Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po repríze předchozího dílu jsem se odhodlal jít i do této (pro mě) premiéry, i když jsem po minulém zážitku pranic neočekával. Jediný záblesk slabé naděje ve mně vyvolával rok vzniku snímku; za téměř deset let by se přece daly vychytat nějaké mouchy, že jo? Abych začal pozitivně, musím uznat, že byl děj filmu přece jen o něco zábavnější, měl jsem dokonce dojem, že i herecké výkony nebyly až tak prkenné, ale to bylo asi všechno. Scénář i v tomto případě trpěl na nemocnou logiku, občasné nevzrušené dialogy, které následovaly po krvavé scéně byly opravdu k nezaplacení, a já jsem se tak opět nedočkal žádného napětí. Jen jsem si stihl oblíbit Reggieho. No jo, ale pořád si myslím, že výroba té čtyřhlavňové brokovnice nestála za to úsilí. / Poučení: Nemáš-li velké naděje, nedočkáš se zklamání. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Phantasm II neprináša nový "mor hrôzy". Ide o akčnejšiu zábavu, ktorá si zachováva ducha jednotky ale má nábeh na niečo podobné ako Raimiho dvojka Evil Dead. Má rozpočtovo voľnejšie ruky a pracuje pod istou značkou, ktorá definuje dobu a štýl, akým sa tvorilo v tom čase. Znova tu postavy nepredstavujú individuality, ale sú súčasťou morbídnych hrátok s mizanscénou, sú loutkami, ktoré nie sú dôležité ako bytostná inherencia samostatnej osobnosti ale nástroj na vyprodukovanie bizarných situácií. Niektoré sú úsmevné, niektoré úchylné a niektoré nápaditejšie. Rozhodne vás  nebude zaujímať vzťahová zložitosť a motivácia postáv (tam sa stratíte) ale prítomný moment. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než první díl, daleko akčnější a nápaditější, ale bohužel první polovina je trochu zdlouhavá a Agnus Scrimm jako dlouhán mi nepřišel tak děsivej jako v jedničce, ale všechno to dokonale vynahradí parádních závěrečných 30 minut, kdy je to fakt skvělá jízda s krutým duelem s motorovkama a ještě si Coscarelli docela pohrál s několika brutálníma scénama, takže tentokrát sem docela spokojenej, ale určitě to mohlo být ještě lepší ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Phantasm na druhú. Po trošku pomalšej jednotke je tu Coscarelli už iba krôčik za Raimim a mať podobne výrazného kladného hrdinu ako Evil Dead Asha, boli by na tom asi rovnako. Vážne neskutočná pecka. Päť hviezd je možno moc, ale jednotka bola na tie štyri a toto je minimálne o triedu lepšie. Angus Scrimm je diabol! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zvysoka kašlu na zdejší nízká hodnocení, v podstatě u všech dílů. Nevím proč, ale zrovna II se mi líbí hned po 1.filmu, dodnes, nejvíce. Atmosféra už sice není tak hustá, jako v 1, ale za to zde koule k velké radosti všech krvavých metalurgů, předvedou zcela nové kousky/funkce a je jich vícero, včetně odemykání a zcela nové, koulovize.;) Což bude počtově stoupati s každým dílem. Představitelka hl. ženské/dívčí psionické (nebudu psáti ESPer, páč tu nejde o BR) postavy je něco jako kombinace koně se supermodelkou, ale je rozhodně sympatičtější, než ta nemrtvá(?) nána s geniálně ujetým jménem...Alchymie, haha. Jo a ještě je totálně plochá.;-) Jinak nemám co dodati, snad jen to, že jsem (věřte nebo ne) 15let žil s domněním, že jsou jen 2 filmy. O III a IV jsem se náhodou (jak to tak bývá) dověděl, teprve před 8 lety, nebo tak. Ouplně jsem tenkráte oněměl, páč jsem fakt žil v přesvědčení, že se nikdy nedovím, co ten otevřený konec II, přinese. Pro mnohé z vás, asi něco nepochopitelného. No, já se taky divil jak divizna, že nikdo z mých hororových známých (hrom aby je za to po poli honil!) to nikdy ani nezmínil, přitom nejsem ve svém okolí jediný, co tuto pentalogii, dosti žere. Divné. Asi za to může Dlouhán. Vymazal jim paměť, nebo jim strčil kouli do hlavy. Prostě pro mne, si autor s tímto příběhem obzvláště (dodnes mi příjde nejpropracovanější ze všech) vyhrál a u mě je to už dlouho, jedna z B hororových trvalek. P.s. asi top scéna je krátký ´´rozhovor´´ Dlouhána s Otcem Meyersem (nezjistil jsem, zda-li se jedná o rodinnou přízeň s notorickým vrahem, Michaelem;) na chodbě v márnici, který není vhodný pro zasr. pánbíčkáře a končí SPOILER!!!:) useknutím Otcova, ucha. Koulí, samoz.;-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Dvojposchodový dom, ktorý vo filme exploduje, nie je žiadnou kulisou, ale skutočnou stavbou. Stál v ceste novo stavanej diaľnici, a tak ho štát Kalifornia predal filmovej produkcii za 200 dolárov s podmienkou, že ho po demolácii odpracú. (beso74)
  • Aby Reggie Bannister (Reggie) vyzeral na začiatku filmu o 10 rokov mladšie (prológ sa totiž odohrával tam, kde sa prvý diel končil), prefarbil si vlasy na čierno. (beso74)
  • Don Coscarelli sa priznal, že menšiu inšpiráciu našiel v knihe "Salem's Lot" od Stephena Kinga. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama