Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Liščata líčí alkoholové, drogové a sexuální úniky z reality čtyř dospívajících dívek z údolí San Fernando. Jeanie, jež je z dívčí čtveřice relativně nejusedlejší a v partě zastává takřka mateřskou roli, ve filmu řeší vztah ke své životem zdeptané matce, která mimo práce navíc studuje. Annie vodí za nos svého otce, psychotického policistu, a životní prázdnotu vyplňuje náhodným sexem a drogami. Obézní Madga se zoufale snaží zapadnout mezi divočejší kolegyně. A Deirdre se projevuje jako nejistá lhářka, které se životní štěstí spíše vyhýbá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Prali se." "Kvůli rase?" "Ne, kvůli holce." "Díky bohu." Z dnešního pohledu nejen zajímavá sonda do jistého věkového období lidského života (ještě pohlavně zabarvená), ale i sonda do jistého historického období. Film z doby, kdy se ženy začaly silně reflektovat ve filmu, ale ve skutečném životě to ještě nebylo tak horké. Z tohohle ohledu jsou Liščata jakýmsi paprskem prosvětlujícím tmu. Duhou, klenoucí se nad strastmi všedního dne. Jodie Foster je ve své roli stejně rozkošná jako skvělá, zrovna moc filmů jsem s ní neviděl, ale tohle je jeden z jejích nejlepších výkonů co mi zatím ukázala. A Randy Quaid, ten mi málem ustřelil dekl. "Má zaracha." "Za co?" "Za to, že je panna." 3.5* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Za co dostala zaracha? - Za to, že je panna... Podle oficiálního textu distributora jsem teda čekal něco jinýho. Myslel jsem, že to bude nějaký feťácký drama, ale spíš to byla taková teen-komedie s hořkou příchutí. Mladičká Jodie Foster a její kamarádky se plácaj od ničeho k ničemu, aby se tak nějak doplácaly až k závěrečnejm titulkům. Jenže v tom filmu je "něco", co mě drželo u obrazovky. Já to prostě chtěl vidět až do konce, abych věděl, jak ty pipky dopadnou. Dávám 3 hvězdy, který prostě nejsem schopnej nijak racionálně zdůvodnit. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velké plus za atmosféru 80.let, úplně to na mě dýchalo. Jinak je to vcelku dost průměrný film. Nemá moc co nabídnout, kromě talentované mladé Jodie Foster. Příběh je nezáživný, plochý a jednotvárný. Celou dobu sledujeme přátelství mezi skupinou dospívajících dívek, každá se svým vlastním problémem. Bohužel ty problémy nejsou dostatečně zajímavé či atraktivní, aby to diváka vtáhlo do děje. Linka vůbec negraduje, stále to plyne v jedné linii a tím je to místy dost nudné. Nic moc film, na který si zítra už ani nevzpomenu. ()

infotext 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pokroková tínedžerská tragédia, na to, že to vzniklo v Amerike rozhodne zaujímavé najmä v kontexte neskorších Hughesových filmov a boomu tínedžerských komédií. Žiadne veľké umenie, no prekvapivá neuhladenosť a dotýkanie sa tém, ktoré v americkom mainstreame ostávajú tabu ešte dlho potom, povedal by som, že niektoré dodnes... A samozrejme - Jodie Foster v plnom tínedžerskom rozpuku, zato herecky vynikajúca... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Debut Adriana Lyna, který většinou točit povrchní a plytké erotické dramata/thrillery. Liščata jsou v podstatě totéž, jen tu není erotika a řeší se problémy čtyřech šestnáctek. Problémoví rodiče, kluci, chlast, drogy, zodpovědnost - celé to tak nějak plyne bez většího vzruchu. Casting je katastrofa, jedna z hereček měla 29 let, druhá dokonce 32 a podle toho vypadají. Na druhou stranu to táhne Jodie Fosterová, která jako jediná vypadá jak teenagerka a přitom z celé party je nejdospělejší. Má to atmosféru, pěknou Moroderovu hudbu a celým dějem se line menší hit Donny Summer - On The Radio. A celkem zbytečně smutný konec. Váhal jsem mezi 2-3, ale nakonec dávám 3*, jsou i mnohem horší teen filmy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Griffith Parku. (Terva)
  • Film se měl původně jmenovat 20th Century Foxes. Obava ze soudního procesu stejnojmenné společnosti donutila tvůrce název zkrátit na Foxes. (Terva)

Reklama

Reklama