Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Recenze (97)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Coscarelli přitlačil na pily a obul druhé pokračování do poněkud akčnějšího hávu. Rezignoval přitom na jakoukoliv atmosféru a pokusil se celé podívané vtisknout naprosto jinou tvář. Tajemnost a emoce jsou odsunuty do pozadí a na scénu se dostává čtyřhlavá brokovnice, dražší speciální efekty a triviálnější zápletka. Oproti prvnímu snovému dílu není pro žádnou fantazii místo a divák je tak nucen pouze tupě sledovat poskakující figurky a létající koule. Co na tom, že se zde někdo snaží kopírovat režiséra, jehož hvězda vystoupala o několik pater výše. Kde nic není, ani pár zábavných hlášek a dva tři ucházející vtípky nezaberou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Na první zhlédnutí se mi druhý Phantasm líbil mnohem víc než první, teď jsem si jedničku a dvojku zopakoval s odstupem jednoho dne a přijde mi, že prvnímu dílu jsem dosud křivdil a druhý jsem si pamatoval v až moc dobrých barvách. Na dvojce je každopádně vidět větší rozpočet, je tam víc krve, víc trpaslíků a létajících koulí, příběh je rozmáchlejší. A zvlášť ten rozmáchlejší příběh mi úplně nesednul, prostor maloměsta z jedničky mi seděl více - vždyť právě když se děj dvojky usadí v novém maloměstě, je nejzábavnější (předchozí ježdění autem po všech čertech je rázem zapomenuto). Pěkný, atmosférický, zábavný horor. Jen ten příběh by mohl dávat trochu větší smysl, postavy by mohly jednat logičtěji a mohli by je hrát lepší herci. Ale co už. Horror movie of the year ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vytratila se atmosféra, originalita a Angus Scrimm brutálně zestárl. Místo toho zbyla jen děsná nuda. Zdá se tedy, že dvojka nemá co nabídnout. Naštěstí na konci je velká porce brutality a parádní souboj na motorovky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než první díl. Phantasm 2 je zábavnější, svižnější,krvavější a napínavější. Rozpočet je mnohem vyšší, takže se na film kouká velmi hezky i dnes.Ikdyž mi Phantasm příjde spíše jako rodinná,hororová komedie než li nervydrásající horor,tak jsem se bavil královsky. 80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velké zklamání. Klasický nevýrazný americký horror 80. let. Vykradené detaily a scény z jiných filmů, na začátku je výborná scéna ozbrojování, ale než se hlavní postavy dostanou vůbec k použití těch "hračiček", uběhne strašná doba, kdy se vůbec nic neděje. Nuda, nuda, ... docela dobrou atmosféru pak sráží špatné herecké výkony a děj naprosto o ničem. Finále je docela dobré, ale to už nezachrání tu spoustu znuděného času, který jsem u filmu musel vydržet. Phantasm rozhodně asi není série pro mne. Jednička se mi líbila víc díky atmosféře a hudbě, tady už je i ten hudební doprovod trochu potlačen ... Prostě nic moc, slabota, nuda ... Jak já říkám: "Horror pro děcka ..." ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vyšší budget oproti jedničce jde zatraceně znát. Lepší triky, přehlednější scény, více krve i létajících koulí, celkově vymazlenější atmosféra. A hlavně nenahraditelný Tall Man, který se teprve tady stává kultovní postavou. Potěší špetka humoru (motorovka vs. ještě větší motorovka), několik narážek na legendární Evil Dead i samotného Raimiho. Jedna z mála výjimek, kdy sequel předčí originál. Krátce řečeno: Hororový orgasmus. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první díl, daleko akčnější a nápaditější, ale bohužel první polovina je trochu zdlouhavá a Agnus Scrimm jako dlouhán mi nepřišel tak děsivej jako v jedničce, ale všechno to dokonale vynahradí parádních závěrečných 30 minut, kdy je to fakt skvělá jízda s krutým duelem s motorovkama a ještě si Coscarelli docela pohrál s několika brutálníma scénama, takže tentokrát sem docela spokojenej, ale určitě to mohlo být ještě lepší ()

choze 

všechny recenze uživatele

Coscarelli dostal od studia 4 mega, přitlačil na pily a po Raimiho vzoru natočil akčnější a komediálnější pokračování svého DYI hororu. Po seznamovacím prvním kole se nyní přeživší ústřední dvojice (do role dospělého Mikea si studio vynutilo Jamese LeGrose, Reggieho ale opět ztvárnil sympoš Reggie Bannister a hraje výrazně lépe než minule i proto, že tentokrát má co hrát) vydává černou Hemicudou na road trip s cílem zatnout tipec Dlouhánovi, který rozjel drancování maloměstských hřbitovů ve velkém. Dvojka přímo navazuje na jedničku podobně jako např. ROCKY na ROCKY II – závěrečná scéna předchozího dílu se opakuje a během téže noci je dohrána. Zároveň má jedno z nejlepších filmových finále - scény jako konfrontace s upgradovanou létající koulí, souboj na motorové pily nebo likvidace samotného Dlouhána, kdy se mu hrdinové konečně "dostanou pod kůži" jsou jednoduše nezapomenutelné, jiné jako vyzbrojování v obchodě nebo amorfní slizká obluda s Dlouhánovou tváří připomenou druhý EVIL DEAD a NOČNÍ MůRY V ELM STREET. Podobností s Raimiho sérií je ostatně víc, kromě těch co už jsem uvedl v komentáři k PHANTASM I hlavně to, že v obou případech jde o autorské (režisér je i scenáristou a producentem) "rodinné podniky" s neměnící se hereckou základnou složenou z režisérových kamarádů (u PHANTASM to podtrhuje i odvození jmen postav od jmen jejich představitelů). Ve filmu najdete i přímou narážku na Raimiho, když v jedné scéně funebrák nasype prach z rozdrcených kostí do sáčku se štítkem "Sam Raimi, dát do mosazné urny". Jeden z nejlepších sequelů a akčních hororů všech dob. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ač už od projekce prvního dílu uteklo mnoho vody, tak musím uznat, že pokračování "žluté krve" opravdu nechybí pořádně hutná atmosféra a několik děsivých a vskutku gurmánských scén. Jedinou a docela podstatnou vadou je dost plytký příběh, který většinu filmu utápí v průměrnosti či lehce nad ní, ale poslední dvacetiminutovka rozhodla o jasné čtvrté hvězdě. Jen váhám, jestli si kazit zážitek dalšími dvěma díly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbeh pokračuje tam kde skončil. Z teenagera Mikea vyrástol mladý muž. Po strašných udalostiach, ktoré sa odohrali v pohrebnom ústave Morgenside, strávil sedem rokov na psychiatrickej klinike. Len čo ho prepustili všetko sa začína znova. Tajuplný Dlháň stále pustoší cintoríny, vykráda hroby a z mŕtvych robí svojich otrokov. Akýchsi podivných, malých zdeformovaných trpaslíkov. Mike sa rozhodne, že ho musí za každú cenu zastaviť a pomstiť tak smrť svojho staršieho brata. Spolu so svojim plešatým kamarátom Reggiem sa pustí do prenasledovania Dlháňa. Režisér Don Coscarelli natočil dobré pokračovanie svojho zvláštneho horroru - "Phantasm II". *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie, kvalitatívne prekročilo tieň prvotiny. Milo prekvapený akú atmosféru sa najmä vďaka výberu prostredia podarilo nastoliť. Preto je naozaj veľká škoda, že sa samotný snímok nevyhol niekoľkým hluchých pasážam, kedy nuda predčila interes. Každopádne, na 80´roky určite lepší priemer .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Daleko více akčnější,ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra jedničky. Létající koule jsou vypracovanější,předvedli co všechno ještě dokážou. Kněz to pořádně schytal,Všemohoucí měl asi zrovna siestu. Agnus Scrimm,byl opět dokonale d'ábelský Dlouhán. Jenom jsem trochu postrádala Michaela Baldwina v roli Mike. Trojka už čeká! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všichni staví dvojku nad jedničku, ale já ten názor nesdílím. Jasně Coscarelli dostal víc peněz, takže se dočkáme lepších efektů víc akce, víc vražedných koulí víc šílených nápadů než v jedničce a vůbec víc všeho, ale pokud bych to měl k něčemu přirovnat, tak je to podobný jako z pokračováním Terminátora. Ta originalita už je prostě částečně fuč a atmosféru prvního dílu to nepřekoná ani náhodou nicméně i tak furt víc než ok. Komu sedí Coscarelliho styl, tak bude doma, ostatní si budou asi ťukat na čelo.90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Typický B produk konca 80´ rokov. Žiadny kompromis v prípade krvavých jatiek, zábavnosť sa zvýšila a to čo nasledovalo na konci sa jedným slovom musí označiť ako úžasné. Skvelé pokračovanie. Bývalý zmrzlinár Reggie si vyrobý fantastickú 4 hlavňovú brokovničku, guličky sú drsnejšie a pán Coscerreli sa silne inšpiroval Raimiho Evil Deadom čo vôbec nieje na škodu. Súboj dvoch motorových píl a šantenie vraždiacej guličky telom obete sú nezabudnutelné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl opět neprozradil mnoho o samotném Dlouhánovi, zato připravil docela dobrodružnou podívanou, která pouze místy zaskřípe, ale jinak uteče jako voda. Těch 9 let od prvního sílu se muselo projevit hlavně v trikové stránce. Masky, efekty jsou mnohem lepší. Atmosféra není tolik hororová, ale zase je zde více akce. Docela spokojenost, o chlup lepší než 1. díl. PS: Odkaz na Sama Raimiho je božským veledílem. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu strašidelnější, ale hlavně krvavější pokračování. Přibylo snových scén směrem k Noční můře v Elmstreet (což vítám), celkově je film podivnější a ke slovu přišla i akce. Začínají se rovněž stupňovat exploze, v celé sérii postupně vyletí do vzduchu několik domů a spousty aut. Pocta Samu Raimovi je nejviditelnější v podobě štítku s jeho jménem na urně...Rozšířil se zbraňový arzenál, koule postupně ukazují své možnosti a byť se to nezdá, velikost motorové pily v souboji není podstatná. Dlouhán se přes všechny nástrahy a pokusy o likvidaci zdá nezničitelný... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ani pokračování mě moc nepotěšilo. Bohužel hlavního hrdinu hraje někdo jiný, leč má v českém dabingu stejný hlas. Dlouhán byl tentorkát více výrazný, což bylo takové malé plus, ale jinak po hororové stránce to opět nebylo ono. Potěšil jen slizák vylejzající ze zad dívky a to bylo všechno. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým jednotka dýchala ešte dojazdom 70tych rokov a inšpiráciou v talianských hororoch, toto sú čisté americké 80s. S prvým dielom to má spoločnú modrastú hmlistú atmosféru, Tall Mana a gule a priemerný scenár až príliš vyžívajúci sa v snových zvratoch a súbojoch reality a fikcie. Lepšia je réžia, ktorá je profesionálnejšia, no jednoznačne horšia je rutinná hudba. ()

Související novinky

Reklama

Reklama