Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (182)

otík 

všechny recenze uživatele

Totálně neromantická romantická komedie s Juliou Roberts? Ano, povedlo se. Julia si zahrála mrchu, která ani pořádně neví, co chce - zda aby její dávný přítel se do ní zamiloval nebo aby se dobře oženil. Tento projekt je jakási zabijárna romantického večera a hodí se tak akorát k sobotnímu dopolednímu programu pro osamělé kuchařky, které podle něj připraví totálně kyselý, ale zato pořádně nadýchaný pokrm. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to klasickej romatickej film 90. let. Klasickej je hlavně proto, že do hlavni role nasrali blbou Juliu Roberts, která je odjakživa škaredá, nesympatická a trapná. Neni to ani komedie, já v tom vidim jenom tu nudnou problematiku lásky a vztahů a emocionálně pošahanejch ženskejch a k zasmátí tam neni skoro nic. Kdyby se k tomu podávala chlazená dvanáctka, nebylo by to tak hrozný... takhle jsem ale místo koukání na film hledal pavučiny na zdech a kousal sem si kužu kolem nehtů... nuda. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Rozum používám jen, když je to absolutně nevyhnutelné, a tady mi fakt zůstával chvílemi stát. Na druhou stranu je fajn vědět, že ke štěstí nakonec můžete přijít, i když jste tupá jako brusle, nebo vám naopak akutně hrabe a pokoušíte se odvléct od oltáře svého nejlepšího přítele. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

"Je mi z toho do pláče." - "Mně taky." Chaa, Julia Robertsová to hrala tak, že som mal sto chutí odstreliť jej hlavu. Ale iba dočasu... Ach áno - Bond, James Bond. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplná romantická komedie, která by chtěla jiný konec. Na jednu stranu skvělý, inteligentní film se špetkou humoru. A na druhou stranu obyčejný film s divně roztahaným dějem. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Až takovej průšvih to není, nicméně film nenabídne naprosto nic originálního, i když si tvůrci trochu pohráli s pointou. Ale tu už znám, takže znovu na to asi koukat nebudu. ()

Endyis odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco opravdu příšernýho. Pamatuji si jak jsem na svátky u toho zdobil vánoční stromek a měl puštěnou tohle jako kulisu. Málem jsem z toho několikrát zavrávoral a do svého mistrovského díla v celý kráse zahučel. Ty dialogy a ten konec - opravdu děs... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julliane (Julia Roberts) a Michael (Dermot Mulroney) jsou dávní přátelé, jejichž přátelství semtam překročilo i hranice lásky. A tak je Julliane docela v šoku, když ji Michael pozve na svatbu s mladou Kim (Cameron Diaz) - uvědomuje si, že Michaela stále miluje. A tak se Julliane musí pokusit ve zbývajících dnech onu velkou událost překazit. Ale nebude to mít vůbec jednoduché, protože Michael Kim opravdu miluje ... Jednoho zasněženého večera jsme se s manželkou rozhodli, že by bylo dobré se podívat zase na nějaký ten romantický film - a volba padla na Svatbu mého nejlepšího přítele. Zatímco žena byla s filmem nadmíru spokojena, mne naopak docela znechutil - nevím co je romantického na tom, že se jedna potroublá (sorry Julie) ženská snaží překazit štěstí jinému páru. Sice se říká, konec dobrý, všechno dobré - ale ani ten mne nijak nenadchl. Herecké obsazení sice září velkými jmény, ale ve filmu jsem nikoho "velkého" neviděl - Julia Roberts je díky své roli hodně nesympatická, Cameron Diaz zase vypadá (a hraje) jako ufňukaná slepička, tak snad jen pánské obsazení (Dermon Mulroney a Ruper Everett) stojí za zmíňku ... ()

anli 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie,která je skvěle napsaná a nese sebou prvky,kterým bude každý rozumět.Jistě,není to nic zásadního a velkolepého,ale scénář je svižný,zábavný i smutný a je vidět,že je ze života.Není tu jedno klišé za druhým,ani žádný trapný med.Zato je tu hodně momentů,vyplývajících ze vztahů,které máme každý kolem sebe.A je to hlavně o tom,co člověk cítí opravdu a co si jen namlouvá.A všechny emoce nás utvářejí a pomáhají nám rozhodovat se.A mělo by se jim naslouchat,bez ohledu na důsledky.To nám říká režisér P.J.Hogan,který tady nepředvádí žádné extra nápadité orgie,ale vsadil hlavně na příběh a herce.A příběh je velmi příjemný,zajímavý,správně romantický a hlavní čtveřice Roberts-Mulroney-Diaz-Everet je opravdu vynikající a velmi příjemná.Přičtu-li si k tomu opravdu nápaditý konec,vycházi mi z toho slušně nadprůměrná podívaná,na kterou většina romantických komedií nedosáhne a ke které bude většina diváků(včetně mého já) pravidelně znovu usedat.Dávám tedy svatebních a mých 75%. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Výjimečně jedna z "amerických romantických komedií", ke které mám silný vztah. Tenhle film mi přijde tak nějak pravdivý a ne tolik přitažený za vlasy. A do toho Julia Roberts, která se zde snaží zničit něco tak úžasného v podání dvojice Mulroney x Diaz, která svou blonďatou hlavou a modrýma očima dokáže oblbnout téměř každého. Skvělá hudba, charismatický Rupert Everett, který by pro mě mohl hrát v každém filmu a nikdy by se mi neokoukal a výborná závěrečná scéna :) ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Celé mé hodnocení je postavené na postavě Ruperta Everetta - především scéna I say a little prayer for you!!!!! ()

OHI 

všechny recenze uživatele

Rupert Everett v roli homosexuála je jedinečný v jinak průměrné romantice s nadprůměrnou J. Robertsovou a podprůměrným Dermotem Mulroneym. ()

Krustyburg odpad!

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to jenom u oběda. Je to opravdu o ničem a ani ta Julia Roberts to u mě nezachrání, protože vůbec není můj typ :) ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, abych hlavní hrdince tak upřímně přála, aby zůstala na ocet. Nějaké sympatie k ní mohli cítit snad jen milovníci Julie Roberts, protože ta holka byla prostě sebestředná mrcha. Ale film měl i své světlé stránky, takže se drží v průměru romantických komedií. Ponaučení pro ženy plynoucí z tohoto filmu: Pokud chcete mít za nejlepšího přítele chlapa, ujistěte se, že je gay. Pokud bude navíc vypadat jako Rupert Everett, budete mít o zábavu postaráno. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naštěstí vše skončí dobře (rozuměj též ve smyslu "správně"), přestože postava (fakt hezké) Julie Roberts se nezdráhá chovat jako mrcha a dělat zákeřné, hnusné věci. Jenže na jejím zcestně zamilovaném charakteru celý film stojí, úplně do extrému tedy nezachází a po většinu času má naše sympatie/pochopení. Přes určitou nesourodost se pak ve směsce screwball komedie a seriózní romantiky najdou moc pěkné scény (píseň u stolu, okamžik pod mostem); ovšem kdo si veškeré své výstupy krade jednoznačně pro sebe, to je boží gay kamarád Ruperta Everetta. Lepší 3 * ()

D28 

všechny recenze uživatele

Čo je cieľom komédie?Rozosmiať.U mňa im to vyšlo.Keď George začne spievať v reštaurácii, vždy sa pridám a vždy sa rehocem ako ťava.A pri záverečnom tanci.Z celého filmu srší optimizmus a nádej, že i prašivina má šancu.A že priateľstvo medzi mužom a ženou existuje.Everett je jasná jednotka a Mulroney....nula. ()

Reklama

Reklama