Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

castor 

všechny recenze uživatele

Když šli při studiích od sebe, slíbili si, že pokud budou v osmadvaceti svobodní, vezmou se. Teď ten čas nastal, oba žijí v jiném koutě Ameriky, mají rozdílné životy a povolání, a on se rozhodl k velkému kroku: ožení se, jen s nějakou jinou. Ona má jediný cíl: svatbu překazit. Svatba mého nejlepšího přítele svým způsobem boří zavedená klišé žánru. Julia tentokrát nehraje hlavní objekt touhy, protože její dávnou lásku odloudí jiná (Cameron Diaz), navrch není její hrdinka morálně bezúhonná, ani klasického happy-endu se nedočkáme (pokud ovšem stačí morální prozření, budou diváci spokojení). Škoda, že kromě Julie Roberts a skvostného Ruperta Everetta má pár snoubenců tak mizerně napsané role. Zejména Dermot Mulroney se jen něčemu diví, něco ho překvapuje, leccos mu nedocvakne, ač se to před ním rozbalí v plné kráse. Škoda toho, protože jinak to byl slušný náběh na „revoluci“ v žánru romantické komedie. Tudíž, že je tenhle kus víc než snesitelný, vděčí zejména dvěma zmíněným hercům, svižnému tempu a sympatickému soundtracku. Protože se solidním námětem tu prostě neumíme pracovat a samotný příběh je ve výsledku dost jednoduchý a spoléhající na několik scénáristických berliček. Což je velká škoda. Ale ty čtyři hvězdy nakonec dám. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Juliu Roberts, ale to ještě neznamená, že budu nekriticky tleskat každému snímku, ve kterém se objeví. Tohle je sice komedie, to nelze popřít, jenomže při jejím sledování ve mně postupně narůstala neurčitá nechuť - dost možná i proto, že jsem si k žádné postavě nedokázala vytvořit kladný vztah … 2,5* ()

Reklama

kverula 

všechny recenze uživatele

Může se to tvářit jako klasická love-story, ale opak je pravdou. Zakázané ovoce chutná nejlépe, tomuto tématu holduje tato skvělá oddechovka. Sotva dokonalý plán, jak zrušit svatbu, na kterou je pozvaná Julia Roberts jako svědkyně a přemluvit svého nejlepšího kamaráda, aby si vzal ji, jelikož ona je přeci ŽENOU JEHO ŽIVOTA. Jak to může skončit? Pro mě až překvapivě dobře. Výborný Rupert Everett, kdy ho ještě nebylo tolik vidět. I po několika letech je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, dávám*****. ()

Marty89 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, jak já se zase nudil. Už za znělku jsem musel jít s hvězdičkou dolů, něco takového se jen tak nevidí. Ani potom se situace příliš nezlepšila. Nevýrazné herecké výkony (například obsazení Cameron Diaz do role dvacetileté studentky je mi záhadou) a dost špatný scénář udělaly z tohoto filmu, alespoň v mých očích, naprostý propadák. Už od poloviny filmu jsem se znuděně díval na hodiny, kdy už to proboha skončí. Nakonec jsem to teda nějak vydržel, ale obávám se, že označit tento film za komedii je skoro stejně nesmyslné, jako by bylo ho označit například slovem "akční". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nespomínam si, žeby ma nejaká komediálna romanca z 90. rokov sklamala. Proste dekáda, keď sa darilo všetkým žánrom. Nejde o nič revolučné, ale sympatické obsadenie a ich odovzdané výkony, sú tu veľkou prednosťou. Dnes sa už nič také netočí a to ´´vďaka´´ prehnanému multikulty, politickej korektnosti a over the top feminizmu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama