil krvežíznivý kněz Maax se zálibou v dětských obětech a létající vraždící koule a zombícké trpaslíky zase hrůzní netopýří antropofágové a strážci smrti v S/M oblečcích. Stejně jako u PHANTASM, kde koule v Tall manových službách neřešily do koho se zavrtají a často tak působily spíše kontraproduktivně, i Maaxovi strážci smrti kosí všechny bez ohledu na barvy týmu a jako ve PHANTASM trpaslíky je zloduch vyrábí z obyčejných lidí. Proces jejich výroby, ve kterém hraje významnou roli pijavice umístěná uchem do mozku, je jednou z mnoha nezapomenutelných scén, které jsou Coscarelliho specialitou a kterých jsou jeho filmy plné. Film se v 90. letech dočkal dvou ultramizerných pokračování (PÁN ŠELEM 2: BRÁNOU ČASU a PÁN ŠELEM III: BRAXOVO OKO) a televizního seriálu ("PÁN ŠELEM: LEGENDA POKRAČUJE"), na kterých se ale Coscarelli nepodílel. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Krásná Tanya Roberts, svalnatý a chrabrý M.Singar a mnoho zvířátek a jako třešinka.... v hlavní zvířecí roli natřený tygr na černo.... vzpomínáte? :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný dobrodružný fantasy snímok "Pán šeliem" (The Beastmaster) som prvý krát videl niekedy v roku 1988, keď som mal jedenásť rokov. Bola to pirátska kópia na VHS kazete s príšerným dabingom. Moc to veru vtedy na mňa nezapôsobilo. Nudil som sa pri tom. Teraz po viac ako tridsiatich rokoch, keď už mám po štyridsiatke, som si tento titul znova pozrel. Na DVD s profesionálnym dabingom. Ale ani tento raz som nebol nadšený. Opäť som sa pri tom viacej nudil ako bavil. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Treba se zblaznete ale tohle je proste uplne bozi a na vasich smesnych 57% vam zvysoka seru na tomhle filmu jsem vyrostl a kdykoliv si ho znova pustim vratim se do detstvi pro mne osobne jeste lepsi film nez Conan a svym zpusobem jeden ze zapomenutych kultu s celkem narachlym Marcem Singerem sexy Tanyou Roberts a dabelskym zaporakem Ripem Tornem vsechno dokresluje famozni hudebni doprovod a predevsim ano zviratka cvicitele tu se zviraty dokazali neuveritelne kousky dokazou divaka pobavit udivit i dojmout k slzam no a predevsim je to pak opet ukazka poctive filmariny proste takova dobrodruzna fantasy v oldschol stylu bez zbytecnych digitalnich efektu reziser Coscarelli patri mezi kultovni komercnim holywoodem neuznane vizionare ktery si chtel vzdycky delat vsechno po svem a i kdyz mu producent zasahoval do tohohle snimku jak mohl a finalni material tudiz neni uplne jeho dilo ten nezamenitelny nezavisly styl se tu proste pozna je to zkratka bomba nevim jestli to delaji ty zvirata nebo ta uzasna hudba ale pro mne je to jeden z filmu ktery budu na veky uznavat a ty vase erudovany kecy o nudnym nevyraznym becku si strcte nekam ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo místní nízké hodnocení. Fretky Kodo a Podo by určitě hromadě místních publicistů ukousli obě uši, vždyť tohle je krystalicky čistý příklad béčkové fantasy! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Když jsem chodil na základku, byl pro mě Pán Šelem prostě atrakce. Hlavní hrdina mi byl vždy sympatičtější, než mainstreamový Conan, a vůbec mi celková fantasy atmosféra krásně zalezla pod kůži. Skvělé prostředí, poctivé herecké výkony (dvě fretky jasně dominují), výborná hudba... Zkrátka film, co si na nic nehraje, a přináší nám to, co od něj čekáme. Odsuzovat ho pro jeho "béčkovost"? K smíchu... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Svalnatá Conanovka, která se neskrývaně snaží těžit z úspěchu staršího (a lepšího) bratra. Singer sice není Arny, ale jinak film nebyl zas až taková hrůza. Mohlo to klidně dopadnou i daleko hůř. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na čtyři hvězdy a úroveň Hundry či druhého dílu Conana to zcela jistě nemá, na to je to příliš kostrbaté-neforemné..!! ()

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama