Reklama

Reklama

Horizon

(seriál)
Velká Británie, 1964, 1 228x50 min

Hrají:

Lindsay Duncan, Amanda Burton, Juliet Stevenson, Richard Dawkins, Michio Kaku, Stephen Mangan, Stephen Hawking, Jim Al-Khalili, Carl Sagan, Bill Paterson (více)
(další profese)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejspíše jakýsi magazín zabývající se populárními tématy souvisejícími se současnými ožehavými, hojně diskutovanými problémy, jenž měl v Británii pořádnou tradici i díky veřejnoprávní BBC. Sledoval jsem ho poměrně často, teď jaksi vázne. Poslední díl byl extra srandovní a dokumentoval koneckonců dost známý a zajímavý případ: David Reimer se narodil roku 1965, nehodou přišel o penis a rodiče pod vlivem známého vědce Johna Moneyho se z něj rozhodli vychovat holčičku. Teorie zněla, že chromozóny u kojenců nehrají roli, a nyní Brenda Reimer sloužil(a) chvíli jako důkaz tohohle tvrzení. Avšak příroda zvítězila, a to dost nemilosrdně. Po letech beznadějného hledání svého místa ve společnosti a nejrůznějších operací si David vzal v 38 letech život. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Human v2.0: "Potrebujeme spustiť psychochirurgický program pre politickú kontrolu spoločnosti. Cieľom je fyzická kontrola mysle. Každému, kto má eventuálne predpoklady, že bude vybočovať z predpísaných noriem, môže byť operačne upravený mozog. Človek nemôže mať právo na vyvíjanie svojej mysle. Musíme vedecky kontrolovať jeho mozog." (José Delgado, vivisektor a profesor fyziológie univerzity Yale). ()

loki5

všechny recenze uživatele

http://www.imdb.com/title/tt1575870/ Viděn pouze tento díl. Rozhodně zajímavý dokument o dopadech množství lidí na planetě na udržitelnost ekosystému jako celku. 5* nicméně nebudu hodnotit jelikož u dokumentární série vysílané několik desetiletí to nemá přílišnou cenu. ()

Související novinky

AFO48: We fucking love science

AFO48: We fucking love science

11.04.2013

Inovativně prozkoumat svět nezávislých videoher (Indie Game: The Movie), být u objevu záhadného Higgsova bosonu (Higgs: do jádra imaginace) anebo provést legendárním lesem sebevrahů (Aokigahara – les… (více)

Reklama

Reklama