Reklama

Reklama

Svatba mého nejlepšího přítele

  • USA My Best Friend's Wedding (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julianne a Michael uzavřeli na vysoké škole  dohodu: jestli do 28. narozenin nenajdou nikoho lepšího, vezmou si jeden druhého. Vypadá to jako úplná pitomost ale jen do chvíle, než to jeden z nich začne brát vážně. Do určeného limitu zbývá už jen několik dnů a Michael se konečně rozhoupal. Bohužel o ruku nečekaně požádal jinou dívku, než by si Julianne přála. Ta teď musí zapojit veškerou vynalézavě zvrácenou fantazii, aby dostala Michaela zpět. Připravte se na nejlepší svatbu roku. Teď jde opravdu o všechno! (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Julliane (Julia Roberts) a Michael (Dermot Mulroney) jsou dávní přátelé, jejichž přátelství semtam překročilo i hranice lásky. A tak je Julliane docela v šoku, když ji Michael pozve na svatbu s mladou Kim (Cameron Diaz) - uvědomuje si, že Michaela stále miluje. A tak se Julliane musí pokusit ve zbývajících dnech onu velkou událost překazit. Ale nebude to mít vůbec jednoduché, protože Michael Kim opravdu miluje ... Jednoho zasněženého večera jsme se s manželkou rozhodli, že by bylo dobré se podívat zase na nějaký ten romantický film - a volba padla na Svatbu mého nejlepšího přítele. Zatímco žena byla s filmem nadmíru spokojena, mne naopak docela znechutil - nevím co je romantického na tom, že se jedna potroublá (sorry Julie) ženská snaží překazit štěstí jinému páru. Sice se říká, konec dobrý, všechno dobré - ale ani ten mne nijak nenadchl. Herecké obsazení sice září velkými jmény, ale ve filmu jsem nikoho "velkého" neviděl - Julia Roberts je díky své roli hodně nesympatická, Cameron Diaz zase vypadá (a hraje) jako ufňukaná slepička, tak snad jen pánské obsazení (Dermon Mulroney a Ruper Everett) stojí za zmíňku ... ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, abych hlavní hrdince tak upřímně přála, aby zůstala na ocet. Nějaké sympatie k ní mohli cítit snad jen milovníci Julie Roberts, protože ta holka byla prostě sebestředná mrcha. Ale film měl i své světlé stránky, takže se drží v průměru romantických komedií. Ponaučení pro ženy plynoucí z tohoto filmu: Pokud chcete mít za nejlepšího přítele chlapa, ujistěte se, že je gay. Pokud bude navíc vypadat jako Rupert Everett, budete mít o zábavu postaráno. ()

Reklama

kverula 

všechny recenze uživatele

Může se to tvářit jako klasická love-story, ale opak je pravdou. Zakázané ovoce chutná nejlépe, tomuto tématu holduje tato skvělá oddechovka. Sotva dokonalý plán, jak zrušit svatbu, na kterou je pozvaná Julia Roberts jako svědkyně a přemluvit svého nejlepšího kamaráda, aby si vzal ji, jelikož ona je přeci ŽENOU JEHO ŽIVOTA. Jak to může skončit? Pro mě až překvapivě dobře. Výborný Rupert Everett, kdy ho ještě nebylo tolik vidět. I po několika letech je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, dávám*****. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts si uvědomila, že miluje svého nejlepšího přítele Dermotta Mulroneye v okamžiku, kdy se rozhodl oženit s Cameron Diaz. Nezbývá, než svatbu za každou cenu překazit. To intrikaření hlavní hrdinky mě nebavilo, protože těžko jsem s ní pak mohl sympatizovat, ale sympatie se rozhodně nemohly přelít ani na stranu Cameron Diaz, která zde je za naivní, tupou blbku. Nevím, co tímto filmem chtěli tvůrci sdělit, ale mám pocit, že nesdělili vůbec nic, protože je to předvídatelná nuda s nesympatickými postavami. 40% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se říká, že jde o romantickou komedii. Moc jsem se totiž nenasmál (ale osobní důvody sem výjimečně zatahovat nebudu;)). Takže nám zbývá romantika - a té je v tomhle filmu dost a dost. Ale není to taková ta "romantika" jako v Danielle Steelové, taková ta trapná, předvídatelná, cajdákoidní červenoknihovnová "romantika", ale nádherná, hluboká, možná trochu smutná a podle mě ta pravá romantika. A právě ten konec bylo to, co mě dostalo. Neváhal bych za nejlepší postavu celého filmu označit Ruperta Everetta. Podívejte se na film a pochopíte proč. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Postava Gerge Downese (Rupert Everett) se ve scénáři původně jmenovala Digger Downes. (Terva)
  • V roce 1997 se stal snímek osmým nejvýdělečnějším projektem. Při rozpočtu 46 000 000 amerických dolarů vydělal celosvětově za čtyři týdny skoro 300 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama