Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální dynamická komedie z prostředí imigrantské čtvrti v Hamburku. Mladý Ibo se chystá točit kung-fu filmy, ale zatím se musí spokojit s reklamou na strýcovu restauraci. (5150)

Recenze (18)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná a zábavná komedie z pera Fatiha Akina, která se s přirozenou samozřejmostí a při zachování nadhledu dotýká i závěžnějších témat. V závěru už to občas křečovitě zaškube, většinu času jde ovšem o hravý a (díkybohu!) nekazatelský pohled na německo-turecko-řecký kulturní mix (přičemž hlavní hrdina Turek zbožňuje kung-fu filmy a vedlejší hrdina Řek provozuje arabskou restauraci :)), který oceňuju o to víc, o co víc si uvědomuju, že v ČR zatím nevznikl snad jediný netrapný film, který by nahlížel alespoň do té naší romské komunity... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Za mne dost odfláknuté. Jako kdyby si nikdo nechtěl dát tu práci tu spoustu motivů rozpracovat. Střet kultur se omezuje na despotického tureckého otce, řecká linka absolutně nevyužitá / k ničemu. Celé je to jenom "zbouchnul jsem svoji holku, ale nejsem si jistej, zda jsem připravený být otcem" roztáhnuté do hodiny a půl v rádoby "láska a zodpovědnost překonává mezinárodnostní stereotypy" hávu... 40% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že komedie nejsou příliš silná německá disciplína se jedná o povedenej usměvák. Humor se tady doluje ze střetů kultur, soupeřících kuchyní, ale především z postavy hlavního hrdiny, který je tak trochu ňoumič obecný, ale dělá sympatický věci, jako třeba výroba dračího kočárku, procházka výkladem, zvyká si na kočárek, atd, atd. Jo, určitě se při tomohle usměješ. Viděno v rámci festivalu Německá filmová pavlač. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl dát téhle vydařené komedii jednoslovný název, použil bych asi slovo příjemná. Takhle na mě skoro po celou dobu působila. Už během prvních deseti minut jsem prostě věděl, že se mi bude líbit. Velmi sympatičtí a přirození herci, (což platí hlavně pro hlavního hrdinu) plus uvolněná, až úsměvná atmosféra, která se táhne skoro celým filmem. Není to sice komedie, u které se bůh ví, jak padáte ze židle, přesto je místy hodně vtipná. Aneb pohled na tureckou menšinu, tak trošku na odlehčenou notu. A ten trošku nepovedený konec? Ten jsem jako vůbec neviděl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Střet dvou kultur, střet dvou osobností. Mírně ulítlá romantická komedie, která možná každého neosloví, ale mě pobavila v mnoha směrech i když některé momenty byly opravdu na hraně. Ibo, když myslel urputně na fotbal při stupni zemětřesení pomalu víc než 7 (kdo viděl, tak ví), šílené, ale úsměvné reklamy na jídlo ve stylu kung fu a celkově mám slabost pro Faitha Akina, tak jsem s ním a celým sympatickým hereckým obsazením hodila relax v příjemné atmosféře moc ráda. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama