Reklama

Reklama

Bubba Ho-tep

Trailer

Obsahy(1)

Elvis žije. Tedy jestli se tomu tak dá říkat. Spíše jen přežívá s podivným výrůstkem na penisu v domově důchodců. Zde právě začíná obcházet egyptská mumie, která ze staroušků vysává jejich duše. Sebere Elvis ve starém těla dost sil na to, aby mohl s pomocí svého přítele Jacka, který si myslí, že je exprezident Kennedy, zastavit běsnící mumii? (Vitason)

(více)

Recenze (193)

verbal 

všechny recenze uživatele

Prostě nikdo neumí zahrát lépe hnisavý vřed na žaludu než pan Campbell. Normálně mě bolel a to jsem ho jen sledoval. Mám podezření, že si v rámci realistického herectví jeden opravdu schválně uhnal! Vynikající americký remake filmu Babí léto, kde bez dechu sledujeme nerovný boj dvou celebritních gerontů proti stáří, nemocem, smrti a nelidským podmínkám, panujících v amerických domovech pro seniory. A kdo to vidí jinak, je povrchní, bezcitný zmrd! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No teda...viděl jsem za svůj život leccos, ale doposud určitě ne J.F.Kennedyho s tmavou pletí, jak s Elvisem Presleyem pozorují penzistu, který má přes oči pásku Zorra mstitele a střílí dětskými pistolkami po mumii, procházející se po chodbách Domova důchodců :o) Totální šílenost, ne svým tempem a způsobem vyprávění, které díky zasazení příběhu do penzionu pro staré lidi plyne pozvolným dojmem, ale díky Coscarelliho originálním nápadům, vtipným postavám a situacím dovedeným zcela ad absurdum. A k tomu od dob Ashe nejlepší role Bruce Campbella, toho chlápka bylo radost sledovat, jak si svoji roli vysloveně užívá. Jestli tohle není kult, tak v budoucnu se určitě stane. Třešničkou na dortu je parafráze legendárního výroku J.F.Kennedyho - "Neptejte se, co může udělat váš Domov důchodců pro vás, ale ptejte se, co vy můžete udělat pro něj." :o) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak předně je potřeba říct, že Bubba je mnohem víc komedií než hororem, a to komedií dost nevyváženou (po jejím skončení určitě nebudete překypovat veselím). V první půli se dočkáme spíš infantilních vtípků, kdežto druhá se zas nese na vlně výrazové komiky a jemně smutného humoru, celkové vyznění filmu jde naštěstí ve šlépějích právě té druhé poloviny. Bruce Campbell je samozřejmě jako vždy vynikající, stejně tak bych pochválil bláznivý námět, ale nemůžu se zbavit dojmu, že se z něj dalo vytřískat mnohem víc (buďto to naplno rozjet, anebo se vyvarovat vtípků o hnisajícím výrůstku na Elvisově mužství apod). Víc než tři hvězdy dneska nedám (to je tak, když člověk čeká bláznivou hororovou komedii a místo toho se dočká pomalu plynoucího filmu s až filozofickým přesahem), ale časem hodnocení možná změním. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororových autorov Joe Lansdale, klasik žánru Don Coscarelli a Bruce "Don´t Fuck with the King!" Campbell. To nemohlo dopadnúť zle. A ani nedopadlo. Jediné, čo nechápem, je fakt, že mi táto rozkošne absurdná, výborne natočená, miestami dojímavá a miestami neskutočne vtipná ("Prečo sú v hajzli hieroglyfy?" "Pretože tam ten zmrd chodí srať zvyšky duší a nudí sa, tak si proste čmára!") pecka mohla unikať. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bruce opět posiluje svůj kultovní status. A to způsobem zcela nevídaným. Tentokrát se nespokojí pouze se svým charismatem, ale zapojí i své herecké umění. Souboj prostatického (ne)Elvise s faraonskou mumií v kulisách domova důchodců? Proč ne. Kvanta hlášek, Bruce, černošský JFK, Bruce, pravda o králi rock´n´rollu a... a samosebou hlavně a především TEN Bruce Campbell. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell je prostě mistr nadhledu, role přestárlého Elvise se zhostil úplně geniálně a stal se z něj fakt hláškující automat. Celej tenhle film je nehorázně hustej. Dost se divim, že něco tak ujetýho vůbec mohlo vzniknout, ale je to jedině dobře. Celé to navíc provází hudební doprovod, který je opravdu hodně do pohody. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Okay, je to Zábava! Ale kinematografie je mdlá, speciální efekty jsou lacinné, zápletka je spíše dodatečná. Došel jsem tedy k závěru, že Bubba Ho Tep je Neúspěch po hororové stránce! Je to taková Americká Klasika s Americkým Humorem, který mi zde naštěstí sedl, takže za pobavení za 3*, ale Doporučit to nemohu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne originalni film. V nejakym zapadlym senatoriu zije tajne starik Elvis Presley ve vybornem podani Bruce Campbella a spolecnost mu tam dela jeho kamarad JFK, kterymu vubec nevadi, ze Kennedy nebyl cernoch. Uz tohle samo o sobe je dost uchylny, ale prihodte k tomu ozivlou egyptskou mumii a nastvanyho EP a JFK, ktery se rozhodnou ji znicit. Nejvic me dostala scena kdy se oba duchodci po spouste priprav konecne zvednou a dou na mumii. Vybornej namet, hudba, Campbell, hodne malinko hororu a skvelej cernej humor a mame tu 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Stařičký Elvis Presley a černoch, který věří, že je prezident Kennedy, se snaží v domově důchodců zneškodnit egyptskou mumii. Co jiného než úplná ptákovina mohlo z takové zápletky být? Kupodivu velmi chytrý a dobrý film o problémech seniorů. :-) Skutečně. Čekal jsem jednu z těch komedií, které řetězí ujeté a politicky nekorektní vtipy jen pro opojný pocit opozice vůči mainstreamu. Ale zatímco jiné filmy tohoto druhu často budí dojem zapšklých trucpodniků a ve skutečnosti nemají na to konkurovat kvalitou těm, vůči kterým se okázale vyhraňují, levný Bubba Ho-tep je zahanbuje perfektním řemeslem a jasným vědomím, co chce říct. Trochu mi připomíná Zpívajícího detektiva s Robertem Downeyem jr, ale bez hluchých míst, trochu bizarnější alternativu k filmům jako Dej si pohov, kámoši! a jednotlivými prvky i makabrální seriály typu Příběhy ze záhrobí. Vynikající scénář, hudba, herecké výkony. Nenacházím jediný důvod neudělit 100% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dědek Elvis s hnisajícím penisem někde v domově důchodců se postaví oživlé egyptské mumii, co chce vysát duši prdelí nejen jemu, ale všem jeho bezmocným spolubydlícím. Zápeltka je maximálně šílená, ale celý to už tak bláznivě nepůsobí. Spíš naopak. Ale funguje to jako horor stejně jako komedie. Maximálně osobitý film a dokonalý Bruce Campbell. Eat the dog dick of Anubis you ass wipe! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nevím teda, ale já v tom filmu viděl něco naprosto jinýho, než většina zúčastněných tady ... Podle mě je to filosofický dílo, hodně smutný a hodně k zamyšlení o stáří, smyslu života a umírání ... Možná jsem profesionálně deformován svojí profesí, ale o tomto přesně "umírající Elvis" podle mne byl... Samozřejmě hlášky, občas dobrý nápad ... ale celej ten nádech, úžasná hudba a pomalý tempo, to celý vytváří atmosféru nekonečného čekání seniorů v LDNkách na smrt. Vzpomínání na mládí, na rodinu, na děti ... Základní otázky smyslu života se zde objevují podle mne častěji, než vtipné hlášky. Buď film nechápu já, nebo ostatní, každopádně je to špička ... Herecké výkony, hudba, tempo, hlášky, kecy, ... nemá chybu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je poněkud zrádné, že Bubba Ho-tep vlastně vůbec není komedií. Celý film se nese v naprosto seriózním duchu a nezřídka kdy je opravdu strašidelný... Zcela bizarní je ale v druhém plánu. Bruce Campbell hraje Elvise, vydávajícího se za svého imitátora, což mu nikdo nevěří a proto je zavřený v blázinci, kde mu dělá společnost J. F. Kennedy, kterého nezastřelili, ale přeoperovali na černocha. Bizarní je celý ten nápad, že dva dědci nad hrobem, co sotva chodí, se utkají s mumií.. A nejbizarnější je, jak ta mumie kleje... U nemrkajícího oka boha Re, tohle je opravdu pecka! P.S.: Bruce Campbell je zde takřka Oscarový... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Extrémně zábavná mírně hororová komedie plná absolutně geniálních nápadů a hlášek a s famózním Brucem Campbellem v roli zkryplenýho a starýho Elvise Presleyho, co si to i s výrůstkem na ptákovi jde vyřídit s Mumií, která otravuje jeho sanatorium, bezdebat to je nejlepší a nejzábavnější Bruceova role do Evil Deadu a jeho nejlepší a nejzábavnější film od Evil Deadu. A abych nezapoměl - Never... but never fuck with the King. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dva blázniví dědci z domova důchodců nebo Král a JFK odsunutí do ústraní a bojující proti mumii? Hlavní kvalitou filmu není komediální ani hororový nářez, ani na odiv stavěná ujetost, ale nádherná melancholie, k níž přispívá především hudba, kterou si do teď pobrukuju. Bruce bez svého obvyklého přehrávání odvedl perfektního zestárlého Elvise. A teď šup PHANTASM V, Coscarelli. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mumie v domově důchodců je stejně neotřelý námět jako Vlkodlak v ponorce či Frankenstein na katastrálním úřadě, ale natáhnout ho v plné atraktivitě na celovečerní formát není jednoduché (viz. první polovina, kde se nečekaně seriózně řeší problémy stáří jako samota a pocit zbytečnosti). Naštěstí v té druhé zafunguje chemie mezi hnijícím Elvisem a Kennedym přestříknutým na MLK, která čerpá z ikoničnosti amerických legend a komediálního potenciálu jejich představitelů a Re-turn toho „undead sack of shit“ může být uzavřen odpovídajícím způsobem. Myslím, že Coscarelli může být spokojen. Řitním otvorem jeho filmu Bubba Ho-Tep nic nevysál.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kombinácia hororu a komédie nie je žiadnou žánrovou jednohubkou, ale Consss si na tejto kombinácii náramne zgustol. Jednoduchý príbeh je dosýta vyplnený všemožnými hláškami a veľmi podarenými nápadmi, ktoré si pre seba uchmatol hlavne Bruce Campbell, ktorého Elvis bol jednoducho neodolateľný. Čierny humor strieda ešte černejší, nechýbalo ani zopár vydarených ľakačiek, záver mohol byť spravený trošku ultimátnejšie, ale inak nemám čo vytknúť. Pre fanúšikov povinnosť. 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Brucovi fakt povedlo! Perfektní zábava pro Campbellovi / Elvisovi fanoušky, ale vlastně i pro kohokoliv jiného. Není zde žádná akce, spíš jde o konverzačku, ale je perfektně napsaná. Hlavně proto, že Elvis je tak starej, že sotva chodí, se výraznější akce za celý film nedočkáme. Ale to vůbec nevadí. Tak trochu se tu řeší i otázka stárnutí a film celkově hrozně hraje na nostalgickou notu, ale především je to zábava. ()

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Reklama

Reklama