Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je vidno, že za kamerou už nie je Spielberg. Johnstona zachránilo aspoň to, že tam ma Sama Neilla. Akcie, efekty pekne a miestami aj celkom napínavé, ale príbeh, postavy, slabe finále a niektorý otravný herci to zabijajú. Tak či tak, stále sa jedná o slušnú zábavu s dinosaurami, ktorá v niektorých scénach dokáže zaujať a nenudí. 70% - 3* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Relativně vkusná oddechovka, která si nehraje na rádoby akčním megafilm, neboť jím už ani není. Je nejkratší, nejméně výpravná, ale dost možná zároveň i nejdynamičtější. Dinosaurů je nám zde představeno skutečně požehnané množství, přičemž ty dva největší jsou prakticky hned na začátku. Akce je vcelku nápaditá, občas až příliš na efekt, ale ustát se to dá. Není to velkolepost Spielberga, avšak protentokrát to nevadí. Sam Neill je pořád stejně dobrý a i ostatní se nemají za co stydět. Napotřetí sice již lehce vyčpělá zábava, ale na jedno pokoukání ? Proč ne. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak rozhodně lepší než dvojka, ale zase né tak dobrý, aby to předčilo i první díl. Tady se samozřejmě už úplně vytratila originalita a už od začátku bylo jasný kdo přežije a jakým směrem se bude příběh odvíjet, ale příběh byl vpodstatě nahrazen akcí, teda spíš nustálým útěkem před nějakým dinosaurem a nebo občasným zabitím, kterýho tam bylo na muj vkus velice málo, to že tam na začátku chcíplo pár lidí je sice pěkný, ale dalších 70 minut kde nic tu nic, mohli tam aspoň navézt pár zbytečnejch postav, který by postupně chcípaly, ale to se nestalo a dost to filmu ublížilo, protože se nedostávalo žádný napětí už od začátku filmu, kdy bylo jasný že nikdo z hlavních postav už nechcípne, ale aspoň jsem se slušně bavil, když už jsem nebyl napnutej. Další věc co bylo dost rozporuplná jsou triky, občas vypadaly velice slušně a hned v dalším záběru to vypadalo neopravdově a gumově, s tim si určitě mohli pohrát víc, ale aspoň že se vrátil Sam Neill a trochu to pozved, takže lepší 3* ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Vyčerpanost tématu je evidentní už na stopáži. Scénář je ubohoučký, zvláště zdůvodnění návratu a další události kolem ostrova Isla Sorna jsou těžko stravitelné. A nejhorší ze všeho jsou vyloženě trapné postavy manželů - zachránců syna. Zvláště Amanda je tak nesympatická blonďatá histerka, že jsem velice fandil všem přítomným ještěrům, aby ji co nejrychleji zprovodili ze světa. Omlouvám se za spoiler, ale bohužel se tomu tak nestalo. Abych jen nekritizoval, scéna s Pterodaktili je výtvarně hezky řešena, Spinosaurus je také k pokoukání a jeho souboj s T-Rexem vypadá báječně. Ještě malé díky za znovuoživení Raptorů a malou novinku s nimi spojenou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je pravda, že třetí pokračování Jurských ptákovin nemělo jiný cíl než finančně zahojit všechny zúčastněné, ale jako popcornová jednohubka se svižnou stopáží to pořád svůj účel plní a ano nečekal jsem, že to řeknu, ale pořád si to vytírá řiť z trapáckým Jurským světem. A to celkem bez problému.65% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Když Alan Grant (Sam Neill) mluví s Ellie Sattler (Laura Dern), ta v rozhovoru používá texty z knihy paleontologa a odborného poradce filmu Jacka Hornera. (TwoFace)
  • Druhy dinosaurů, které se ve filmu objevují, jsou: Spinosaurus, Tyrannosaurus, Ceratosaurus, Ankylosaurus, Brachiosuarus, Velociraptor, Stegosaurus, Parasaurolophus, Corythosaurus, Stegosaurus, Triceratops, Procompsognathus, Pachycephalosaurus a Pteranodon. Z celé trilogie (1993, 1997, 2001) je právě v tomto dílu nejpestřejší druhové zastoupení. (Žralok)
  • Pteranodon byl ve skutečnosti bezzubý. (Marek06)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama