Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náhlé úmrtí sestry připraví Anjali (Kareena Kapoor) na nelehkou volbu mezi láskou a životem náhradní matky po boku ovdovělého manžela (Anil Kapoor). Rozhodne se pro to druhé, ale osud ji před tuto volbu nepostavil naposled. (berg.12)

Recenze (4)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nekouká se na to špatně, ale ten film zůstává trochu utahaně daleko za svým dramatickým potenciálem. A Kareena Kapoor má do charakterové herečky zatím daleko. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach, tak toto bolo naozaj bittersweet! Zaujímavý scenár si veru pripravil pre nás film Bewafaa, hoci niektoré pasáže boli naozaj dosť hluché a zbytočné (preto vlastne dávam "len" 3 hviezdičky). Veľmi ľúto mi bolo Anjali, ktorá bola v tomto príbehu jedinou obetavou a empatickou postavou. Po smrti svojej sestry Aarti pri pôrode sa Anjali obetovala a stala sa matkou práve narodených dvojčiat. No to ešte nečakala, že v novom zväzku s ovdovelým Adityom bude musieť prekonať ťažké dni samoty a pohŕdania. Namiesto toho, aby jej obetavosť Aditya ocenil, správa sa k nej veľmi chladne. Potom sa na scéne objavuje opäť Raja, ktorý bol Anjalinou prvou Láskou - práve kvôli nečakanému úmrtiu sestry sa vzdala svojej Lásky k nemu a oddala sa deťom. Na Anjali sa následne sypú výčitky z každej strany a bolo nechutné ako každý myslel len na seba (ako Raja, tak aj Aditya) - to sa ani nedivím, že sa potom občas nezmohla ani na slovo. Aby toho nebolo málo, k tomu všetkému sa do toho primiešal excentrický manželský pár Dil a Palavi, ktorý bol svojim vystupovaním až neuveriteľne nesympatický - obaja následne Anjali vyhadzujú na oči jej zmätenosť a neistotu ohľadom jej vzťahu k jej novému manželov. Strašne mi jej bolo ľúto, lebo bola v situácii, že mohla spraviť čokoľvek - aj tak ju bude niekto označovať za zradkyňu (btw. Bewafaa v preklade znamená zradkyňa). No ten egoizmus Raju bol fakt nechutný, medzitým sa Aditya aspoň pokúsil o to, aby sa zmenil a uvedomil si, že mu na Anjali záleží a nechal ju slobodne sa rozhodnúť akou cestou sa chce vybrať. Zakončenie bolo absolútne vynikajúce, až sa mi tisli slzy do očí, keď Anjali obhajovala svoje životné rozhodnutia (hlavne tá pasáž o tých zradách). Kareena Kapoor zas a znovu zahviezdila a hlavnú postavu Anjali zvládla podľa mňa na výbornú. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Shridevina původní English Vinglish – zde bez angličtiny a místo Francouze obsadil kanadský NRI. Zbytek zůstal stejný. Mladé děvče se zblázní (nebo je cvok už od začátku?) a vrhne se do manželství z povinnosti, přestože to po ní nikdo nežádá. Po 2.5 hodinách hrdinka stále trpí v manželství z povinnosti, protože to prostě je její POVINNOST. No comment. Kromě výše uvedeného je na celém filmu velmi úchylná ještě jedna věc. Manželovi přátelé představují ten nejděsivější párek roku (šílený Manoj a plastová Shamita). Kdykoli se objeví (, což je v druhé polovině skoro pořád), jako by se styl najednou překlopil do hororu. Strašidelné úsměvy, neustálé ochytávání, nepříjemné řeči, pronásledování... Proč?? Drží snad manžela jako rukojmí? Chtějí krást? Připravují jim osud horší než smrt – únos do pakistánského nevěstince? S velmi chabým vysvětlením spolu nakonec všichni zůstanou jako dobří přátelé. Vrána k vráně sedá, no, ať si to spolu užijí, že... ()

Reklama

Reklama