Reklama

Reklama

Bubba Ho-tep

Trailer

Obsahy(1)

Elvis žije. Tedy jestli se tomu tak dá říkat. Spíše jen přežívá s podivným výrůstkem na penisu v domově důchodců. Zde právě začíná obcházet egyptská mumie, která ze staroušků vysává jejich duše. Sebere Elvis ve starém těla dost sil na to, aby mohl s pomocí svého přítele Jacka, který si myslí, že je exprezident Kennedy, zastavit běsnící mumii? (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Elvis Presley nezemřel. Jen si vyměnil kdysi roly se svým dvojníkem. Samotný král dožívá v domově důchodců kdesi v Texasu. Najednou začínají přibývat záhadná úmrtí ostatních staroušků. Elvis spolu se svým přítelem černochem, který si myslí že je John F. Kennedy (vyoperovaly mu kus mozku a namísto něj má v hlavě pitlík písku), zjistí že úmrtí má na svědomí oživená mumie,jež se kdysi v Texasu ztratila z muzea. Spolu se rozhodnou s ní zůčtovat. Tohle vypadá na náběh na zběsilou akční jízdu. Zvlást když v tom hraje Bruce "Ash" Campbell. Bruce je opravdu famozní a k nepoznání v masce 70letého Elvise. Ale opravdu není dobré čekat šílenost typu Evil Dead. FIlm je kombinací těžce černé komedie se špetkou hororu a množstvím monologů hlavní postavy nutících k zamyšlení. Tempo je pomalé a akční scény odpovídají tomu že hrdinové jsou důchodci nad hrobem. Ale to vůbec nevadí. Spíše naopak. Moc takových filmů jako Bubba Ho-tep jsem neviděl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V Texase v jednom z domovov dôchodcov kde žije aj Sebastian Haff, alias Elvis Presley dochádza čoraz častej k záhadným úmrtiam. Nikto z kompetentných daným udalostiam nevenuje dostatočnú pozornosť nakoľko všetky úmrtia vyzerajú ako prirodzené "odchody" starších ľudí s množstvom zdravotných problémov. Jedného ďňa do starobinca prichádza nový "obyvateľ" - Jack. Rovnako ako Sebastian, aj on trpí utkvenou predstavou, že je niekym iným. Podarí sa im spoločne "rozlúštiť" záhadu mysterióznych úmrtí? Alebo by mali byť skôr obozretnejší, nakoľko oni sami sú v ohrození? Veľmi nápaditý, originálny snímok. Bohužiaľ z hororového umenia neponúka takmer nič. Z pohľadu komédie taktiež veľmi chabé. Celkový pohľad a dojem? O nič svetoborné sa z môjho pohľadu nejednalo. Asi som očakával priveľa - 50%. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Elvis a černý JFK v ultimátním souboji proti egyptské mumii? Proč ne? Dokonalá zápletka, citlivá režie, bezvadné hlášky a Bruce Campbell v životní formě. Celý film se navíc odehrává za stěnami nejděsivějšího místa na světě. Domova důchodců. Opouštíme jej jen u flashbacků, Elvisova héroického výletu k mostu a u finální konfrontace. Temné až filozofické úvahy "Krále" navíc dávají BUBBA HO-TEPovi místy až neuvěřitelný přesah. A ta hudba. Tyler se vážně předvedl. Sorry, man. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je poněkud zrádné, že Bubba Ho-tep vlastně vůbec není komedií. Celý film se nese v naprosto seriózním duchu a nezřídka kdy je opravdu strašidelný... Zcela bizarní je ale v druhém plánu. Bruce Campbell hraje Elvise, vydávajícího se za svého imitátora, což mu nikdo nevěří a proto je zavřený v blázinci, kde mu dělá společnost J. F. Kennedy, kterého nezastřelili, ale přeoperovali na černocha. Bizarní je celý ten nápad, že dva dědci nad hrobem, co sotva chodí, se utkají s mumií.. A nejbizarnější je, jak ta mumie kleje... U nemrkajícího oka boha Re, tohle je opravdu pecka! P.S.: Bruce Campbell je zde takřka Oscarový... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Stařičký Elvis Presley a černoch, který věří, že je prezident Kennedy, se snaží v domově důchodců zneškodnit egyptskou mumii. Co jiného než úplná ptákovina mohlo z takové zápletky být? Kupodivu velmi chytrý a dobrý film o problémech seniorů. :-) Skutečně. Čekal jsem jednu z těch komedií, které řetězí ujeté a politicky nekorektní vtipy jen pro opojný pocit opozice vůči mainstreamu. Ale zatímco jiné filmy tohoto druhu často budí dojem zapšklých trucpodniků a ve skutečnosti nemají na to konkurovat kvalitou těm, vůči kterým se okázale vyhraňují, levný Bubba Ho-tep je zahanbuje perfektním řemeslem a jasným vědomím, co chce říct. Trochu mi připomíná Zpívajícího detektiva s Robertem Downeyem jr, ale bez hluchých míst, trochu bizarnější alternativu k filmům jako Dej si pohov, kámoši! a jednotlivými prvky i makabrální seriály typu Příběhy ze záhrobí. Vynikající scénář, hudba, herecké výkony. Nenacházím jediný důvod neudělit 100% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu nezazní ani část melodie od Elvise, protože cena za licenci k jedné písni Presleyho odpovídala polovinu rozpočtu. I jako upoutávky na Elvisův maratón režisér použil vybrané úryvky z veřejného filmového archívu, na kterých jsou herci podobní Elvisovi. (BoredSeal)
  • Před tím, než Campbell kývl na roli Elvise, měl jen jedinou otázku na režiséra: "A hodláš ukázat ten penis?" (pokud uvidíte film, pochopíte o čem je řeč) (Elisebah)
  • Film se točil v opuštěné nemocnici pro veterány poblíž Los Angeles. (BoredSeal)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Reklama

Reklama