Reklama

Reklama

Jurský park 3

Trailer

Obsahy(1)

Ben Hildebrand a Eric Kirby, syn Benovy přítelkyně Amandy, spolu letí na paraglidu připoutaném k lodi, blízko ostrova Isla Sorna. Poté, co posádka náhle zmizí v mlze a loď očividně ztroskotá, odřízne Ben lano a s Ericem jsou unášeni k ostrovu. Tento ostrov je neblaze proslulý tím, že na něm žijí naklonovaní dinosauři. O osm týdnů později paleontolog Alan Grant objevuje dosud netušené. Velociraptoři byli nejen inteligentní, ale dokázali se spolu domluvit pomocí speciálně tvarovaného hrtanu. Bohužel jeho výzkum nemá moc budoucnost kvůli nedostatku financí. A tak mu vlastně přijde vhod nabídka Amandy a Paula Kirbyových, kteří jsou bohatí dobrodruzi a tentokrát by chtěli letět velmi nízko nad ostrovem Isla Sorna. Povolení místní vlády údajně mají. Alan se svým mladým kolegou a dalšími dvěma průvodci tedy letí s nimi. Během letu se Grant dozví, že letadlo hodlá na ostrově přistát. To se mu zdá příliš nebezpečné, ale jeden z průvodců ho udeří do hlavy a když se Grant probudí, zjistí, že letadlo už přistálo. Téměř vzápětí se na přistávací dráze objevuje první dinosaurus. Při pokusu o odlet letadlo ztroskotá na stromě a celá posádka se ocitne tváří v tvář hroznému nebezpečí. Alan Grant se dozvídá, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí, ale hledají svého zmizelého syna Erica. Jsou přesvědčeni, že Eric, který se zajímá o paleontologii byl schopen na ostrově přežít, a to i přesto, že skupina nalezne ostatky Bena Hildebranda... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Ainy 

všechny recenze uživatele

O něco lepší pokračování Jurského parku než předešlé. Sice se zde opět musí zákonitě objevit někdo hysterický, nervózní, někdo kdo má vlastní hlavu a co mu jsou platný rady odborníka ...že... Ztratit svůj satelitní telefon se rovněž nevyplácí, naštěstí je vedlo jeho zvonění k místu, kde ho zase mohli najít - v metrové kupě dinosauřích h .... tento ... no výkalů. Film má spád, akci, člověk se u sledování nenudí, takže hodnotím celkem vysoce. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní akční jízda s notnou dávkou klišé, ale překvapivě i s dostatečným nábojem honiček a i tentokrát úžasného pocitu při objevení zvířat. Navíc létající tvorové v závěru jsou velmi vydařeným oživením. Po zbabrané dvojce nečekaná záplava triumfových es v kombinaci s "druhým Spielbergem" Johnstonem. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Není to Spielberg, není tam Williams a bohužel ani výborný Neill jako navrátivší Alan Grant to nezachrání. Tohle je prostě tragédie, raptoři jsou barevní, herci k smíchu, nemá to tu atmosféru ani to napětí, je to spíš k smíchu. S Tyranosaurem si totálně vytřeli prdel, efekty jsou nejspíš vycucané z prstu a ta přerostlá kachna nepůsobí vůbec hrůzostrašně, prostě slabota. Jednu hvězdu za pterodaktily a druhou za souboj kachny s Tyranosaurem...... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie úspešného "Jurského Parku" už nerežíroval Steven Spielberg. Podujal sa na to Joe Johnston a musím povedať, že natočil celkom dobrý rodinný, dobrodružný film. Znova sa môžeme vrátiť na ostrov Isla Sorna, do ríše naklonovaných dinosaurov. Potešilo ma, že sa do príbehu navrátil doktor Grant, ktorého si zahral Sam Neill. Dej má rýchly spád a tie prehistorické príšery vyzerajú veľmi presvedčivo. S progresívnosťou prvej časti sa to nedá porovnávať, ale aj tento snímok dokáže pobaviť. *** ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Joe Johnston nie je druhý Spielberg, aj keď by očividne asi veľmi chcel byť. Tretí Jurský Park, ktorý je už len dojnou kravou, tak kultovú dinosauriu série kvalitatívne preniesol z áčkových kinofimov do béčkového televízneho thrilleru - a ak to berieme takto, ako televízny béčkový thriller - je to len lepšie pre samotný film, lebo takto žánrovo zaradený je jedným z najlepších na ihrisku - so stále slušne vyzerajúcimi prehistorickými obludami, síce pomerne nudným, no solídnym castom a peknou výpravou; ()

Galerie (69)

Zajímavosti (37)

  • Malý letoun, kterým výprava přiletí na ostrov, je typ Beechcraft B200 Super King Air. (Foxhound#1)
  • Spinosaurus byl největší postavenou "loutkou". Vážil 12 tun a jeho pohyb zajišťovala hydraulika. Jeho lebka s krokodýlí tlamou měřila 2,5 m a jeho tělo bylo 18 m dlouhé. (cariada)
  • V restauraci je mezi herními automaty i jeden s názvem "Jurassic Park". (TwoFace)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama